Подкрепете ни!




Любопитно19 юли 2018

Кажи ми любимия си цвят, за да ти кажа какъв си

Хората в червено не приемат да са втори, в синьо - не обичат непознатото, жълтурковците са перфекционисти, зелените - грижовни приятели

Кажи ми любимия си цвят, за да ти кажа какъв си



Голяма част от нас смятат, цветовете не влияят на нашите избори, чувства и поведение. Всъщност е точно обратното. Бихте ли си боядисали спалнята черна, бихте ли носили искрящо зелено на работа? Повечето биха казали „не“, но ако цветовете не ни влияят, тогава защо отговаряме отрицателно на въпроса, нали е просто цвят? Всъщност любимият ни цвят говори за физическото, психическото и емоционалното ни състояние. Ето какво казва вашият любим цвят за вас:

Червено

Хората, които предпочитат червения цвят, са активни, весели и оптимистични. Обичат да са център на вниманието. Тези хора притежават спортна злоба и не биха се примирили с второ място. Друга черта на характера им е, че обичат оригиналността и винаги се целят да създадат нещо ново и различно. Мечтатели са и не се отказват, докато не постигнат желанията си.


Подходящи професии: брилянтни, магнетични и ослепителни, те ще се справят най-добре в работата с други хора. Одобрението от другите ще ги мотивира и ще ги амбицира да постигнат още по-добри резултати. Професия обвързана с артистичност е подходяща за тях, защото те силно държат на своята независимост и монотонната работа ще им омръзне бързо. Освен в сферите на изкуството, им се отдават още търговията, маркетинга и рекламата.
Негативни характеристики:
Нетърпеливи
Импулсивни
Обичащи адреналина до такава степен, че да ги вкара в неприятности
Егоисти


Синьо

Различни проучвания показват, че този цвят е любим на голяма част от мъжката аудитория.  Той характеризира мира и спокойствието. Действа успокояващо, уравновесява пулса и кръвното налягане. Хората, които работят в сини стаи, са по-продуктивни. В бизнеса този цвят се използва най-често при иновационните технологии. Според цветната психология хората със „син характер” са в непрестанно търсене на хармония и баланс. Те ценят приятелите и семейството си,  рядко излизат от собствения си социален кръг. Този тип личности се придържат към традицията и не обичат екстравагантността и непредвидените ситуации.




Имат нужда от ред и организация в живота си. Не биха се обвързали с чужденец или преместили в чужбина. Предпочитат да не изпробват нови неща, а залагат на храната, музиката, работата и местата, които обичат и вече са изпробвали. Маниаци са на тема чистота и подреденост.
В професионален план са в двете крайности - или са независими предприемачи или обикновени служители, които следват заповеди. Заради тяхната спокойна натура са способни да бъдат отлични работници и в същото време успешни мениджъри.
Взимат присърце мнението на другите и силно се влияят от него. Имат много приятели и повечето са от детството. Във всяка връзка са верни и лоялни, включително и в романтичен план. 

Зелен

 Ако това е любимият ви цвят, то значи вие сте грижовни и във ваше лице може да се намери чудесен приятел и партньор.
 „Зеленият“  тип личности се характеризират с лоялност и вярност. Добри слушатели са и винаги ще ви предложат рамо, на което да поплачете. Разговорите с тях могат да бъдат терапевтични и успокояващи.



Склонни са да сложат собствените си проблеми и грижи на заден план, за да помогнат първо на своите близки. Имат способността да виждат „голямата картина“, което им помага да взимат добри решения. Не се вглеждат много в детайлите. Бързо се учат и възприемат нови науки без проблем.
Изключително емоционални са. Показват чувствата си, което позволява на околните да ги опознават бързо. Когато стане въпрос до взаимоотношения, „зелените“ са непретенциозни и винаги положително настроени. Склонни са да забравят бързо предателството и да дават втори шанс на хората.

Жълто

Хората с любим цвят жълто са перфекционисти. Имат големи планове и амбиции. Поставят си големи цели, но имат нужда да работят върху себе си и да се фокусират, за да бъдат способни да ги постигнат.



