Подкрепете ни!




ХороскопСтанислава Цветкова, снимка Добрин Кашавелов / 27 януари 2020

Астрологът Гал Сасон: 2020 г. е врата към ново осъзнаване

Ще настъпи ли Ерата на Водолея и защо ни очаква свободно падане в стил „Скок на вярата“?

Астрологът Гал Сасон: 2020 г. е врата към ново осъзнаване


В първия брой от новата година отново ви срещаме със световноизвестния астролог Гал Сасон – утвърден автор и духовен учител с многобройни последователи в Европа, САЩ и Близкия изток. Енциклопедичните познания и харизматичното му присъствие го правят търсен гост и оратор. Изнася лекции в Университета на Южна Калифорния и Университета на Тел Авив и води семинари по кабала, астрология и мистицизъм. По традиция всяка година пише книга, в която разкрива какво ни очаква през следващите 12 месеца, за кои периоди да бъдем бдителни и какви синхроничности ни готвят съзвездията. Тази година книгата му носи заглавието „Астрологична прогноза 2020 – Скок на вярата“ на издателство „Кибеа“.

Здравейте! Как да тълкуваме заглавието на най-новата ви книга – „Скок на вярата”? 
- Според китайската астрология 2020 е годината на Металния плъх – символ на късмета и сполуката. Той е първото животно от зодиака – началото на новия цикъл.  В Индия бог Ганеша, за когото се вярва, че премахва всички препятствия, често бива изобразяван яхнал голяма мишка или плъх. А в миналото гризачите са били напаст – т.е. пречка. Богът, който премахва спънките, трябва да подчинява и укротява, затова и язди на гърба на плъх. Освен това настоящата година е наситена с могъщи съвпади, но един от най-магичните е изравняването на Юпитер и Сатурн в деня на зимното слънцестоене в края на годината. Тълкува се като скок в нещо ново – като врата, която се отваря към ново осъзнаване. Това явление се случва за първи път от началото на XIX в., а последните 220 години съвпадите им винаги са били в земни знаци с изключение на 1980-1981 г., когато се засичат във Везни. Сега съвпадът им се премества от земен знак във въздушния Водолей, затова се смята, че настъпва Епохата на Водолея. Това бележи и завръщане към отличителните белези на този знак – технология, равенство, свобода, съзнателност, иновация.  

- От книгата ви научих, че ни предстои и рядък съвпад между Сатурн и Плутон на 12 януари.Какво е важно да знаем за него и как да го посрещнем?
- Подобен съвпад се случва веднъж на всеки 35-40 години. Той има ефект на новолуние и е символ на ново начало, на прелистване на страницата в историята на човечеството, на повратна точка. Сатурн е известен като Господаря на кармата, а Плутон – на смъртта. Когато те се съберат, стартира нещо ново, което обаче започва със смъртта на старото и продължава със съзидателна енергия. Трябва да се върнем обратно към периода на 1982 и 1983 г., да видим какво се е случило в живота ни тогава и да се настроим да очакваме подобни събития и сега. 

- В нумерологията 2020 се свежда до 22. А когато го редуцираме, получаваме 4 (2+0+2+0). Какво се крие зад тези числа?
- Четири е число, което в китайската астрология се асоциира със смърт. На Изток смятат, че това не е добър знак. А всъщност дори и на Запад е по подобен начин – числото 13, което също се редуцира до 4, се приема за фатално и бива свързвано със страха. Истината е, че през 2020 г. много хора ще имат усещането за смърт, но тя се тълкува като трансформация. Тук вече идва 22, което се нарича господарско число, а в някои среди се свързва с идеята за двойния пламък. Известно е още като Майстор строител, което означава, че ние можем да съградим нещо от тази смърт, сякаш разрушаваме стара сграда, старите модели, които сме имали, за да създадем нови и по-добри. Освен това според кабала числото 2 се свързва с мъдростта и самопознанието. А заради нулите в числото смея да кажа, че мантрата за годината е: „Без страх“. Всичко това ни подтиква да направим скок на вярата – сякаш да полетим над дадена пропаст, да повярваме и да се хвърлим в неизвестното. 

