Подкрепете ни!




Любопитно31 март 2020

Коронавирусът мутирал заради изпусната бактерия убиец

Руски скандален учен: Вода със сода помага в лечението на СОVID-19

снимка: iStock
снимка: iStock


Ирина Ермакова е доктор на биологичните науки, вицепрезидент на Академията по геополитически проблеми. Академичните среди в Русия не я понасят заради фантастичните й теории, които тя защитава със страст от високи трибуни, като се аргументира с извършени лично от нея и екипа й експерименти. Безапелационна противничка е на ГМО, издала е редица трудове, посветени на унищожителната сила на геннопроменените продукти. Преди дни тя отново изнесе сензационни факти с нейно тълкуване на пандемията от коронавирус, които са прелюбопитни, но недоказани. Публикуваме обзор на интервюто на Ермакова пред частния канал на Андрей Караулов в YOUTUBE.  

Според Ермакова причината за високата смъртност при заразените с коронавирус вероятно се крие в това, че той е мутирал след проникването си в изкуствено създадената бактерия „Синтия“, сътворена преди около 10 години от американските биотехнолози за борба с нефтените замърсявания в Мексиканския залив. Тя не изключва възможността самата бактерия „Синтия“ също да атакува по време на пандемията.

В същото интервю тя предлага метод за предотвратяване на коронавирусната инфекция с профилактично пиене на слаб воден разтвор на сода бикарбонат – но нито една от двете й хипотези, не е доказана. 

Списание 8 предупреждава читателите си, че публикуваме нейните разсъждения само като любопитно четиво, като научнопопулярна приказка...


Ирина Ермакова веднага предупреди публиката, че тя не е лекар, а биолог, но получените от нея данни позволяват да се каже с голяма степен на вероятност, че ситуацията с пандемията не би могла да стане без участието на „Синтия“.

Ермакова сподели, че дълги години изучава ефекта на ГМО върху човешкото здраве. Според нея генно-модифицираните организми са онези организми, които „не само не съществуват в природата, но и не могат напълно да съществуват“. Защото са създадени в нарушение на всички закони - генетични, житейски, екологични. 

В резултат на своите изследвания Ермакова стигнала до разочароващото заключение
, че тези организми несъмнено причиняват страшна вреда на хората: подкопават имунитета, причиняват редица сериозни заболявания и водят до безплодие.

„Моите колеги и аз внимателно наблюдавахме как се прилагат законите за забраната за използване на ГМО в различните страни. Но от миналата година ситуацията започна да се променя, тези закони бяха отменени. В Русия също. Така на 22 април 2019 г. Медведев въпреки предупрежденията на разтревожените учени издаде указ № 479, че ГМО са „допустими“. След анализиране на данни от различни части на света бяхме ужасени. 
Стана ясно, че избухването на нови епидемии не е далеч, тъй като използването на ГМО води до модифициране на вируси и бактерии, които потенциално биха могли да представляват смъртна опасност за хората.
Според Ермакова ГМО са „истински чудовища“. Но най-чудовищната от тях в момента е бактерия със синтетичния геном Cynthia.

Нефтеният разлив в Мексиканския залив, 2010 г., снимка от космосаНефтеният разлив в Мексиканския залив, 2010 г., снимка от космоса

През 2010 г. той е създаден от американски учени
начело с нобеловия лауреат Хамилтън Смит, за да се премахнат последствията от екологична катастрофа в Мексиканския залив. През 2011 г. „Синтия“ влиза в действие: петролните петна започват бързо да намаляват.
Процесът обаче излиза извън контрол. 
Виждате ли, „Синтия“ се интересува от въглерод. А живите организми са изградени от протеини, които от своя страна се състоят от аминокиселини, съставени от въглерод и водород. Тоест, ние също сме масло за „Синтия".
„Като цяло, въпросът не се ограничаваше само до изчистването на нефта от океана. След като се справи със замърсяването, бактерията-убиец започна да унищожава риби, животни и хора", смята Ермакова. Според нея имало много жертви сред петролните работници, лекарите, жителите на крайбрежната зона ... Учените имали информация, че „Синтия“ е стигнала до Гълфстрийм и се е насочила към бреговете на Европа.

„Симптомите при хората често наподобявали тези, които сега виждаме при заразените с коронавирус. В началото се повишава температурата, после се появява суха кашлица, започва пневмония, настъпва смърт. САЩ започнали да полагат активни усилия,  за да гарантират, че информацията за тези случаи е преувеличена. В много страни има неписана забрана за споменаването на „Синтия “, казва Ирина Ермакова.

