Подкрепете ни!




Образование16 април 2021

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения

Те ще изкачват върхове, карат 120 км с колело, за да подкрепят българското образование

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения


120 км с колело, 5 км тичане с куче, каране на ролери, фитнес активности и изкачване на пирински връх са само част от спортните провокации на популярни личности в благотворителното събитие „Предизвикай се с кауза” на фондация „Заедно в час”

Актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Георги Златарев, Валентина Каролева, Яна Титова и Ники Илиев са част от популярните лица, които тази пролет ще се провокират със спортно предизвикателство с благотворителна кауза. Всички те са посланици на „Предизвикай се с кауза” - едно нестандартно спортно събитие, което ще се проведе на 30 май от различни точки на България и света.

Целта на събитието е да обедини хиляди хора от страната и чужбина, които вярват, че образованието е ценност за цялото общество, като ги провокира в рамките на един ден да изпълнят лично спортно предизвикателство. Събитието се организира от фондация “Заедно в час” и е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др. Партньори на инициативата са технологичната компания Nexo, Garitage Park, Garitage sports center, зала “Левски София”, детска градина "Веселото Гардже", CrossFit Vitosha и BRUM Scooters.

„Предизвикай се с кауза” е отворено за хора на различни възрасти и без значение от тяхната физическа подготовка. Всички, желаещи да се включат, трябва да се регистрират предварително на сайта на събитието www.zaednovchas.bg/sport и да попълнят кратък формуляр. В регистрационната форма участниците избират от спортните категории – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по избор. След това остава само да изпълнят своето предизвикателство до 30 май или на самата дата.

Предизвикателствата на актьорите
Актьорите посланици на „Предизвикай се с кауза” са избрали разнообразни спортни категории. Сред тях се открояват велоентусиастите Георги Златарев и Алек Алексиев. Първият ще измине с велосипед разстоянието от София до Шипка на 30 май, а вторият 120 км до дестинация, която още е тайна.
„Станах посланик на “Предизвикай се с кауза”, защото е прекрасен начин да развиеш себе си (едно от най-важните неща), докато помагаш на другите (друго от най-важните неща). Образованието е най, най-важното нещо за децата! След здравето, разбира се. Нищо не е по-важно за една държава, от това да има деца с широта на мислене, с интелект, със знания, със способност да се учат и развиват”, споделя Георги Златарев за мотивацията си да измине над 220 км с колело.
Актрисата Валентина Каролева си е поставила фитнес предизвикателство с различни упражнения,а Яна Титова ще прави 108 слънчеви поздрава. И двете вече усилено тренират, като споделят напредъка си в instagram. Дария Симеонова ще заложи на бягане, а актьорът и режисьор Ники Илиев ще се подготвя да тича 5 км заедно с кучето си.

Посланици и от спорта
Познати лица от спорта също подкрепят инициативата и ще влязат в различни от познатите роли - сноубордистката Александра Жекова ще изкачва пирински връх, а ултрамаратонецът Краси Георгиев ще сложи ролери и ще навърта километри с още ентусиасти на градските кънки. С предизвикателства ще се включат още гимнастикът Йордан Йовчев, бившият волейболист Любо Ганев, боксьорът Кубрат Пулев, йога учителката Нина Сотирова, фитнес инструкторката Инес Субашка и сърфистките Мария Кинкина и Илияна Стоилова. Спортният репортер на bTV Димитър Тасев пък ще провокира своите колеги от спортна редакция с лекоатлетически упражнения. Телевизията е медиен партньор на инициативата заедно със сайтовете Майко мила, Под моста, Обекти, Новите родители, Лицата на града, Програмата, Go Guide, My Sofia, YouthHub, sCool media, Списание 360, Списание 8 и НПО порталът.

Каузата на „Предизвикай се с кауза”
Фондация „Заедно в час” вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. „Нов път в преподаването” е популярната програма на организацията. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа и възможности за кариерно развитие като учители. Новата програма на фондацията „Училища за пример”, която стартира през 2020, е насочена към развитие и подкрепа на цели училищни екипи.
 „Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България” и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.

Още по темата:

Във всяка възраст можем да се научим на ново умение Образование

Във всяка възраст можем да се научим на ново умение

Образователен форум представи подходи за учене през целия живот

За училището на живота няма възраст Образование

За училището на живота няма възраст

Включете се като говорител или слушател във форума за учене чрез преживяване

Запишете се в Академия за Човека Образование

Запишете се в Академия за Човека

Интердисциплинарният просветен център, който извисява и обогатява човека, без значение от възрастта му -> academy@kamdzhalov-foundation.org

Монтесори – революцията в обучението чрез игра Образование

Монтесори – революцията в обучението чрез игра

Монтесори философията съчетава традиционни подходи с модерно мислене

Британски университет предлага магистърска степен по магия и окултизъм Образование

Британски университет предлага магистърска степен по магия и окултизъм

Студентите ще учат за дракони, крал Артур и за феминизма във вещерството

Китайското правителство продължава да насърчава „интелигентните класни стаи“ Образование

Китайското правителство продължава да насърчава „интелигентните класни стаи“

В някои действащи проекти съотношението на преподаден материал от ИИ и от жив учител вече е 70%/30%

Отворени врати в ,,Белите кокичета“ на 29 април Образование

Отворени врати в ,,Белите кокичета“ на 29 април

В основата на работата в детската школа е Слънчевото възпитание

Какво е растителна слепота? Образование

Какво е растителна слепота?

В образователната система се отделя по-малко внимание на растенията. Природозащитниците наричат това зоошовинизъм.

Новите реалности в педагогиката Образование

Новите реалности в педагогиката

Как да подготвим себе си и своите деца за бъдещето?

Педагогика на всекидневието Образование

Педагогика на всекидневието

Какво е бъдещето на образованието и кое е образованието на бъдещето?

Любов Миронова: Преподавам Озарена педагогика Образование

Любов Миронова: Преподавам Озарена педагогика

Сякаш преди хората имаха много въпроси и търсеха истината, а сега имат много отговори и нямат истински въпроси

Любов Миронова: Възпитанието на едно дете започва преди да има... дете Образование

Любов Миронова: Възпитанието на едно дете започва преди да има... дете

В „Училище за съзнателни родители” давам ясни указания какво, кога и колко е добре да се прави – като рецепта на вкусно сготвена гозба

Честит празник, скъпи деца и родители! Образование

Честит празник, скъпи деца и родители!

Това е един от от най-вълнуващите дни в живота ни. Ще го разберем по-късно.

Добрият учител няма да отгледа деца, които искат уравниловка Образование

Добрият учител няма да отгледа деца, които искат уравниловка

Децата трябва да се обичат еднакво - и палавите, и послушните, и бързите и мудните, и мързеливите и прилежните