Подкрепете ни!




Събития11 май 2017

Какво искат жените и мъжете от любовта?

Време е да се научим да разговаряме коректно с нашия партньор


Едно от нещата, които искат и жените, и мъжете от любовта, е свързаността.
Преди всичко ние търсим връзка с части от нас, които сме потискали, с други хора и с цялата Вселена. Не можем да изпитаме живота в неговата цялост, ако нямаме интимни взаимоотношения с друго човешко същество и не се чувстваме свързани със света около нас. Най-пълноценното любовно взаимоотношение е това, в което двама души са интимно свързани един с друг и все пак спазват уважителна дистанция, отдавайки си признателност. Те са отделени и свързани по едно и също време. Тази идеална ситуация може да наречем "Свързаност". Ние сме интегрална част от Вселената, в която всичко е взаимосвързано, така че е в нашата природа да се стремим да бъдем свързани помежду си.
(Още отговори четете тук - What do men and women want)

Imago теорията се счита за най-комплексният подход в психологията на любовните отношения, индивида, връзката и семейството. Тя дава отговори на въпроси, на които другите методики не могат, осигурява инструменти, с които всяка двойка да възвърне сигурността, страстта и зрялата любов в ежедневието.

Латинската дума imago ("образ/огледало") се използва за подсъзнателната картина, която имаме за любовта. Моделът е разработен на базата на психотерапевтичната теория Imago и използва общите неща в една връзка, разочарованията от отношенията в зряла възраст, свързани с детските ни преживявания, страхове, липси и очаквания.



Повече от 25 години Международният Imago институт за партньорски връзки допринася за разбирането на психологията на индивида и тайните на любовните взаимоотношения. Психологията, поведенческите науки, западните духовни традиции, елементите на транзакционния анализ, гещалт психологията, теорията за системите и когнитивната терапия се обединяват, за да помогнат на хиляди двойки по целия свят да трансформират конфликта в сигурна и здрава връзка.

Използвайки този модел, партньорите във всеки един момент могат да разберат чувствата на другия, да признаят и да изпитат съпричастност към раните от детството и да се ангажират в търсенето на съзнателни отношения.

Най-популярната в света „работилница за двойки" пристига в България през юни! Подходяща е както за двойки, които имат непрекъснати конфликти, отдалечават се един от друг и искат да разберат дали могат да останат заедно, така и за такива, които едва започват връзката си и искат да я изградят на стабилна основа. По време на семинара двойките ще учат чрез преживявания, демонстрации и писмени упражнения. Всеки от партньорите ще се научи да слуша и да чува другия, ще овладее техники, които ще му помогнат да изразява чувствата си по разбираем начин - така, че да бъде изслушан. Двойките ще се научат да разпознават шаблоните в комуникацията помежду си, преди те да се превърнат в заплаха за връзката им. Всеки от партньорите ще разбере, че конфликтите са неизменна част от връзката и дори са полезни за нея.

Психолозите, ангажирани със семинара, ще дадат индивидуални съвети на всяка двойка как да развие връзката си и да я направи по-здрава от всякога. Накрая на семинара всички участници ще получат помагала, с които да продължат да развиват връзката си.

Присъединете се и ще преживеете най-великото приключение в живота си!

Ето няколко думи от водещите фасилитатори, които ще проведат семинара:


„Казвам се Ева Уесли, на 50 години и живея във Виена. Психотерапевт съм от 1994 г., работя с Имаго от 2011-а и съм член на организацията Имаго Австрия.
Това, което ме впечатли и убеди да започна да използвам Имаго, е методологията за справяне с конфликти. Аз също научих, че целта не е избягването на конфликти, което да ни доказва, че имаме добри взаимоотношения и приятелство. Напротив, ние се нуждаем от конфликта, за да може нашата връзка да се развива. Това е полезно не само за партньорски двойки, аз много успешно използвам този подход за работа с хора и семейства."


„Казвам се Бас ван Рай и съм психолог. Имам фирма за обучение, специализирана в диалога и комуникацията при трудни обстоятелства. С моята партньорка Барбара сме заедно от 1981 г. През тези години понякога имахме нужда от терапия за двойки, което ни научи на много различни начини за съдействие. След 25 години работа открихме терапията за партньори Имаго и това беше удивително и изненадващо преживяване! Имаго ми даде много практически инструменти, за да разбера какво се случва в една връзка, как и защо идват кризите, как може да ги направим безопасни, как може да се свържем и да задълбочим отношенията си. Това са неща, които не можахме да намерим в другите терапии. Това е причината за нашето голямо желание да станем Имаго терапевти и да водим Имаго семинари.
 
