Подкрепете ни!




ИнтервюНайден Колчев / 8 април 2020

В момента получаваме много подкрепа от висшите сили, но трябва да сме отворени за нея

Чародейката Богомила-Сандия смята, че е време всичко фалшиво да отпадне и връщане назад няма...


В момента получаваме много подкрепа от висшите сили, но трябва да сме отворени за нея
Вече я познавате доста добре и знаете на какво е способна. Богомила прави нещо повече от това просто да изтегли всекидневна карта Таро. Както самата тя твърди в предното интервю за читателите на Списание 8, тя е проводник на висши сили. Надали вече има някой, който се съмнява в това, особено след прогнозата, която тя направи в края на миналата година.
Време е за нова среща с чародейката Богомила и нека този път се вслушаме още по-внимателно в думите й.

Дали усещаш нещо по-различно тези месеци покрай при контакта си с висшите сили, или Архангелите не се интересуват от земните ни дела?
Моето усещане е, че в момента получаваме много подкрепа, но трябва да сме отворени за нея. Ако медитираме и си даваме време да останем насаме със себе си, тогава се настройваме на честотата на т.н. висша сила – някои я наричат Архангели, други Бог, трети Съзнание. Но каквото и име да й дадем, ние не сме нещо отделно, това е самата същностна енергия, от която сме изтъкани, от която се състои всяка наша клетка. В обикновеното ежедневие много хора са свикнали да функционират на нивото на ума и остават откъснати от истинската си същност, забравят за нея. В моменти на криза, както е сега, имаме две опции - или изпадаме в паника и се откъсваме още повече, или обръщаме фокуса си навътре и се свързваме с истинската си природа - че Бог е в нас, вселената е в нас, ние сме изтъкани от съзнание.
Това особено мощно се усеща в общите, глобални медитации, които в момента се случват и които показват, че хората достигат едно ново ниво на осъзнаване, че могат заедно да случат една голяма промяна, скок в колективната енергия.


В края на декември картите Таро, които ти изтегли, дадоха много реална прогноза. Например за март се падна Страшният съд. После през май и юни нещата се подобряват, юли имаме застой, а август вече празнуваме. Да се надяваме ли, че картите Таро не бъркат?
Таро картите показват енергийния потенциал в дадена ситуация, но има и фактор на свободната воля, така че нещата не са винаги твърдо фиксирани. В годишната прогноза се показа, че март ще е ключов месец с картата на Страшния Съд, която се падна и в деня, в който у нас обявиха карантината. Подобна мощна карта излезе и за ноември - Колелото, което носи съдбовност и някакво глобално преобръщане. Предстои да видим в каква насока ще бъде то. Да, август изглежда най-благ засега, но то е нормално, тъй като тогава ще бъде и най-топло, та ще можем малко да се поотпуснем.



За април изтегли картата на Любовниците. Дали това означава, че трябва да преосмислим съжителството с хората, които обичаме в една затворена среда?
Да, април се очертава не особено лек, защото Любовниците са кармична карта, те носят големи уроци - могат да означават да срещнем любовта на живота си, да преоткрием любовта към партньора си, но също така и могат да извадят наяве всички потискани досега напрежения в отношенията. Това, което има нужда от трансформация, започва да изплува на повърхността и се налага да вземем ключови решения - искаме ли да сме с даден човек или е време да се разделим. Тази карта не е свързана само с любовни връзки, а с всички отношения, които са важни за нас по някакъв начин.

Ако сега изтеглиш карти за следващите месеци дали ще са различни от прогнозата ти през декември?
При този вид сесии има правило да не се пита един и същ въпрос по няколко пъти. Могат да се задават доуточняващи въпроси. Например при наличие на трудна карта може да се попита в каква насока са предизвикателствата и какво е най-добре да се направи, за да се облекчи положението.
За мен Тарото е като живо същество и ако искам да сме в добри отношения, трябва да си имаме доверие. Ако тръгна да го проверявам дали е „познало", не би било много уважително.
Хората, които имат нужда от проверка и доказателства, се занимават с наука, а тези, които се интересуват от интуиция и вяра, ползват езотеричен подход. И двете направления си имат своите предимства и недостатъци, въпросът е да избереш това, което ти откликва повече на теб самия. Предполагам, че някой ден двете ще се срещнат, даже до голяма степен това вече е започнало да се случва (например при квантовата физика).

