Подкрепете ни!




ХороскопИвелина Рускова / 24 август 2017

Мисията на Девата е да помага на другите

От днес до 23 септември сме в знака, управляван от планетата Меркурий



Дати на раждане: 24 август – 23 септември
Стихия на знака: Земя
Планета: Меркурий

Битува мнение, дори и сред астролозите, че Девата е дребнава и тесногърда. В действителност, ако Девата разкрие своя потенциал напълно, практически няма нищо общо с подобна характеристика. Когато Девите са уверени в собствените си сили, те могат да се проявят като най-успешните и творчески личности от всички зодиакални знаци.

Много от Девите посвещават живота си в служба на другите хора, работейки като учители, доктори, специалисти по фитотерапия и др. Те са трудолюбиви и винаги се стремят всичко, което правят, да бъде перфектно.

Едно от забележителните качества на хората от зодия Дева е, че независимо колко пъти са били лъгани, те никога не губят вяра в хората и не могат да бъдат цинични. За съжаление добротата невинаги им е от полза, много често други се възползват от тях за лична изгода. Девите могат да бъдат жертви в междуличностни отношения и да пострадат в борбата за власт.

Творческата и чувствителна личност на Девата, подобно на орхидеята, се нуждае от специални грижи, за да може да разцъфне и да покаже на целия свят неповторимата си красота. Девите са срамежливи и предпочитат някой друг да е център на внимание. Често отдават цялото си време и енергия на своите близки, за да могат те да бъдат щастливи и успешни.

Тези хора са изпълнени със състрадателност и винаги се грижат за близките си. Девите са тези, на които в трудни моменти винаги може да разчитате. Ако имате труден период в живота, винаги може да се облегнете за подкрепа на представител на този знак. Те разбират човешките слабости най-добре от всички, притежават забележителна способност да анализират и всичко това, съчетано с интуицията, която имат, ги прави незаменими, когато трябва да получим мъдър съвет. Ако до вас има Дева, във вашия живот има човек, който ще ви разбира и ще се грижи за вас. Романтиката e непривична за Девите, тяхната привързаност и тяхното приятелство са повече практични, което несъмнено е добро качество. За много от тях основното желание е да водят скромен и ненатрапчив живот.

Жената Дева е трудолюбива и старателна, нейната работа и призванието ѝ са много важни за нея. Тя винаги търси нови пътища за подобряване на начина си на живот. Притежава много качества, които ѝ помагат да се справя с трудностите в живота. Нейният мозък работи постоянно, което често ѝ пречи да се отпусне и дори да заспи.

Зодиакалният знак Дева се управлява от планетата Меркурий. Жената Дева притежава аналитичен ум, което е предпоставка за нейното критично отношение към живота. Тя е наблюдателна, на нея ѝ е еднакво лесно да забележи както грешката в логическата задача, така и пропуска във външния вид. Същевременно е мъдра и практична, способна да извлича положителното от всяка ситуация.

Знакът Дева управлява храносмилателната система. Жените Дева са много взискателни към храната. Режимът на хранене и здравето са много важни за тях. Тъй като стомахът и червата им са особено чувствителни, те не трябва да ядат, когато чувстват негативни емоции.

Жената Дева е ориентирана към материалната страна на живота. Символът на този знак е събирането на плодовете. Много от Девите считат, че се намират по-близо до ръба на пропастта, отколкото до благополучието. Основните жизнени проблеми при жените Деви като правило са свързани с работата и с парите. Те трябва да се научат да държат мислите си подредени и сами да се убедят, че могат да се програмират на вълната на успеха, а не да се отдалечават от него.

Жената Дева може да бъде привлечена от мъже, които имат силен дух и намерение да достигнат успехи в живота. Може да я впечатли и интелигентен мъж с добри обноски. Най-вече Девата не обича мързеливите и апатични мъже и колкото и да я привлича такъв човек, тя няма да остане дълго време с него. Също така не я привличат мъже, които нямат ясни цели в живота и достатъчен потенциал. Жената Дева не започва връзки безотговорно, без да анализира поведението и качествата на потенциалния си партньор. Тя използва проницателния си ум, наблюдава и оценява, но за всичко това е нужно време. Тя търси честност, доброта и вътрешна сила. Много е придирчива в любовта и предпочита да остане сама, отколкото да започне връзка с някой, когото смята за недостоен за себе си. В семейството е вярна съпруга, забележителен приятел и помощник във всичко.

Мъжът Дева е спокоен, хладен. Той е въплъщение на емоционалната сдържаност. Но вътре в себе си е чувствителен и романтичен. Може да мине много време, преди да го опознаете по-отблизо, тъй като той се отнася с недоверие към бързоразвиващите се отношения. Мъжете от този зодиакален знак могат да бъдат критични, потайни, особено много ги привлича чистотата – тези черти от характера им понякога могат да предизвикат разногласия във връзката.