Много съм щастлив да дойда в България през юни заедно с Барбара и Ева, за да помогнем на двойките, които имат нужда, или искат подобрение в отношенията си!"


„Казвам се Барбара Кремърс, живея в Холандия и съм на 56 години. Аз съм сертифициран Имаго терапевт и имам самостоятелен офис за терапия на партньорски връзки. Обичам да работя с двойки за тяхното свързване, без обвинения, по един любящ начин, който терапията Имаго осигурява. През моите 36 години съвместно с Бас съм преживяла много възходи и падения. В един момент открихме Имаго, който ни научи как да преодоляваме моментите, в които си мислехме, че не можем да продължим повече заедно. Изучавахме истинските причини зад нашето разочароващо поведение. Това ми даде по-добро разбиране за мен самата. По този начин мога да се развивам, без да си задавам въпроса кой е прав. Научих да бъда истински любящ партньор". 

Новите умения и способности, които ще получите, ще култивират нова интелигентност по отношение на връзките между партньори, което ще ви помогне не само по отношение на възлюбения, но също така и в изграждането на по-добри връзки със себе си, с децата ви и най-близките ви хора.

Ето и кратък видеопоздрав от Ева, Бас и Барбара за първия семинар в България по трансформация на връзките чрез Imago:



Полезно:
Връзка към събитието

Harville Hendrix, Ph.D. & Helen LaKelly Hunt, Ph. D
Imago Relationship Therapy
Safe Conversations
Почина театралният режисьор проф. д-р Александър Илиев Събития

Почина театралният режисьор проф. д-р Александър Илиев

Той бе автор и близък приятел на Списание 8

Европейският парламент защити старите сортове семена Събития

Европейският парламент защити старите сортове семена

Дребните стопани обаче трябва да имат същите задължения като професионалните фермери

InGlobo представя Ловци на истории #6 – Истории за насъщния Събития

InGlobo представя Ловци на истории #6 – Истории за насъщния

Открийте какви истории разказва хлябът на 25 април 2024 г., София в Event Space 2020

„Байк и рън за Чепън” тази година ще е два дни (27 и 28 април в Драгоман) Събития

„Байк и рън за Чепън” тази година ще е два дни (27 и 28 април в Драгоман)

13-ото издание на състезанието за планинско бягане и колоездене включва и нова XCM дистанция 66 км

Ваклуш Толев: Възкресението е само на 8 април Събития

Ваклуш Толев: Възкресението е само на 8 април

Ден преди това – на 7 април в Камерната зала „България“ в София от 14:00 ч. ще бъде представен албумът „Ваклуш“

Гората.бг подарява 55 хиляди дръвчета на софиянци Събития

Гората.бг подарява 55 хиляди дръвчета на софиянци

Волята на дарителите е фиданките да не се продават и който ги вземе - да се грижи с любов за тях

Сънуващият пророк видя атентата в Русия Събития

Сънуващият пророк видя атентата в Русия

Той предсказа събитието с невероятна точност. На 27 април идва в България с подробности за предстоящи природни бедствия.

Време е за полет на звезди Събития

Време е за полет на звезди

Единственият по рода си български конкурс Wings for stars отново набира участници, както и спомоществователи

В края на юни във Варна ще се проведе семинарът „Въведение в катара и тантриара“ Събития

В края на юни във Варна ще се проведе семинарът „Въведение в катара и тантриара“

Разберете кои са най-важните послания на Съюза на Пазителите към човечеството през последните 25 години

Опитайте над 150 вина от цял свят Събития

Опитайте над 150 вина от цял свят

Петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс ще се проведе на 15 март

Честита Баба Марта! Събития

Честита Баба Марта!

Днес се връщаме във времена, когато нашите прадеди са били по-близо до природата

Над 150 вина от цял свят на петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс Събития

Над 150 вина от цял свят на петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс

Участвайте и в майсторските класове с известни лектори. Ранното записване и за двете събития е до 8 март.

За първи път в България – операта „Медея“ от Луиджи Керубини Събития

За първи път в България – операта „Медея“ от Луиджи Керубини

Подарете си това преживяване в Софийската опера на 23, 24 и 25 февруари

„Планината на Танръ“ на Мухарем Алиосман с нов тираж Събития

„Планината на Танръ“ на Мухарем Алиосман с нов тираж

Това е увлекателен разказ за суфизма и мистичния ислям в Източните Родопи, за които се знае твърде малко

Концерт за виолончело и оркестър Събития

Концерт за виолончело и оркестър

33-тият сезон на Нов симфоничен оркестър се посвещава на неговия основател Юлия Христова