Всекидневните ти Таро прогнози имат ли същата сила сега, когато хората са затворени? Тоест, примерно фрази като „ще срещнеш нова любов” или „заземи се за дърво” май имат по-малка тежест?
Всекидневните прогнози дават енергийния потенциал за деня. То е като метеорологичната прогноза - днес ще вали, а днес ще е слънчево. Дори и да не можеш да излезеш, настроението ти се влияе до голяма степен от това, дали има слънце навън или не. Не пречи да срещнеш нова любов и чрез интернет, а за прегръщане на дървета все още няма въведени ограничения ;). Дори да нямаш достъп до парк, дървета има навсякъде, по улиците, между къщите, а контактът с дърво е най-бързия и лесен начин, да се разреди напрежението във физическото тяло, тъй като ликото и корените отвеждат излишния заряд надолу в земята. Особено когато живеем на високи етажи и рядко имаме достъп до земята, заобиколени с кабели и различни облъчвания. За това не е нужна вяра – просто пробвайте: когато сте изнервени прегърнете някое дърво за няколко минутки и с всяко издишване насочвайте вниманието си надолу – сами ще усетите разликата.

Мнозина говорят за изчистващото действие на ситуацията, в която се намираме сега, че се пренареждат ценности. Ти на какво мнение си?
И аз смятам, че това което става, не е случайно и е свързано с пречистване. Много сме се отдалечили от себе си и от истината си - колко от нас се занимават наистина с това, което подхранва сърцето им? Колко живеят на принципа „ден да мине - друг да дойде"? Колко преследват амбиции, или си притъпяват сетивата, за да заглушат вътрешната празнота и безсмислие? Колко много злоупотреби стават с природата, с животните, горите и океаните? Сякаш цялата планета минава през грип, вдигнала е температура, за да изгори всичко нездравословно. И това не е насочено специално срещу нас, а е естествен процес на прочистване. След него много неща няма да са същите, много хора ще си дадат сметка за това, кое е истинско в живота им, кое кара сърцето им да трепне, къде е призванието им, кое ги вдъхновява.

Говориш за пречистване, но не е ли такова мнение неуважително към хилядите загинали заради вируса?
Относно тези, които напускат планетата - моето разбиране е, че нашето съществуване не свършва със смъртта, че енергията във вселената не се губи, а преминава от едно състояние в друго. Да, страшно е, защото нямаме гаранция какво ни очаква отвъд булото, а нас ни плаши неизвестното. Тежко е да загубим близки хора. Но всички знаем, че рано или късно този момент ще настъпи, никой не се е измъкнал от този свят жив. Животът и смъртта са като деня и нощта, като будното състояние и съня, те са част от един голям кръговрат. Замисляли ли сте се какво се случва с нас докато спим и защо не си спомняме какво става там (с изключение на някои сънища, които са само малка част от това време)? Не е ли странно, че ей така просто изпадаме в безсъзнание за часове наред? Моята гледна точка е, че всеки от нас има определено време живот на земята, че всяка душа знае и се е съгласила предварително колко дълго ще престои тук. Когато се родим, забравяме тези неща, но не може да има грешка в това кога и как ще напуснем физическото си тяло и ще преминем отвъд.
Предполагам, че за тези, които вече са си тръгнали от земята в момента е по-лесно, отколкото за нас, които все още сме тук, страдаме за тях и не знаем какво следва по-нататък.
В тези дни отчиташ ли повече интерес към твоята дейност? Дали хората в такива моменти се уповават повече и разчитат на сили извън техния контрол?
В началото на карантината имаше голям отлив, повечето хора бяха толкова стресирани за работата и финансите си, че нямаха желание да се вглеждат в по-дълбоките пластове на душата си и да инвестират в нещо друго, освен най-неотложните нужди. Сега лека-полека, след като свикнаха с идеята за стоене вкъщи, интересът започна да се връща. Емоционалните проблеми и предизвикателните теми започнаха да се усилват заради ограниченото пространство и липсата на предишната комуникация, и хората започнаха да търсят начини за справяне със стреса.
Таро сесията не е само „познаване на бъдещето", това е лечебен процес, в който картите са мост между нашата съзнавана част и несъзнаваното. Винаги, когато такова свързване се осъществи, ние се чувстваме по-балансирани, пречистени и заредени - повече себе си.
Онлайн консултациите дали имат същия ефект, при условие, че липсва прекия контакт с хората?
Онлайн консултациите имат същата сила като тези наживо. Аз от години работя с хора от други градове и от чужбина, и винаги е било много ползотворно, така че не е нещо ново. За енергията разстоянието няма значение, а Таро сесията представлява енергиен обмен. Разликата е, че аз ставам „свързочник" между картите и дадения човек, затова е много важно по време на сесията да сме на тихо и уединено място, и да имаме добър интернет, за да няма прекъсване и външно разсейване.