В любовта той е много избирателен, честен, сдържан в показването на чувства, практичен. У партньора търси интелект, надеждност, а също така и физическа красота. Той не може да търпи емоционална неуравновесеност, нерешителност, грубост и вулгарност. Много е придирчив към детайлите. Ако забележи петно по дрехите или дори най-малък недостатък в облеклото, това може да създаде у него общо негативно впечатление.

Той е един истински отшелник, който не търси много голяма интимност. Девите от време на време се нуждаят да останат сами. В семейството му е нужна свобода, за да може понякога да отдели време за себе си.

Мъжът Дева обича да прави анализи на всичко около него. Като правило той може да дава добри практични съвети. Той е способен да открие най-доброто решение за всяка ситуация и не трябва да се съмнявате, ако сте решили да го помолите за съвет. Практичен е и поставя достижими цели както за себе си, така и за хората, които работят с него. Ориентиран е към изпълнението на конкретни задачи, отличава се с добра организация на работата. Винаги се стреми към съвършенство във всичко, което прави. На него може да се разчита при изпълнение на всякакви практични задачи. Мъжът Дева е надарен с ясен ум и организаторски способности. Ако успее да контролира своята склонност да критикува, може да направи много в кариерата си. Той трябва да умее да разпуска и да се забавлява, в противен случай стремежът му към съвършенство може да му донесе нервно напрежение, а в отделни случаи и болести.

Мъжът Дева работи ефективно и може да се отдаде на работата си изцяло. Не се бои от тежкия труд, много е трудолюбив и добросъвестен, с него винаги е приятно да се работи. По правило е скромен, не обича да е център на внимание, затова предпочита да работи като част от екипа, а не на ръководни длъжности. В същото време е добър организатор, работата с други хора е неговата стихия.

За мъжете Дева са подходящи професии, в които е нужно трудолюбие, отговорност, находчивост и бърза мисъл. Мисията им – учение, решаване на проблеми, лечение, организация, помагане на хората да развият своя потенциал. Като цяло им подхожда работа, свързана с това да помагат на другите.

Ивелина Рускова, астролог
~~~
За индивидуални астрологични консултации:
astroiva (at) abv.bg, 0888 899 057

Крал Чаши – карта Таро за 28 март Хороскоп

Крал Чаши – карта Таро за 28 март

Той ни носи посланието да сме меки и свързани със сърцето

Двойка Жезли – карта Таро за 27 март Хороскоп

Двойка Жезли – карта Таро за 27 март

Поставени сме пред избор и имаме нужда от време, за да вземем правилното решение

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Сряда е ден за творчество, в четвъртък бъдете решителни, в неделя се погрижете за по-възрастните ви близки

Крал Мечове – карта Таро за 26 март Хороскоп

Крал Мечове – карта Таро за 26 март

Ще имаме възможност да видим ясно посоката занапред и да придобием безпристрастен поглед над цялостната картина

В Индия празнуват Холи – фестивал на любовта, цветовете и пролетта Хороскоп

В Индия празнуват Холи – фестивал на любовта, цветовете и пролетта

Той продължава една нощ и един ден, започвайки от вечерта на пълнолунието

Десетка Пентакли – карта Таро за 25 март Хороскоп

Десетка Пентакли – карта Таро за 25 март

Случват се мощни размествания и е възможно да поемем по нов път

Днес е пълнолунието във Везни Хороскоп

Днес е пълнолунието във Везни

То ще е последвано от коридор от затъмнения, който обещава да е богат на събития

Кралица Чаши – карта Таро за 24 март Хороскоп

Кралица Чаши – карта Таро за 24 март

Днес е ден, в който трябва да се вслушаме в гласа на сърцето си

Седмица Пентакли – карта Таро за 23 март Хороскоп

Седмица Пентакли – карта Таро за 23 март

Всяко усещане за липса е част от лечебното пречистване, което създава място за новото

Четворка Пентакли – карта Таро за 22 март Хороскоп

Четворка Пентакли – карта Таро за 22 март

Добър момент да споделяме това, което имаме, защото така се настройваме към потока на изобилието

Петица Мечове – карта Таро за 21 март Хороскоп

Петица Мечове – карта Таро за 21 март

Желанието да победим на всяка цена излага на риск всичко, което сме изградили дотук

Осмица Чаши – карта Таро за 20 март Хороскоп

Осмица Чаши – карта Таро за 20 март

Важно е да намерим нещо вдъхновяващо, което да ни води напред

Двойка Жезли – карта Таро за 19 март Хороскоп

Двойка Жезли – карта Таро за 19 март

Добре е да си дадем сметка за нещата, които ни спират – дали са страхове от неизвестното или спомени от минали несполуки?

Колесницата – карта Таро за 18 март Хороскоп

Колесницата – карта Таро за 18 март

Пътят не е гладък, но носи вдъхновение

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Във вторник се погрижете за здравето си, в четвъртък бъдете смели, в петък не решавайте финансови въпроси

Четворка Пентакли – карта Таро за 17 март Хороскоп

Четворка Пентакли – карта Таро за 17 март

Дали не носим в себе си подсъзнателни страхове, че за нас няма да има достатъчно?