Подкрепете ни!




Светът в теб3 август 2015

Завързаните на възел връзки

За вредните обвързвания и как да ги преодолеем



Усещате, че връзките ви с най-близките хора ви засмукват като водовъртеж? Че връзките са се омотали във възли, които се пристягат още повече при всяка дума и действие? Искате да ги разплетете, да ги съсечете, а това не се получава? Какво да се прави?

Възелът не се крепи от само себе си. Създават го тънките нишки на реалните емоции, енергията на хората, между които съществува този възел. Докато не бъдат премахнати тези емоции, изкуственото развързване на възела ще е временно.

Болното обвързване се затяга от натрапчиви емоции, подсъзнателни потоци на енергия, които човек не може да управлява. Би могло да се нарече и зависимост, тъй като човекът не може да не мисли и чувства по този негативен начин.

За освобождаване от болна обвързаност е нужно да се осъзнае каква информация е записана в тази обвързаност и как я създавате. Махнете собствените негативни реакции по тази тема, простете, след това разкъсайте обвързаността. А след това вече решавайте какви емоции искате осъзнато да насочите към този човек.Например, да насочите към него поток от любов и приемане от сърдечната чакра.

Ето и няколко примера за прекомерна обвързаност и чувствата, които трябва да се научите да разпознавате, когато ви връхлети емоционалното пиянство.

Жалостивост към човек. Не го обичате, но ви е жал за него, срам ви е да го оставите. Струва ви се, че това ще е предателство. Помнете, че жалостивостта не е любов. Желанието да помогнеш, усещането, че без вас този човек ще загине. Че само вие го разбирате и можете да помогнете. Искате да спасявате. При това жертвате себе си, подхранвате с енергия от вашата оранжева чакра (грижа, асоциация майка-дете), без да получите равнозначна енергия в замяна. Жал ви е, спасявате, а ви се дава възхищение. Реално вие губите жизнената си енергия и не се движите към собствените си цели.

Обида на човек. При спомен за него или ситуация, свързана с него, изпитвате чувство за несправедливо отношение към вас. Вие постоянно обмисляте „как е възможно да постъпи така с мен". Иска ви се да ви се реваншират. Да разбере той, че не е бил прав.

Унижение. При спомен изниква чувството за унижение, че сте били използвани. Срамувате се от себе си, защото сте допуснали да влезете в подобна ситуация и да излезете от нея с негативни за вас чувства.

Чувство на вина. Смятате, че вие сте виновни за случилото се. Че ситуацията е непоправима, направили сте грешка и не можете да си я простите. 

Отмъстителност. Чувствате, че са ви нанесли вреда и искате да отмъстите. Мислите извънредно много за това, гневите се.

Материални загуби. Вие сте загубили някакви ценности по време на връзката и се опитвате да си ги върнете. Не са ви върнали пари, ценни вещи и пр. Жал ви е за загубите, често мислите за това, изпитвате съжаление, самосъжаление, злоба, гняв, унижение, сметкаджийство, опит да си върнете вашето.

Потребност да получавате енергия от човек (сексуална, емоционална). Не можете без него, искате да го виждате понякога, да го чуете, да го почувствате наблизо. Това означава, че не ви стига собствена енергия от този вид, който има отсрещния човек и вие опитвате да се заредите като с изкуствен хормон, наркотик, алкохол. Необходимо е да осъзнаете какво не ви достига и да развивате в себе си този вид енергия. Иначе цял живот ще ходите като опашка след този човек (реално или в мислите си, астрално) или след подобни на него, притежаващи нужната ви енергия.

Завист. Сами не живеете както би ви се искало, но не давате и на другите да живеят както искат. Дори на другия да му е сто пъти по-добре, отколкото на вас. Но само от вас зависи как ще продължите живота си. Затова сега е времето да насочите вниманието си към самите себе си, да си поставите цели и започнете да се придвижвате към тях.

Желание да докажа, че аз съм права. Това желание стопира всякакви промени към по-добро във вас и в живота ви, подсъзнателно задължавайки се да към веднъж приетото за правилно и истина взето в миналото решение. Позволете на живота да ви прави изненади. Признавайте си, че може би сте грешили в миналото и никога не казвайте "никога"..

Осъзнайте това, което ви държи, станете прозрачни към този човек, който смятате че ви наранява, а след това леко и спокойно режете обвързването. Състоянието на "прозрачност" е когато вие сте простили на себе си и всички, приемате всичко, което се е случило и го пускате с любов да напусне живота ви.

Ако ви е трудно да го направите си помислите искате ли до края на живота си да изпитвате такива чувства към този човек? Да продължавате да се срещате из живота с такива хора още дълго преди да решите този проблем между вас? Отново и отново да изпитвате разочарования?

По-добре е да го направите тук и сега – да простите, да приемете и да пуснете с любов завинаги. 
7 съвета за справяне с разочарованието Светът в теб

7 съвета за справяне с разочарованието

Отнасяте се към себе си като към машина и забравяте, че вниманието, грижата и самоизключването също са важни

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо. Светът в теб

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо.

Дензъл Уошингтън за куража да продължим напред, дори когато ни се струва, че сме се провалили

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция Светът в теб

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция

Възстановява се по-бързо от лекарските очаквания

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони Светът в теб

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони

Твой дълг е да следваш с доверие безсмъртния ритъм

Пролетното равноденствие е магическо време Светът в теб

Пролетното равноденствие е магическо време

Това е ден на чиста енергия, в който да поправите грешките и да създадете слънчево бъдеще за себе си

Пролетното равноденствие: ново начало Светът в теб

Пролетното равноденствие: ново начало

Днес излезте на слънце, умиротворете се със светли мисли, споделете желанията си с Вселената и благодарете на Живота

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота Светът в теб

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота

Руми: Отвъд представите ни за погрешно и правилно има поле, ще се срещнем там

Молитвата пребори хероина Светът в теб

Молитвата пребори хероина

След 10 години тежки битки, след 10 комуни и престой в лудница Иво се измъква от пипалата на наркотиците благодарение на вярата в Бог

На гости на свети Никола Светът в теб

На гости на свети Никола

Светецът чудотворец се явява насън на Ангел Рафаилов и му посочва точното място, на което да направи манастир

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция? Светът в теб

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция?

Нека не бягаме от живота, а да го превърнем в пътуване, от което не искаме да си почиваме

Човек не е длъжен кротко да приема това, което съдбата му дава Светът в теб

Човек не е длъжен кротко да приема това, което съдбата му дава

Съветите на „ангелското“ същество от „по-високо измерение“Крион

Върнете болката, която сте взели от родителите си, тя не е ваша Светът в теб

Върнете болката, която сте взели от родителите си, тя не е ваша

К. Типинг: Не лишавайте предците си от възможността да извървят своя кармичен път

Това, което сега носи удоволствие в големи дози, ще се превърне в болка Светът в теб

Това, което сега носи удоволствие в големи дози, ще се превърне в болка

Е.П.Блаватска: Никой освен вас самите не може да ви помогне