2020-а ще се запомни завинаги. На какво отдаваш това развитие на съдбините на човечеството през тази съдбоносна година?
За 2020-а година се говори отдавна. Хората, занимаващи се с духовни практики, предупреждават от много време. Астролозите знаят, че това е годината на голямото преобръщане, знаеше се и че март ще е ключовият месец, това не е нещо ново под слънцето. Моментът на промяна настъпи, време е всичко фалшиво да отпадне и връщане назад няма.



Какви са твоите прогнози – ще се променим ли след като бурята (вирусът) отмине или след няколко месеца всичко ще си бъде постарому, а ние – същите?
Със затихването на вируса хората ще се опитат да влязат обратно в старото, удобно русло и тогава ще има повторение на сегашната ситуация. Докато не си вземем бележка, докато не си отворим очите и не променим нещо в себе си и в отношението си към обкръжението. Да осъзнаем, че няма нищо по-важно от въздуха, който дишаме, по важно от природата и от планетата. Че не ние трябва да се грижим за нея, защото тя е съществувала много преди нас и ще продължи да съществува и след нас - трябва да се погрижим за нас, за това да се променим, да се настроим на нейната честота, за да продължим да съществуваме като вид. Да уважаваме даровете, които земята ни предлага така щедро, да осъзнаем любовта, с която ни подхранва. Да дадем изява на заложените в нас ресурси, да творим, да се радваме, да се свържем един с друг по нов начин. Да си спомним защо сме се появили в този свят.
Вселената не прави грешки, тя е създала всеки от нас, за да донесе нещо уникално и неповторимо на този свят, и ние трябва да си спомним какво е то.
Това все повече и повече се случва, хората се обединяват в общи медитации и молитви, започват да се сплотяват и подкрепят един друг, да пеят, да свирят, да творят. Когато сме притиснати до стената откриваме, че в нас има скрита огромна сила, която неочаквано избликва от нас и оцветява живота ни в нови, по-ярки цветове.


Богомила-Сандия започва да се занимава с духовни и енергийни практики от 2000 г. Дава индивидуални сесии по таро четене, енергийно лечение, регресия, като използва и различни допълнителни методи - гещалт техники, рейки, кристали и др. С времето създава свой индивидуален подход, който прилага в различни области – връзки, изобилие, здраве, способността да се заявим, да сме успешни, стабилни, да проявим потенциала си. През 2015 г. завършва тренинг по семейни констелации и започва да организира ежемесечни групи с метода. Два пъти месечно на новолуние и пълнолуние води „Астро-Таро" – вечерни събития, в които комбинира астрология, таро карти, водени медитации и ритуали за възнамеряване и пречистване.

