Подкрепете ни!




Събития14 август 2018

Гуру Йоги Тан: Лъвът ще изреве!

Срещнете се с духовния учител на събитието Списание 8 На живо на 30 септември в зала „Люмиер“, НДК

Гуру Йоги Тан: Лъвът ще изреве!


Гуру Йоги Тан е роден в Малайзия. По време на духовния си път учи в Тибет, Индия, Индонезия. Живял е в Бутан и Непал близо 10 години, като 7 прекарва в уединение в медитации и пост. Последовател е на Ваджраяна будизма. Той е тантра монах, което означава, че може да има светски живот.



Гуру Йоги Тан ще бъде един от лекторите на Списание 8 на живо на 30 септември в кино „Люмиер“, НДК. 

Билети можете да намерите на касите на НДК и на ticketportal.bg.

- Йоги Тан, защо дойдохте в България?
- За първи път пристигнах в България през 2010 г. по покана на моята ученичка Према Сагар. Дойдох, за да споделя част от моя духовен опит. От тогава всяка година идвам, защото имам ученици тук.

- Какво беше усещането ви за страната, когато дойдохте за първи път?

- Че това е една много мистична земя, с богата култура; земя, от която сякаш виждаш целия свят; как всичко се променя: как океанът тук е станал планина, как една цивилизация е заменяла други...

- А българите?

- Българите са като воини – никога не се предават и във всякаква ситуация намират решение, това е уникално. И са много добри приятели – винаги когато имаш нужда от помощ, ще ти помогнат. 

- Кои са слабите ни страни?
- Би било добре да се научите да работите в екип и да положите усилия да разберете принципите на действията, за да не повтаряте едни и същи грешки. Нужна е мъдрост и холистичен подход. А не само когато аз имам проблем, само тогава ще реагирам. Погледнете миналото на България, направете си изводи и ще знаете какво да правите сега.

- Намирате ли разлика в страната от 2010 г.  и сега?
- Виждам промени при моите студенти, които са по-осъзнати в себе си и в действията си. България също върви в определена посока, която е добра. Промените още не се виждат, защото са дълбоки, не са на повърхността. Но ще дойде момент, в който ще станат видими. Защото все повече хора поемат отговорност за своя живот, за обществото и за страната.

- Какво имате предвид, като казвате, че на повърхността не  се виждат промени?
- Всяка година населението на България намалява с 1,7-1,8%, хората бягат в чужбина. Видимо ситуацията не е добра. Но когато дойдох през 2010 г., нямаше средна класа – младите и добре образованите ги нямаше, а сега виждам, че някои от брилянтните ви младежи започват да се връщат. Може би младите отиват в чужбина за известно време и след това те ще разберат, че тяхната страна е България, че България е родината им, и ще предпочетат да си дойдат. И когато много хора започнат да се връщат, те ще пристигнат със своя опит. Тогава ще видите големи промени. Ще дойдат онези, които са умни, смели, които могат да поемат риск и които имат голяма вяра в бъдещето на България! Все повече такива хора ще се връщат в България. И все повече хора ще искат да разберат духовността, защото са жадни за нея, искат да я опитат. И все повече хора ще бъдат сериозни по пътя на духовността. Сега аз подготвям най-сериозните ученици.



- Има ли разлика между българските ученици и тези от други страни?
- Много са различни. Имам ученици от Европа, Азия: Малайзия, Индонезия, Тайланд, Китай... Много са различни, затова и обучението е различно. Тук е повече през мъдростта. Споделям с учениците си много стара мъдрост, която обличам в съвременен модерен език, за да могат да приложат наученото в ежедневния си живот, за да подобрят здравето си, отношенията си, бизнеса. Студентите от Индонезия учат повече ритуали, древни ритуали, а в Малайзия се фокусирам върху семейните ценности и младите хора.

- Какво е бъдещето на България?
- Много добро. Българите могат да бъдат много успешни в материален план и в същото време да бъдат много духовни. Именно от това се нуждае модерният свят! А българите могат да бъдат добри в това, ако положат усилия да го постигнат. Сигурен съм, че в тази посока могат много да помогнат на света. Да покажат и да научат другите, че може да си успешен в материалния свят и в същото време да си много духовен! Това означава хората да имат етика, морал в бизнеса, в политиката, в обществото. Каквото и да правят, да е с морал и етика и винаги да мислят как да задоволяват нуждите на другите. Когато българите станат големи професионалисти в това да помагат на другите, тогава България ще разцъфне!

