Подкрепете ни!




Събития19 април 2016

Ти си онова, което преживяваш

Нийл Доналд Уолш идва на 27 и 28 май в София



Нийл Доналд Уолш често говори за Изобилие и Успех. Според него трябва да променим гледната си точка по тези въпроси, за да достигнем целта. Защото всичко, за което мечтаем, е напълно възможно и реално, стига да си го позволим, да знаем, че го заслужаваме и то вече е наше. Ето какво казва още знаменитият автор, който съвсем скоро ще дойде при нас, в България:

Днес така нареченият успех се измерва до голяма степен с печалбата, с почестите, парите и притежанията. А всъщност успехът се измерва с това доколко помагате на другите да постигнат печалба. Колкото повече им помагате да печелят, толкова повече и вие без никакво усилие ще печелите – без договори, без споразумения, сделки или преговори и съдебни дела, които насилствено ви принуждават да давате на другите онова, което сте обещали. Това е така нареченият win-win процес - от който печелят всички. Когато направим най-доброто, на което сме способни, никога не знаем какво чудо сме сътворили в живота си или в този на някой друг. 

Реално погледнато, изобилието е всичко, което ни заобикаля. То няма нищо общо с това, което притежаваш, а се състои изцяло в това какво си. Изобилието няма само материален израз, то е в чувството за хумор, в усмивката. Изобилие са нежността и вниманието към близките, приятелите и непознатите. Изобилие е детската радост. Изобилие е да потънеш в красотата на природата, да благодариш, че си жив, и да не можеш да си тръгнеш. Изобилие е да ти направят сандвича по-голям или кафето с усмивка. Можеш да преживееш истинско благополучие, ако помогнеш на хората в живота си да се усетят като ценни, значими и успешни. Напълно грешно е схващането, че благоденствието се състои в материалните неща, че се свързва с количеството материални притежания. Грешни са и убежденията, свързани с успеха и парите.

Сега е твоят шанс да се отърсиш от своите представи и за това, че парите не са нещо добро! Да бъдеш изобилен и успешен е въпрос на гледна точка, на това как виждаш себе си, как виждаш света. Светът е изобилно място. Изобилието са възможностите, изобилието е добър късмет, изобилието са идеите и любовта, изобилието е наистина навсякъде около теб, то е твое рождено право! То е твоето наследство, дадено ти от Бог. Позволи си го. Не се страхувай да се докоснеш до него, защото то няма просто така да дойде само. Не е вярна приказката, че скромността краси човека. Ти си красив така или иначе, но дали си изобилен, е друг въпрос. Изобилието е твое и те чака. 

Всяка дума е заявление пред Вселената. Когато казваш, че си беден, че сега нямаш възможност, че нещо няма как да стане, или че това е за някой друг, не и за теб, ти утвърждаваш всичко това в живота си и определено ще продължаваш да живееш по този начин. Това е живота на жертвата, която е безсилна да промени обстоятелствата, дори и в последния момент. По този начин напълно отричаш възможностите, които са пред теб. Заяви пред Вселената, че заслужаваш да имаш, че заслужаваш да получиш само най-доброто, че имаш достатъчно пари, възможности и начини да получиш нещото, което желаеш. Повярвай, допусни, че това е възможно, подхрани желанието си с вяра. Допусни, че животът може да се преобърне само за един миг. И остави чудото да се случи. Независимо дали става дума за нещо малко или голямо - за дреха, къща, книга или семинар, начинът е един и същ – Мисъл, Заявление, Емоция, Действие, Резултат. 
И накрая: Оценката, която правиш за всичко в живота, е тази, която даваш сам на себе си. Животът ти и реализмът по отношение на парите и всички хубави неща ще се променят тогава, когато и ти се промениш. Стойността, която хората са вложили в стоките и услугите, е основание за стойността, която имат. Целият смисъл на живота е в това хората да създават добри неща едни за други. Тук, на Земята, всички ние вършим само това. Просто предлагаме на света своите блага. Когато той се съгласи, че онова, което предлагаме, си струва - независимо дали е поправка на водопровод, печене на хляб или лечение на хора - светът казва, че то е ценно, стойностно, тоест - достойно да има цена, стойност. И ако придадем на нещо стойност, като го предложим в замяна на нещо стойностно, което притежаваме, ние не само получаваме стойността, която даваме - внезапно правим и за другите по-стойностно притежаването. И така другите са привлечени, защото хората винаги искат да внесат нещо стойностно в живота си. Бъди стойностен човек и покажи, че заслужаваш нещо скъпо и стойностно!