Този тип личности са забавни и вълнуващи. Имат добро възпитание, добри обноски, но в същото време чудесно чувство за хумор,което ги прави предпочитана компания. Когато не са в настроение, са много агресивни, но това е само временно. Лесно раздразними са. Особено се тревожат за приятелите и семейството си.
Най-характерното за тях е, че са независими. Винаги искат сами да се справят с всяка тежка ситуация и да разчитат единствено на себе си. Предпочитат да общуват с ограничен кръг от хора, отколкото да са в големи и шумни компании. Тъй като са много импулсивни, на „жълтурковците“ им е трудно да спестяват пари и да се придържат към определен бюджет. Независимо колко печелят, най-вероятно ще да похарчат всичко.
Избягват физически дейности, предпочитат да прочетат някоя вълнуваща книга. Обичат логически игри, пъзели и кръстословици.
Подбират партньорите си внимателно и прощават трудно. Често оставят впечатление, че им е добре да са сами и независими.

Черно

Хората с любим цвят черно са много взискателни и сложни като личности. Притежават следните характеристики:
Сериозни
Уверени
Силни
Решителни
Емоционално уравновесени
Интровертни



Интересно е да се отбележи, че черният цвят се възприема различно в отделните култури, а дори и хора от една култура, имат различно възприятие към цвета. Някой го възприемат като траурен, затова го свързват с тъга, други с мистерия, а трети с елегантност и изисканост. А други използват черното като знак за бунт. Ако обичате черното и го носите ежедневно, бихте имали проблем с хора, които не харесват този цвят. Това може да пренесе негативизма и върху вас и вашата личност, което ще усложни отношенията ви.
Хората, които обичат черният цвят, са решителни, влиятелни и самоуверени, затова най-вероятно е да ги видите седнали на лидерското място в изискан черен тоалет.

Бяло



Белият цвят се обвързва с нежността и невинността. Но малко хора го предпочитат. Символизира ново начало и често се превръща в любим цвят след житейска промяна. Изборът на бялото говори за увереност в личността, откровеност и стремеж към съвършенство. Този цвят говори за смелост.
Други характеристики:
Оптимизъм
Независимост
Хармония
Мъдрост
Себеосъзнаване 
Увереност 


Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ Любопитно

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ

Училища се затварят и хората са помолени да се запасят с храна, вода и гориво, валят черни прогнози

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер Любопитно

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер

През второто полувреме в мача с Белгия футболистите бяха без надписи на фланелките си

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година Любопитно

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година

България се качва на 81-о място от 143 държави във веселата класация

Как да се справите с хора, които говорят твърде много Любопитно

Как да се справите с хора, които говорят твърде много

Те просто не могат да се спрат да бърборят, а често дори не осъзнават, че го правят

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“ Любопитно

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“

Някои детайли, свързани с пясъчните червеи, са ненаучни

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години Любопитно

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години

Птицата се върна рано при своя приятел тази пролет

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram Любопитно

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram

Услугите на Meta бяха недостъпни, емисиите спряха, проблеми имаше и с влизането в Google

Наредиха на чиновниците в САЩ да избягват „проблемни“ термини като „майка/баща“ и лични Любопитно

Наредиха на чиновниците в САЩ да избягват „проблемни“ термини като „майка/баща“ и лични местоимения

Държавният секретар Антъни Блинкен инструктирал служителите на Държавния департамент с писмо

Вземи тъмните ми дни и ми донеси светли Любопитно

Вземи тъмните ми дни и ми донеси светли

Какво разказват в Румъния за историята на усукания червено-бял конец

Конете във Виена вече ще са с пластмасови подкови Любопитно

Конете във Виена вече ще са с пластмасови подкови

4000 евро годишно струва на кочияша подмяната, общината обещава субсидии

Исландия възобнови търговския китолов, варварството продължава Любопитно

Исландия възобнови търговския китолов, варварството продължава

Изтребването става „по-хуманно“: забранено е да се убива кит пред очите на малкото му

Кой е авторът – човек или изкуствен интелект? Любопитно

Кой е авторът – човек или изкуствен интелект?

Можем ли да различим създаденото от човека от генерираното от изкуствения интелект? Нека заедно направим един експеримент.

Стотици страници култура безплатно онлайн Любопитно

Стотици страници култура безплатно онлайн

ЮНЕСКО отвори световната дигитална библиотека на 7 езика

Италия планира да построи най-дългия висящ мост в света до Сицилия Любопитно

Италия планира да построи най-дългия висящ мост в света до Сицилия

Мечтите за този проект съществуват още от времената на Древния Рим