Според нея, в най-лошия сценарий, „Синтия“ е в състояние да убие дори след няколко часа, тя напълно унищожава клетките, започва сепсис. Коронавирусът не унищожава клетките, а само ги уврежда.

Как е започнал смърнотосният тандем на „Синтия“ с корнавируса? Според Ирина Ермакова първият заразен и починал в Китай е ял риба, която вече била пълна с бактерията убиец.

„Преди няколко месеца имаше информация, че вагони с някаква странна риба са задържани в Китай. Оказа се, че това е риба, която е била открита на брега - по някаква причина изхвърлена от морето. Намерили се „предприемчиви“ китайски бизнесмени, които я прибрали, замразили и започнали да я продават. Един от камионите с тази стока е стигнал до пазара в Ухан. Имаше съобщения, че първият починал мистериозно просто е пазарувал риба. Беше отбелязано, че в него не е открит коронавирус. Но продължиха да умират хора от пневмония. И скоро всички говореха за коронавируса“, казва биологът.

Ирина Ермакова отбелязва, че китайците са носители на коронавируса
, но в техните организми той е в латентно състояние. „Има типичен коронавирус, но има covid - вирус, в който има чужд фрагмент. Може да бъде от змии, от прилепи… Такъв вирус нахлува в клетката и използва ДНК като матрица, за да създаде свое копие с нова РНК. И ако вирусът навлезе в бактерията „Синтия“, резултатът може да бъде такъв нов коронавирус с много странна структура и смъртоносен. Но въпреки това този коронавирус не е толкова опасен, колкото самата бактерия“, обясни Ермакова.

Според нея простият коронавирус води до остри респираторни инфекции, като цяло протичащи с доста леки състояния. COVID-19 обаче може да доведе до тежки състояния и даже смърт, но все пак е възможно човек да се възстанови от него. При „Синтия“ обаче това означава 100 процента смърт, казва биологът.

В разгара на епидемията в Китай Ермакова разговаряла с китайските си колеги експерти по ГМО и ги посъветвала да се опитат да търсят не само коронавируса, но и бактерията „Синтия“.
„С помощта на антибиотици или особено на антивирусни лекарства „Синтия“ не може да бъде унищожена. Тъй като тя поглъща въглерод, бактерията трябва да бъде „измамена“. Трябва да й се „подпъхне“ нещо друго, което е безопасно и за човека. Например, натриев бикарбонат - тоест обикновена сода, в която има и въглерод, и водород. Съветвах моите китайски колеги, че в допълнение към лекарствената терапия те трябва да дават на пациентите си слаб разтвор на сода. 
Ирина Ермакова подчерта, че е напълно възможно да се провери за много кратко време с изследване дали става дума за смъртоносен „дует“ на коронавирус със „Синтия“, стига само да има съответното желание и решение „отгоре“. Засега обаче тя не успява да бъде чута в Русия, макар видеото в YOTUBE да е изгледано от над 3 милиона души.

Източник

Още по темата:

Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г. Любопитно

Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г.

Психопатът с прякор Зодиака безчинствал в райна на Сан Франциско и пращал на вестниците криптограми

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт Любопитно

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт

Престъплението на Труонг Ми Лан се нарежда сред най-големите банкови обири в историята

Пътят на лунната сянка Любопитно

Пътят на лунната сянка

Милиони наблюдаваха пълното слънчево затъмнение

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди Любопитно

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди

Късно тя разбира, че целият й живот е бил построен върху фалшиви основи

Прегърнете несъвършенствата си Любопитно

Прегърнете несъвършенствата си

Състраданието към себе си и разбирането на собствените ни недостатъци е ключ към стабилна връзка

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни Любопитно

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни

Вероятността от детонация нараства заради летливост на аматола

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон Любопитно

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон

Писателката се опасява, че точното описание на биологичния пол вече е престъпление

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа Любопитно

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа

Властите в Крит препоръчаха на децата и възрастните хора да останат на закрито

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ Любопитно

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ

Училища се затварят и хората са помолени да се запасят с храна, вода и гориво, валят черни прогнози

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер Любопитно

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер

През второто полувреме в мача с Белгия футболистите бяха без надписи на фланелките си

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година Любопитно

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година

България се качва на 81-о място от 143 държави във веселата класация

Как да се справите с хора, които говорят твърде много Любопитно

Как да се справите с хора, които говорят твърде много

Те просто не могат да се спрат да бърборят, а често дори не осъзнават, че го правят

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“ Любопитно

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“

Някои детайли, свързани с пясъчните червеи, са ненаучни

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години Любопитно

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години

Птицата се върна рано при своя приятел тази пролет

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram Любопитно

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram

Услугите на Meta бяха недостъпни, емисиите спряха, проблеми имаше и с влизането в Google



.