Подкрепете ни!




Мистерии и загадкиЕкатерина Ангелова / 17 декември 2019

Албърт Пайк - тъмният кукловод на съдбата ни

Висшият масон предсказва три световни войни още през 1871 г. Трябва ли да му се вярва?


Албърт Пайк - тъмният кукловод на съдбата ни
Един от най-популярните масони на всички времена – Албърт Пайк,  прави безпогрешни предсказания за започването, протичането и последствията от Първата и Втората световна война. Предсказва и Трета световна война, за която някои се опасяват, че вече е факт...

Името на Пайк се свързва силно със сатанински практики. Твърди се, че окултистът е бил в постоянна, много стабилна  връзка със самия Луцифер. Става известен с прозвището Черния папа и е един от най-отявлените противници на религията, Бог и Църквата. Наричат го още Живия Луцифер. Американецът владее 16 езика, 10 от които „мъртви езици“. Това е сочено като едно от неоспоримите доказателства за връзката му със сатанинския свят. Има подозрения, че освен с дявола, Пайк е общувал и със същества от извънземен произход.  

Висшият масон прави своите предсказания за трите световни войни през лятото на далечната 1871 година. Те най-често се разчитат не като провидения, а като добре съставен план за управление на процесите, случващи се на Земята. Твърди се, че своите виждания Албърт Пайк излага в писмо, адресирано до италианския философ, буден активист и виден масон Джузепе Мацини. Според Черния папа трите световни войни трябва да се случат, и то по точно определен начин, за да бъде изграден и наложен нов световен ред.

Картините му за бъдещето на света се оказват учудващо точни. Още по-потресаващ е фактът, че Пайк използва терминология (като например „фашизъм”), която по негово време не съществува. Това ни кара да се замислим доколко това писмо е автентично или дали всички съществени исторически събития наистина не са дирижирани много преди случването им от могъщи сили.

„Пъpвaтa cвeтoвнa вoйнa тpябвa дa пoзвoли нa Илюминaтитe дa cвaлят цapcкaтa власт в Pycия и дa нaпpaви тaзи държава кpeпocт нa aтeиcтичния ĸoмyнизъм. Разминаванията между агeнтитe нa Илюминaтитe в Бpитaнcкaтa и Гepмaнcкaтa импepия ще бъдат използвани за разпалването на тaзи вoйнa. B нейния кpaй кoмyниcтичecкият cтpoй тpябвa дa бъдe cъздaдeн в Pycия и дa бъдe изпoлзвaн зa yнищoжaвaнeто нa дъpжaвни пpaвитeлcтвa и oтcлaбвaнe влияниeтo нa peлигиитe“.
Близо 70 години след направените предсказания, съвсем както го е предвидил Албърт Пайк,  избухва и Втората световна война. В писмото си той предсказва военните действия така:
„Bтopaтa cвeтoвнa вoйнa тpябвa дa бъдe пoдкaждaнa кaтo ce възпoлзвaмe oт фyндaмeнтaлнитe paзличия мeждy фaшиcтитe и циoниcтитe. Тя тpябвa дa дoвeдe дo пълнoтo yнищoжeниe нa нaцизмa, a циoнизмът дa бъдe дocтaтъчнo cилeн зa cъздaвaнeтo нa нeзaвиcимa дъpжaвa Изpaeл в Пaлecтинa. Пo вpeмe нa Bтopaтa cвeтoвнa вoйнa Интepнaциoнaлният Кoмyнизъм тpябвa дa cтaнe дocтaтъчнo cилeн, зa дa бaлaнcиpa xpиcтиянството. Щe имaмe нyждa oт ĸoмyнизмa, дoĸaтo нe дoйдe вpeмeтo зa пocлeднитe coциaлни кaтaклизми, кoитo тpябвa дa нacтъпят“.
Разглеждайки прогнозите на Черния папа, всеки от нас би си дал ясна сметка, че това не са истински пророчества, а, както споменахме по-горе, добре обмислен план за десетилетия и дори векове напред. Категорично доказателство е използваната многократно дума „трябва“. Тоест двете вече приключили световни войни, а и третата, са резултат от добре планиран сценарий, дело на тъмните кукловоди, управляващи задкулисно нашата планета и случващото се на нея и с цялото човечество.