- Една от дейностите ви в България е свързана със зареждане на кристали, разкажете ни защо го правите?
- Първо ще ви кажа едно мое стихотворение:

В тази мистериозна земя,
в земята на Лъва,
където океаните са над планините,
а градовете - под водата,
когато воините на светлината се събудят,
Лъвът ще изреве.
В момента, в който 1080 кристални умове
проникнат и се слеят с Източника,
Гаруда ще полети.

Когато за първи път пристигнах в България през 2010 г., бях в Боженци и си казах: „Ах, колко хубава вибрация!". Много хубави хора и много стар град. После бях във Велико Търново, в Мелник, в църквата и мястото на Ванга. Бях в този район и си казах: „Колко е мистериозно тук". Това е първото изречение.
България е „Земята на Лъва" – защото лъвът е българският символ, той е на герба, страната прилича на лъв и имате национален герой Лев-ски. „Океаните са над планините" – на много места има фосили, имало е морета, които са станали планини. А „градовете са под водата" – има много такива места. Имало е много стари цивилизации тук. И големи промени.
„Когато воините на светлината се събудят" означава, че хората трябва да се пробудят вътре в себе си. Означава, че воините ще следват светлината и никога няма да се предават. Това означава, че българите ще станат духовни. Когато политическите лидери, бизнес лидерите, всички лидери станат духовни, тогава България ще просперира и „Лъвът ще изреве". От индивидуални герои трябва да имате колективни - като общество, като страна – тогава „Лъвът ще изреве".
За да се постигне това, идват на помощ кристалите. В момента, в който „1080 кристални съзнания проникнат и се слеят с Източника на светлина" означава, че 1080 емоции и мисли ще се трансформират.  Хората са много емоционални тук и могат да си сменят мнението много бързо. Първо казват едно, на следващия ден – обратното, без да дадат никакво обяснение. И не вярват на другите. Винаги са подозрителни. Но когато 1080 негативни чувства проникнат и се слеят с Източника на светлина, те ще се обърнат в позитивни. Това е поток от позитивни, конструктивни  чувства. Когато 1080 негативни, себични мисли се обединят с източника на светлина, тогава се формира поток от позитивни конструктивни мисли и когато това стане, в тази страна ще има поток от щастие и радост. И всички българи ще имат вътрешен мир и вътрешна радост... И талантите им ще излязат наяве. А българският народ е много талантлив.
Тогава „Гаруда ще полети". Българите ще могат да виждат много надалеч, ще виждат бъдещето и ще знаят какво да правят и ще го правят много бързо и точно.
Първата цел на зареждането на кристалите е да освободи хората, тези, които присъстват и помагат да реализираме проекта, от негативните им мисли и чувства. Има и втора. На територията на България са се водили много битки в миналото. Чрез кристалите искаме да изчистим тези места от негативна енергия и  ако има заклещени души или заклещено его, да ги освободим и да им посочим светлината. Така че тези заклещени души и его да не създават повече негативна енергия на тези места. Ето защо зареждаме кристали и ги засаждаме на места, където са се водили кръвопролития.

- Как можем да разберем дали някой е воин на светлината?

- Първо – той е спокоен, но това не означава, че е слаб. Той е стабилен. И знае истината и я следва безвъзмездно и без страх. „А не - това е моят брат, това е моят приятел – тогава ще му дам нещо хубаво. Този не ми е приятен, на него нищо няма да му дам. Или това е нещо хубаво, тогава окей, ще си го взема за себе си."
Ако работите за „8", за правителството, за политическите партии, фокусът трябва да е в това да служите на хората! Това е вашата цел, а не да служите на себе си. Воинът на светлината никога не губи този фокус! Неговата цел е много ясна и той е фокусиран и акуратен. И никога не се компрометира, когато действа. Тогава това е воин на светлината. Той е воин, който се бие със собственото си его, със собствената си себичност, срещу негативите в себе си.

- Когато някой ви помоли за помощ, как виждате или разбирате каква е неговата нужда?
- Става дума за директно преживяване. Не мога да кажа, че виждам или че усещам и после давам съвет. Този процес е много бавен.
Има няколко сценария. Понякога някой се нуждае от помощ, но вече има решение. Може би отговорът му не е правилен, но той би искал гуру да му каже: „Да, точно така." И дори да му дам съвет, той няма нужното доверие да го стори. Заради своето минало има някои очаквания.
Затова първо трябва да знам дали хората ми вярват, или не. Ако ми вярват, директно им казвам: „Направи това, това и онова..." Ако не ми вярват, не им казвам какво да правят. Анализирам с тях ситуацията, така че те сами да си отговорят. Защото дори да кажеш най-доброто решение на някого, ако ти няма доверие, той няма да го направи. Затова е по-добре в този случай да му покажеш възможностите – две, три, четири, сто – нека той сам да си избере.