За повече информация: www.bogomila.net
За записване за лична сесия или за ежемесечните събития по семейни констелации и астро-Таро: antarsandhya@gmail.com

Още по темата:

Ела при алианите, ако искаш да познаеш българите Интервю

Ела при алианите, ако искаш да познаеш българите

Писателят Мухарем Алиосман за пророческите сънища в рода му, препятствията пред духовния човек и съвременния отпор срещу общността

Ива Лаловска: „За да оцелеят, костенурките имат голяма нужда от помощта ни“ Интервю

Ива Лаловска: „За да оцелеят, костенурките имат голяма нужда от помощта ни“

През Спасителния център за костенурки са минали над 6000 животни, повечето от които успешно върнахме в природата

Богомила-Сандия: „Книгата наръчник „Новолуния и Пълнолуния” може да се ползва вечно” Интервю

Богомила-Сандия: „Книгата наръчник „Новолуния и Пълнолуния" може да се ползва вечно"

Сега сме откъснати от естествените природни цикли и имаме нужда от нещо, което да ни напомня за тях

Безмилостната липса на сън години наред не те прави добър родител Интервю

Безмилостната липса на сън години наред не те прави добър родител

Специалистът по детски сън Алексис Дюбиеф: „80% от това, което четете за бебешкия сън в социалните медии, е абсолютно погрешно!“

Безсмъртието е в безусловната любов Интервю

Безсмъртието е в безусловната любов

Марек Каравелов: Живородна България е общество, което си припомня как сме създадени по дизайн от Твореца

Розмари Де Мео: Да, аз съм Райна! Интервю

Розмари Де Мео: Да, аз съм Райна!

Питат ме дали написаното е истина. Истината е далеч по-невероятна, споделя авторът на „Стопанката на Господ” и на „Зарана”

Дева Премал: Мантрите имат силата да променят живота Интервю

Дева Премал: Мантрите имат силата да променят живота

Всеки ден се уча да живея с повече любов и с повече прошка, казва известната изпълнителка, която идва за втори път в България

Не ти откриваш йога, йога открива теб Интервю

Не ти откриваш йога, йога открива теб

Ежедневно виждам как телепатията и интуицията в хората се развиват все повече, казва Борислава Генова - собственик на йога студио Mettasense Yoga&Relax

Посредникът между два свята Интервю

Посредникът между два свята

Те са сред нас, но не ги виждаме, а те не ни чуват. Борис Бъндев обаче строи мост, за да ни срещне и да заживеем заедно

„Понякога само едно изречение е достатъчно, за да се промени ходът на събитията” Интервю

„Понякога само едно изречение е достатъчно, за да се промени ходът на събитията”

Менталистът Диян Костадинов се надява да направи първото магично шоу на Луната

Искаме отговори! Интервю

Искаме отговори!

От декември през 3 месеца давам кръв за плазма за лечение, но не ми издават зелен сертификат. Питам защо?

Д-р инж. Петър Сапунджиев: Не трябва да се заблуждаваме, че Антарктида ще остане такава, Интервю

Д-р инж. Петър Сапунджиев: Не трябва да се заблуждаваме, че Антарктида ще остане такава, каквато е

Сега това е най-близкото до друга планета, до което можем да се докоснем на Земята

Чистим Авгиевите обори Интервю

Чистим Авгиевите обори

Ще останат само души, които могат да откликнат на новите вибрации и енергия, и искат да живеят в мир и любов

Мартин Иванов: Бих през лицето съвременната „култура“ Интервю

Мартин Иванов: Бих през лицето съвременната „култура“

Как 18-кратният победител в предаването „Последният печели” върна носталгията по едни като че ли отдавна забравени времена

Актрисата Лора Мутишева: Без мисъл няма смисъл! Интервю

Актрисата Лора Мутишева: Без мисъл няма смисъл!

Театърът е особен вид общуване, което е все по-рядко срещано и все по-нужно