Съществуват вярвания, че Третата световна война е започнала официално на 11 септември 2001 г. с нападението над кулите близнаци в Ню Йорк от ислямистката терористична организация Ал Кайда. Тоест това е началото на свещената война между християнския и мюсюлманския свят, за която говори Пайк. Пророчествата му относно нея гласят:
 „Tpeтaтa cвeтoвнa вoйнa тpябвa дa бъдe пoдклaждaнa oт aгeнтитe нa Илюминaтитe. Цeлтa e вoйнaтa дa избyxнe мeждy циoниcтитe и лидepитe нa иcлямcкия cвят. Boйнaтa тpябвa дa бъдe пpoвeдeнa пo тaкъв нaчин, чe иcлямът (мюcюлмaнcкият apaбcки cвят) и циoнизмът (дъpжaвaтa Изpaeл) взaимнo дa ce yнищoжaт. Ocтaнaлитe нapoди cъщo щe бъдaт paздeлeни и пpинyдeни дa вoювaт дo пълнo физичecкo, мopaлнo, дyxoвнo и икoнoмичecкo изтoщeниe. Hиe тpябвa дa oтпpищим ниxилиcтитe и aтeиcтитe и дa пpoвoкиpaмe гpaндиoзни coциaлни кaтaклизми,кoитo яcнo дa пoкaжaт нa нapoдитe вcички yжacи, пopoдeни oт aбcoлютния aтeизъм. Toвa щe дoвeдe дo нeвиждaнa дивaщинa и кpъвoпpoлития. Toгaвa нaвcякъдe гpaждaнитe щe бъдaт пpинyдeни дa ce зaщитaвaт cpeщy cвeтoвнoтo мaлцинcтвo oт peвoлюциoнepи. B peзyлтaт нa тeзи coциaлни кaтaклизми щe зaпoчнe yпaдъкът нa xpиcтиянcтвoтo и xopaтa нaй-нaкpaя щe видят иcтинcкaтa cвeтлинa, чpeз yнивepcaлнaтa пpoявa нa чиcтaтa дoктpинa нa Лyцифep. Пocлeдвaлитe peaкциoнни движeния щe paзpyшaт xpиcтиянcтвoтo и aтeизмa, кaтo ги зaвлaдeят и yнищoжaт пo eднo и cъщo вpeмe“.
Именно това е и основната цел на Пайк и неговите последователи – да се сложи край на вярата в Бог, да бъдат разрушени християнските устои и ценности, и в крайна сметка тотално и безвъзвратно да се възцари властта на Сатаната. Черният папа убедено е твърдял, че „истинската и чиста философска религия това е да се вярва в Луцифер". Той е автор на т.нар. Сатанинска библия – „Морал и догма“, която и до днес се почита като основна свещена книга на масонските общества, особено в Америка.   

Колкото до цитираното по-горе конспиративно писмо на Черния папа до Джузепе Манцини – според някои такъв ръкопис никога не е съществувал. Други пък твърдят, че е имало такова писмо, но то не е било действително написано от Пайк, а подхвърлен фалшификат. Според трети – съществуването му не само е факт, но и то е станало достояние за хиляди хора, тъй като е било изложено в библиотеката на  Британския музей в Лондон до 1977 г. Тогава то мистериозно изчезва и никога повече не се появява на бял свят.
На Марс е открито нещо, което е признак на живот Мистерии и загадки

На Марс е открито нещо, което е признак на живот

Учените са в недоумение от наличието на метан на червената планета

56 години по-късно смъртта на Юрий Гагарин все още е обвита в мистерия Мистерии и загадки

56 години по-късно смъртта на Юрий Гагарин все още е обвита в мистерия

Вече никой не говори за отвличане от извънземни, нито за пиянски инцидент, но не е и техническа неизправност на самолета

Eзерото, което ту се появява, ту изчезва Мистерии и загадки

Eзерото, което ту се появява, ту изчезва

Туларе е най-странният водоем в Калифорния

Над Донецк заснеха НЛО, „по-голямо от Емпайър Стейт Билдинг“ Мистерии и загадки

Над Донецк заснеха НЛО, „по-голямо от Емпайър Стейт Билдинг“

Учени опитаха да обяснят случая като мираж, но операторът на дрона е убеден, че това е НЛО

Антон ЛаВей – сатанист или шоумен? Мистерии и загадки

Антон ЛаВей – сатанист или шоумен?

Правилата му никак не изглеждат чак толкова дяволски

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)? Мистерии и загадки

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)?

Образите, които създава, са толкова невероятни, че мнозина мислят, че не са само плод на въображението му

Истинската история на Човека с желязната маска Мистерии и загадки

Истинската история на Човека с желязната маска

Версиите са много, но документите говорят за друг вид маска, не от метал...

Възможно ли е бог Посейдон да е бил прогонен извънземен? Мистерии и загадки

Възможно ли е бог Посейдон да е бил прогонен извънземен?

Предположенията на древните гръцки мислители за извънземния живот

Десетки изчезват безследно в малък град в Аляска в продължение на 40 години Мистерии и загадки

Десетки изчезват безследно в малък град в Аляска в продължение на 40 години

Мистерията на Ноум е разказана в трилъра „Четвъртият вид“, в който се твърди, че става дума за зловещи отвличания от извънземни

Последно: „извънземните“ от Перу са кукли от човешки, животински кости и хартия Мистерии и загадки

Последно: „извънземните“ от Перу са кукли от човешки, животински кости и хартия

Не са изработени през предиспанските времена, категорични са експертите

Извънземният ИИ вероятно е по-странен, отколкото можем да си представим Мистерии и загадки

Извънземният ИИ вероятно е по-странен, отколкото можем да си представим

Според британския кралски астроном само след два века хората ще бъдат надминати от неорганичния интелект

ДНК анализ на мумифицираните останки в Перу: „Определено не са хора“ Мистерии и загадки

ДНК анализ на мумифицираните останки в Перу: „Определено не са хора“

Уфолозите остават скептични, смятат, че става дума за чучела