- Как да тълкуваме факта, че ни предстоят шест затъмнения вместо обичайните четири? Трябва ли това да ни плаши?
- Да, през 2020 г. са събрани максималното количество затъмнения за една година. Те винаги ускоряват процесите и тласкат събитията към завършек. Това значи, че ще ни се налага да натиснем газта – да решаваме по-бързо проблемите си. По време на тези периоди е много важно да сме центрирани, да дишаме дълбоко, да наблюдаваме синхроничностите. Най-мощното затъмнение ни очаква на 21 юни в деня на лятното слънцестоене, когато трябва да бъдем особено внимателни как общуваме със своите партньори, приятели и висшестоящи. 

- А  кои зодии ги очакват най-големите трансформации и промени?
- Със сигурност най-големите промени ще бъдат за Козирога – ще се наложи представителите на този знак да изменят на вродената си вярност към статуквото. Но нека не се плашат от промяната, а да я прегърнат. Телец и Овен ще трябва да се съсредоточат върху ученето и да се приготвят за голяма промяна в кариерата – пред тях се откриват нови хоризонти и признание за усилената им работа. Близнаците ще берат плодовете на добрите си дела от последните години, а Стрелците ги очаква нова любов или съживяване на старата. Водолеят ще бъде поставен в ситуации, които да го научат да казва „не“ на нещата, които го блокират, а фокусът при представителите на Скорпиона пада върху комуникациите и общуването. Везните ги очаква да решават проблеми, свързани с темите за детството и семейството, ще трябва да се вгледат в дома и в емоционалния си живот. 

- Вие сте свързан с България – баща ви е от тук, така че не мога да не ви попитам каква е астрологичната прогноза на страната ни за 2020 година?
- Предстои много интензивна година за Козирозите. А България е Телец с асцендент Козирог. Луната и Юпитер също са є в Козирог. Освен това за първи път от 250 години Сатурн и Юпитер ще се съберат в Козирог през 2020 г., което със сигурност ще се отрази на страната и хората тук. Аз смятам, че предстои една добра година.

- Доколко зодията е определяща за нашия характер? Познавам хора с една и съща зодия, но напълно различни като темперамент.
- Зодията е все едно твоят род. Колко ти влияе това, че си родена в България? Дори и да живееш в Лондон, пак ще носиш българските си корени и черти. Дори и да имаш различен паспорт, ще имаш акцент, ще имаш семейство в България. Зодията е като твоята родина - където и да отидеш, ще си я носиш.  

- Според някои астролози съществува 13-а зодия – Змиеносец. Какво е вашето мнение?
- Не мисля, че много астролози вярват в това. По-скоро астрономите говорят за нея, за да търсят диспут по темата. За мен има 12 зодии. Небето е един кръг, така че може да бъде разделено на 12, 13 или 100 парчета. Но понеже в Шумер и Вавилон 12 е  било свещено число, са решили да го разделят на 12.

- Доколкото съм запозната, родителите ви не са били религиозни. Как се случи така, че вие се заинтригувахте от мистицизма и духовния живот?
- Случи се много рано, бях още дете. В началото се налагаше да го крия, защото не беше популярно в средата, където израснах. Водех си записки, пишех за различни измерения, съчинявах фантастични истории, които заключвах в едно чекмедже. И когато по-късно започнах да изучавам кабала, научих, че много от нещата, които пишех аз, бяха всъщност сътворени преди мен. Това отчасти беше разочароващо, защото разбрах, че не съм аз техният откривател, но пък ми подейства и успокояващо да разбера, че всъщност не съм... луд. 

- А какво е кабала?
- Това е древно юдейско мистично познание, нещо като астрологията. Опитва се да разбере как Бог е създал Вселената. За мен е все едно йога на ума или йога на въображението. Учи ни как да получим повече светлина и енергия от Вселената. И как да дадем тази светлина на другите. Помага ни да участваме в историята на съзиданието. 

- Всички говорят за ретроградните периоди на Меркурий. Освен него такива имат и Венера, и Марс. За какво трябва да сме внимателни при тях?
- В тези периоди ситуациите не протичат гладко и затова трябва да бъдем по-внимателни, да забавим темпото. Венера ще бъде ретроградна от 12 май до 25 юни. В това време съветвам да не се подписват документи и договори, нито да се започват нови проекти и връзки. Хубаво е човек да преосмисли ценностите си и начина, по който печели пари. Марс ще бъде неподвижен между 9 септември и 14 ноември, когато е чудесно време да променим навиците си за физическа активност. 

