Подкрепете ни!




Мистерии и загадкиЕкатерина Ангелова / 5 октомври 2020

Ида Пердеман, Ида Амстердамска или холандската пророчица

Коя е Ида Амстердамска и кои са най-прочутите нейни пророчества?


Ида Пердеман, Ида Амстердамска или холандската пророчица
Животът на Ида Пердеман, станала известна по-късно като Ида Амстердамска, започва съвсем обикновено. Тя се ражда на 13 август 1905 г. като петото дете в семейството, в Алкмар, Холандия. Ида има 3 по-големи сестри и един брат. По време на кръщенето на малкото момиченце, то получава името Идже Йохана, но винаги е наричана просто Ида. Малко преди избухването на Първата световна война семейство Пердеман се премества да живее в Амстердам. Едва 8-годишна Ида губи майка си и цялото домакинство и грижа за децата остава в ръцете на най-голямата сестра на Ида, която е само на 16 години. Семейство Пердеман редовно посещава службите в местната католическа църква, а Ида често се изповядва пред отец Фрехе, който по-късно става и неин духовен водач.

Денят е 13 октомври 1917 г. Една обикновена събота, в която 12-годишната Ида върви към дома си, след като е посетила църквата. Тогава се случва нещо невероятно. Пред погледа на момичето се разкрива необикновена гледка или по-добре да го кажем изниква видение. Появява се ярка ослепителна светлина, а в нея образът на жена, облечена в дълга бяла рокля.
„Това може да е само Пресвета Богородица!“ – убедена е Ида.

Това е първата й среща с мистериозната жена, която и впоследствие се разкрива пред нея неведнъж. Малкото момиче разпалено разказва за невероятното си преживяване, но сестрите и брат й не обръщат никакво внимание на думите й. Колкото до бащата на Ида – той я заставя да си мълчи за видяното, притеснявайки се хората да не я помислят за луда. Същото я съветва и отец Фрехе.
Ида Пердеман мечтае да стане детска учителка, но получава отказ, защото нейните професори й казват, че нямала нужното въображение да упражнява тази професия. Този факт е важен, защото по-късно младата дама е обвинена, че може би си въобразява и измисля своите видения и срещи с божията майка. И то при липсата на въображение?!

От разказите за живота на Ида Амстердамска става ясно, че тя е избрана от Дева Мария, за да бъде посланик на нейното слово и воля. А това я прави сигурна мишена за набезите на Дявола, разказват източниците. И наистина - такива не липсват. Лампите често започват да се люлеят в непривичен танц, вратите на шкафовете се отварят сами, стрелките на часовника започват да се въртят с главозамайваща скорост, фурната се включва сама и започва да пуши. Това са само част от нещата, които се случват в дома на семейство Пердеман.

Нещата стават още по-сериозни, когато самата Ида бива обладана от Дявола, или поне така смятат хората около нея. В един от пристъпите си тя започва да крещи неистово и да псува - поведение непривично за младото момиче. Изведнъж тя се сдобива с нечувана физическа сила и започва да вдига във въздуха много тежки предмети. Тогава нейният духовен наставник извършва екзорсизъм над нея, за да я отърве от нечистия дух, от който е обладана.



След първото видение на Ида Пердеман през 1917 г.,
настава затишие. Животът й е сравнително спокоен, като изключим гореспоменатите факти. От май 1940 година, когато тя е на 35 години, странните видения отново започват да я навестяват. Ида вижда не само божията майка, но започва да има и видения за бъдещето. Тя предсказва някои факти за задаващата се Втора световна война, които впоследствие се сбъдват. Вижда места и хора, за които по-късно предсказаното стават реалност.

На 25 март 1945 г. Ида отново има видение и среща с мистериозната дама, считана за самата Дева Мария. Но чудесата в живота на холандката едва сега започват. След това видение, следват още 55 подобни, последното от които е през 1959 г. Тя става посланик на Богородица. Обикновено повтаря думите й, а най-голямата й сестра ги записва на хартия. Вече няма съмнение, че Ида Амстердамска е избрана и животът й е далеч от обикновен. Пред Ида пресветата Дева се представя като Дамата на всички нации, Майката на всички хора и в нейна чест по-късно е построен специален параклис, където пророчицата прекарва последните години от живота си.
Екстрасенската заявява:
„Не съм аз; Аз съм просто инструмент; това са просто посланията на Дева Мария.“
Когато Ида разкрива пред света истината за своите видения и срещи с божията майка, се случва именно това, от което навремето са се опасявали близките й. Мнозина я обявяват за луда, а други смятат, че всички това е просто плод на въображението й (което няма!). Тя е подложена на старателен медицински и психиатричен преглед, но резултатите са категорични, че жената е в стабилно психическо и физическо здраве.