Позволи си всичко, което може да ти предложи животът - и ще откриеш, че той има да ти предложи много повече, отколкото предполагаш. Ето и тънката истина за живота: Ти си онова, което преживяваш. Преживяваш онова, което проявяваш. Проявяваш онова, което имаш да проявиш. Имаш да проявиш онова, което си позволяваш!

През целия ти живот са те учили, че е по-добре да даваш, отколкото да получаваш. Но не можете да даваш нещо, което нямаш. Ето защо да получиш добро за себе си е толкова важно - и е толкова неудачно да се подхожда негативно към този личен стремеж. Доставяй си изобилно удоволствие и ще можете да доставяш и на другите изобилна радост.

Още от тайните на успеха и изобилието ще може да научите на първият семинар на Нийл в България!

Кога: 27 и 28 май 2016 г.
27-и - вечерна беседа - 19 - 21 ч
28-и - целодневен уъркшоп - 10 - 18 ч

Къде: София - Интер Експо Център 

Билети: в мрежата на ТикетПро

Гората.бг подарява 55 хиляди дръвчета на софиянци Събития

Гората.бг подарява 55 хиляди дръвчета на софиянци

Волята на дарителите е фиданките да не се продават и който ги вземе - да се грижи с любов за тях

Сънуващият пророк видя атентата в Русия Събития

Сънуващият пророк видя атентата в Русия

Той предсказа събитието с невероятна точност. На 27 април идва в България с подробности за предстоящи природни бедствия.

Време е за полет на звезди Събития

Време е за полет на звезди

Единственият по рода си български конкурс Wings for stars отново набира участници, както и спомоществователи

В края на юни във Варна ще се проведе семинарът „Въведение в катара и тантриара“ Събития

В края на юни във Варна ще се проведе семинарът „Въведение в катара и тантриара“

Разберете кои са най-важните послания на Съюза на Пазителите към човечеството през последните 25 години

Опитайте над 150 вина от цял свят Събития

Опитайте над 150 вина от цял свят

Петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс ще се проведе на 15 март

Честита Баба Марта! Събития

Честита Баба Марта!

Днес се връщаме във времена, когато нашите прадеди са били по-близо до природата

Над 150 вина от цял свят на петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс Събития

Над 150 вина от цял свят на петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс

Участвайте и в майсторските класове с известни лектори. Ранното записване и за двете събития е до 8 март.

За първи път в България – операта „Медея“ от Луиджи Керубини Събития

За първи път в България – операта „Медея“ от Луиджи Керубини

Подарете си това преживяване в Софийската опера на 23, 24 и 25 февруари

„Планината на Танръ“ на Мухарем Алиосман с нов тираж Събития

„Планината на Танръ“ на Мухарем Алиосман с нов тираж

Това е увлекателен разказ за суфизма и мистичния ислям в Източните Родопи, за които се знае твърде малко

Концерт за виолончело и оркестър Събития

Концерт за виолончело и оркестър

33-тият сезон на Нов симфоничен оркестър се посвещава на неговия основател Юлия Христова

„Планината на Танръ“ – памет и вяра на алианите от Източните Родопи Събития

„Планината на Танръ“ – памет и вяра на алианите от Източните Родопи

Елате на представянето на книгата на 17.02.2024 г. в клуб „Перото“!

И българските фермери се вдигнаха на протест: искат защита на продукцията си Събития

И българските фермери се вдигнаха на протест: искат защита на продукцията си

Отхвърлиха предложение да им се компенсират загубите от вноса на украинско жито, но само срещу финансов отчет

Зимен ритрийт с Учителя Зор Алеф и цикъл от актове Свещена терапия Събития

Зимен ритрийт с Учителя Зор Алеф и цикъл от актове Свещена терапия

Темата е духовна свобода, просветление и съвършенство. Срокът за записване е до 7 февруари.

Френски фермер: „Нашата цел е да обкръжим Париж“ Събития

Френски фермер: „Нашата цел е да обкръжим Париж“

Протестите подкрепят селскостопански производители от почти всички страни в Европа