- Любопитен съм как извличате нужната информация? Чувствате, виждате нещо, чувате глас в себе си... Как става?
- Не. Нито чувствам, нито виждам – защото този процес е много бавен, както ви казах. Виждаш, чувстваш, после анализираш, след това търсиш най-добрите възможности – това е бавен, постепенен път. Много хора правят точно така, но аз не използвам този метод. Защото така може да повлияеш на хората с проблем заради своята ограничена опитност, заради своето разбиране за нещата. Аз много рядко използвам този процес, много рядко.
При моето обучение бащата, мъжкият аспект, е нещо, което го знаем, но не можем да изразим. Ние просто знаем. Женският аспект е различен – тя взема информация от бащата и използва знанието и езика, за да го изрази, за да е лесно за теб да разбереш и да действаш.
В твоя ум ти имаш чувството, че знаеш нещо, но още преди да се е появило това чувство, има една определена вибрация там – вибрацията на бащата, на едното – означава, че ти и аз сме едно. Аз не те възприемам, че ти си някой друг. Че гуру Йоги Тан говори с теб и те съветва. Това е дуален процес - субект, обект и метод, аз и някой, когото трябва да съветвам. Това е постепенният процес, аз използвам процеса на Едното. Аз не чувствам, не виждам... знам.

Интервюто на Добрин Кашавелов с гуру Йоги Тан е публикувано в бр. 10/2017 на Списание 8 и продължава в бр. 11/2017.


Гората.бг подарява 55 хиляди дръвчета на софиянци Събития

Гората.бг подарява 55 хиляди дръвчета на софиянци

Волята на дарителите е фиданките да не се продават и който ги вземе - да се грижи с любов за тях

Сънуващият пророк видя атентата в Русия Събития

Сънуващият пророк видя атентата в Русия

Той предсказа събитието с невероятна точност. На 27 април идва в България с подробности за предстоящи природни бедствия.

Време е за полет на звезди Събития

Време е за полет на звезди

Единственият по рода си български конкурс Wings for stars отново набира участници, както и спомоществователи

В края на юни във Варна ще се проведе семинарът „Въведение в катара и тантриара“ Събития

В края на юни във Варна ще се проведе семинарът „Въведение в катара и тантриара“

Разберете кои са най-важните послания на Съюза на Пазителите към човечеството през последните 25 години

Опитайте над 150 вина от цял свят Събития

Опитайте над 150 вина от цял свят

Петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс ще се проведе на 15 март

Честита Баба Марта! Събития

Честита Баба Марта!

Днес се връщаме във времена, когато нашите прадеди са били по-близо до природата

Над 150 вина от цял свят на петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс Събития

Над 150 вина от цял свят на петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс

Участвайте и в майсторските класове с известни лектори. Ранното записване и за двете събития е до 8 март.

За първи път в България – операта „Медея“ от Луиджи Керубини Събития

За първи път в България – операта „Медея“ от Луиджи Керубини

Подарете си това преживяване в Софийската опера на 23, 24 и 25 февруари

„Планината на Танръ“ на Мухарем Алиосман с нов тираж Събития

„Планината на Танръ“ на Мухарем Алиосман с нов тираж

Това е увлекателен разказ за суфизма и мистичния ислям в Източните Родопи, за които се знае твърде малко

Концерт за виолончело и оркестър Събития

Концерт за виолончело и оркестър

33-тият сезон на Нов симфоничен оркестър се посвещава на неговия основател Юлия Христова

„Планината на Танръ“ – памет и вяра на алианите от Източните Родопи Събития

„Планината на Танръ“ – памет и вяра на алианите от Източните Родопи

Елате на представянето на книгата на 17.02.2024 г. в клуб „Перото“!

И българските фермери се вдигнаха на протест: искат защита на продукцията си Събития

И българските фермери се вдигнаха на протест: искат защита на продукцията си

Отхвърлиха предложение да им се компенсират загубите от вноса на украинско жито, но само срещу финансов отчет

Зимен ритрийт с Учителя Зор Алеф и цикъл от актове Свещена терапия Събития

Зимен ритрийт с Учителя Зор Алеф и цикъл от актове Свещена терапия

Темата е духовна свобода, просветление и съвършенство. Срокът за записване е до 7 февруари.

Френски фермер: „Нашата цел е да обкръжим Париж“ Събития

Френски фермер: „Нашата цел е да обкръжим Париж“

Протестите подкрепят селскостопански производители от почти всички страни в Европа