Ида Амстердамска, както започват да я наричат всички, си отива от този свят на 90-годишна възраст, предала посланията, за чийто проводник е била избрана. По-голямата част от пророчествата й се сбъдват, а днес ще се спрем на една малка част от тях.

Пророчества
* Военни видения
Преди избухването на Втората световна война Ида Амстердамска има видение. Без да има никаква представа от военни действия и стратегии, тя с точност описва събитията и местата, където по-късно се случват нещата, които й се явяват. Тя вижда безброй изтощени войници, които минават пред погледа й. С точност предсказва движението им, като брат й старателно отбелязва местата, през които ще минат на карта. Е, това се оказва точният път на германските войници през следващите години. Тя вижда още как германската армия ще бъде окупирана от Червената армия при Сталинград. Което по-късно в действителност се случва. Ида предсказва още падането на Хитлер и Мусолини, макар че в този момент никой не вярва в това.

* Време на спокойствие
Ида Амстердамска получава информация от Дамата на всички нации, че след края на Втората световна война по света ще настъпи затишие и ще дойде ера на спокойствие и хармония.

* Независимостта на Израел
В едно от своите видения Ида съзира, че Израел отново ще бъде обявен за независима и самостоятелна територия. Точно 3 години по-късно това става факт.

* Червен флаг над Китай
Тази картина се появява в главата на пророчицата през 1946 г. Тя вижда червен флаг и множество пролята кръв на територията на Китай. Три години по-късно пророчеството ѝ се сбъдва. В азиатската държава избухва кървава гражданска война, а на чело на държавата застава комунистическата партия.

* Войната в Корея
През 1949-та Ида Амстердамска предсказва кръвопролитията и войната в Корея, която само година по-късно става факт.

* Трета световна война
Според думите на Ида Пердеман, самата Богородица й съобщила за предстояща Трета световна война. За щастие, това пророчество все още не се е сбъднало, но Ида Амстердамска не е нито първият, нито единственият медиум, който убедено говори за това. За Трета световна война говорят и Ванга, и Едгар Кейси и много други пророци в историята.

Още по темата:

56 години по-късно смъртта на Юрий Гагарин все още е обвита в мистерия Мистерии и загадки

56 години по-късно смъртта на Юрий Гагарин все още е обвита в мистерия

Вече никой не говори за отвличане от извънземни, нито за пиянски инцидент, но не е и техническа неизправност на самолета

Eзерото, което ту се появява, ту изчезва Мистерии и загадки

Eзерото, което ту се появява, ту изчезва

Туларе е най-странният водоем в Калифорния

Над Донецк заснеха НЛО, „по-голямо от Емпайър Стейт Билдинг“ Мистерии и загадки

Над Донецк заснеха НЛО, „по-голямо от Емпайър Стейт Билдинг“

Учени опитаха да обяснят случая като мираж, но операторът на дрона е убеден, че това е НЛО

Антон ЛаВей – сатанист или шоумен? Мистерии и загадки

Антон ЛаВей – сатанист или шоумен?

Правилата му никак не изглеждат чак толкова дяволски

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)? Мистерии и загадки

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)?

Образите, които създава, са толкова невероятни, че мнозина мислят, че не са само плод на въображението му

Истинската история на Човека с желязната маска Мистерии и загадки

Истинската история на Човека с желязната маска

Версиите са много, но документите говорят за друг вид маска, не от метал...

Възможно ли е бог Посейдон да е бил прогонен извънземен? Мистерии и загадки

Възможно ли е бог Посейдон да е бил прогонен извънземен?

Предположенията на древните гръцки мислители за извънземния живот

Десетки изчезват безследно в малък град в Аляска в продължение на 40 години Мистерии и загадки

Десетки изчезват безследно в малък град в Аляска в продължение на 40 години

Мистерията на Ноум е разказана в трилъра „Четвъртият вид“, в който се твърди, че става дума за зловещи отвличания от извънземни

Последно: „извънземните“ от Перу са кукли от човешки, животински кости и хартия Мистерии и загадки

Последно: „извънземните“ от Перу са кукли от човешки, животински кости и хартия

Не са изработени през предиспанските времена, категорични са експертите

Извънземният ИИ вероятно е по-странен, отколкото можем да си представим Мистерии и загадки

Извънземният ИИ вероятно е по-странен, отколкото можем да си представим

Според британския кралски астроном само след два века хората ще бъдат надминати от неорганичния интелект

ДНК анализ на мумифицираните останки в Перу: „Определено не са хора“ Мистерии и загадки

ДНК анализ на мумифицираните останки в Перу: „Определено не са хора“

Уфолозите остават скептични, смятат, че става дума за чучела

Мистериозният теремин звучи ангелски, но може да събужда и страх Мистерии и загадки

Мистериозният теремин звучи ангелски, но може да събужда и страх

На него се свири без физически контакт, а изобретателят му е съветски шпионин