- Какво смятате за синхроничностите, които ни се случват, трябва ли да им обръщаме голямо внимание?
- Разбира се! Аз смятам, че именно те са това, чрез което цялото се свързва с нас. Всичко е свързано помежду си и това е начинът, по който Вселената говори с всеки човек. Аз винаги препоръчвам на хората да записват тези синхроничности, защото това е една история с различни епизоди, като книга с много глави. И понякога само една синхроничност не е достатъчна, за да разберем пълното послание, което ни се изпраща. 

- Вие преподавате и водите уъркшопи на тема „Силата на вашето име“. Доколко и по какъв начин то влияе на живота ни? 
- Важно е за хората да намерят значението на своето име. Мисля, че то показва мисията ни в живота – това, за което сме дошли тук, което трябва да научим, нашите предизвикателства тук и сега. Понякога семействата имат своя собствена карма – история, която е необходимо да премине през различни поколения. Това е и причината дадено име да се предава от поколение на поколение. И ако някой е починал, а след това друг човек в рода наследи неговото име, може би това е същият човек в друго свое прераждане.

- В този смисъл, нашето списание се казва „Осем“. Какво ще ни разкриете за това число и това име? 
- Осем попада в сферата на Меркурий, тя е свързана с комуникацията и съобщенията. Символ е на безкрайността – това е единственото число, за което не се налага да вдигаш химикала, когато го изписваш. Чудесно име е за всичко, което е свързано с комуникациите, като се асоциира също с магиите и лечителството.

- И за финал, има ли някакво утвърждение, с което да си служим през следващите 12 месеца?
- Има, аз съм го описал и в книгата. То е следното: „Готов съм да повярвам, да приветствам, да приема и да създам нов живот. Действам с вяра и безстрашие, а също и с ясното съзнание, че колкото повече давам, толкова повече получавам. 2020 е годината, в която кариерата, общността и талантите ми се сливат в руслото на един щастлив, плодотворен и успешен живот“.

Интервюто е публикувано в бр.1/2020. Вижте какви други интересни теми ви очакват в него ТУК
Висшата Жрица – карта Таро за 18 април Хороскоп

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април

воалите на заблудата се отдръпват встрани

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април Хороскоп

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април

Тя учи как да постигнем равновесие в даването и получаването

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април Хороскоп

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април

Тя се сбогува с отломките от старата реалност...

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Сряда е добър момент да се отървете от нежелани навици, в четвъртък не решавайте финансови въпроси, неделя носи мощна изцелителна енергия

Смъртта – карта Таро за 15 април Хороскоп

Смъртта – карта Таро за 15 април

Предстои голяма промяна, която ще преобърне посоката, в която сме се движили досега

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април

Можем да ползваме енергията за творчество и да позволим на въображението ни да се развихри

Кралица Пентакли – карта Таро за 13 април Хороскоп

Кралица Пентакли – карта Таро за 13 април

Тя е свързана със земната енергия, познава растенията и билките, умее да лекува, да създава уют и семейна атмосфера

Седмица Пентакли – карта Таро за 12 април Хороскоп

Седмица Пентакли – карта Таро за 12 април

Ако не сме сигурни за посоката си занапред, сега е подходящо време да си я представим

Силата – карта Таро за 11 април Хороскоп

Силата – карта Таро за 11 април

Вместо да се борим за надмощие, е важно да се свържем с вътрешната си сила

Обесения – карта Таро за 10 април Хороскоп

Обесения – карта Таро за 10 април

Добре е да останем насаме и да си дадем време за преосмисляне и вглъбяване

Асо Мечове – карта Таро за 9 април Хороскоп

Асо Мечове – карта Таро за 9 април

Днес сме свързани с висши информационни полета

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Това, което започнете в петък, ще даде добри плодове. Краят на седмицата е подходящ момент да се срещнете лице в лице със скрити проблеми.

Петица Мечове – карта Таро за 8 април Хороскоп

Петица Мечове – карта Таро за 8 април

Започваме седмицата с изключително важното новолуние в Овен

Новолуние и слънчево затъмнение ведно Хороскоп

Новолуние и слънчево затъмнение ведно

При такава неистова енергия бездействието е направо животозастрашаващо!

Петица Чаши – карта Таро за 7 април Хороскоп

Петица Чаши – карта Таро за 7 април

Не бива да позволяваме на жизнената ни сила да изтича заради неща от миналото

Десетка Пентакли – карта Таро за 6 април Хороскоп

Десетка Пентакли – карта Таро за 6 април

Нещата се случват в лекота, без усилие, в усещане за радост и споделеност



.