Подкрепете ни!




Любопитно6 ноември 2017

Интегрално подхранване

Проектът на Олег Черне черпи знания за храненето от древните системи, за да ни помогне да постигнем здравни чудеса


Христо Стефанов, снимки архив


Жаждата за знания и самоусъвършенстване прави съдбата на руснака Олег Черне (на снимката) повече от необичайна. Запраща го в тайнствени и затънтени краища на света, среща го с невъобразими хора и традиции. Още като студент изучава дао и дзен, тези занимания го срещат с генерал Лугински, който оглавява секретния отдел на КГБ за изучаване на парапсихологическите явления. След 10 г. Олег тръгва да търси знания и нови учители. Преминава през почти всички школи за себеразвитие, обикаля над 120 страни. Олег е създател на INBI World, международна организация за световна култура с център в Москва и филиали в Аржентина, Чили, Испания, Англия, Австралия, Китай и България.  Дойде време да ви разкажем за най-новото му начинание: проекта „Интегрално подхранване".

Проектът „Интегрално подхранване" (NutriQ) на Олег Черне е система за навигация в света на храната. Екипът на NutriQ създава „кристалните есенции" – иновация в света на хранителните добавки, имаща за цел да укрепи, възстанови и активизира човешката ДНК, така че тя да оперира със своя максимален капацитет. С помощта на швейцарски учени Черне и българският екип създават серия от над 50 уникални продукта. Близо 12 г. след началото на работата по тях те вече са на пазара. Ето за какво става дума.


Флагманът на серията - „Имунник C", е съставен от едно растение, 3 минерала и 4 кристала. Еликсирът е изграден около идеята за потенциала на витамин C в тялото. Благодарение на формулата на продукта витаминът може успешно да се усвои от клетките, без да настъпва процес на окисление, който превръща аскорбиновата киселина във вредния дехидроаскорбат. И още по-важно: така се разгръщат действието на витамина и изумителните качества, с които е открит – като лек срещу рака, свободните радикали, процеса на стареене и автоимунните заболявания. Уви, погрешно е експлоатиран. 

Честно
за честотата

Проектът разглежда човека (съставен от органи и системи), хранителния свят и всички организми, населяващи тялото му, като излъчватели или приемници на определена електромагнитна честота. Това позволява различните фактори да бъдат съпоставяни според параметрите честота или дължина на вълната. Така например, според концепцията на проекта, не е толкова важно дали човек се храни с месо, с плодове или зеленчуци и дори с аромати, със  слънчева светлина или прана. Важна е честотата, която той може да възприеме и усвои. Ако пържолата допринесе към общия заряд на тялото с честотата си от, да кажем, 5 Hz, а ароматът от розово масло дава около 300 Hz, струва си да се замислим какво подхранваме по този начин. 

Структурите в тялото отговарят на определени процеси и съответна честота. Поддържайки я, ние помагаме те да се случват активно. Ако се храним с честота до 10 Hz всеки ден например, подаваме енергия, която захранва основно мускулатурата и кръвта, но не подпомага мозъка и жлезите с вътрешна секреция. Такива са стойностите на повечето храни в супермаркетите. Но какво се случва през това време със структурите, изискващи друга честота? Много просто: остават недохранени. 

Силата (честотата) на храната определя доколко нашата ДНК ще бъде заредена и каква част от нейните нуклеотидни вериги ще са активирани. Ако храната е слаба по честота, то енергията захранва само базовите вериги на ДНК. Ако обаче имаме храна с по-висок заряд - 20, 80, 160 и дори 280 Hz, тя вече отива за захранване на висшите и по-фини вериги. Веднъж подхранен с тях, нашият мозък е способен да получи преживяване от по-висок порядък. На този принцип работят и наркотичните вещества, но с важната особеност, че системата ни става функция на тяхното въздействие. Човек не участва в изработването на честотата, а само я обслужва. 

Нагоре-надолу

Както всеки орган и система в нашето тяло има своя специфична честота, така и храната, ароматът, всичко, което приемаме, може да  увеличи или намали своята честота, влизайки в резонанс или дисонанс с различни структури. 

По същия начин се разболяваме. Когато знаем честотата на активност на засегналия ни паразит, вирус или бактерия, можем и да неутрализираме тяхното въздействие. 

Фина
енергия

Ако всичко с тялото ни е наред, органите работят с висока честота. Когато обаче стойността падне (като цяло или локално), средата става благоприятна за причинителя на проблемите. Той се размножава, а нашият организъм започва да обезпечава съществуването му, насочвайки всички запаси от енергия. Имунитетът постепенно пада. Една от основните задачи на „Имунник C" е да възстанови  имунния отговор.

Един от начините да разберем как нашият организъм обработва фината биоенергия, е да разгледаме тялото като комбинация от синхронни, взаимодействащи помежду си кристални структури. На субатомно и дори субкварково ниво човешкото тяло представлява свързана система от осцилиращи твърди и течни кристали, които образуват цялостна енергийна микросхема на тялото. Всеки орган и всяка клетка притежава определена степен на кристализация. Това виждане споделят множество учени, то ни позволява да преминем отвъд материята на нещата и да търсим начин да се коригират „неизправностите" в тялото с тяхната вибрация.

Пиезокристали

Марсел Вогел, световен експерт по кристалните структури, отбелязва, че човешкото енергийно биополе съществува като резултат от множество осцилиращи енергийни точки. Важно е да се добави, че костната ни система отдавна се приема за структура от твърди кристали с пиезоелектрични свойства - свързани със създаването на поляризация под въздействието на механично напрежение. Пиезоелектричният ефект може да доведе до достатъчно силно електромагнитно поле, което да предизвика широк спектър въздействия върху живите организми.



Костната система е единствената твърдокристална система в нашето тяло. Затова тя притежава способността да преобразува електромагнитната енергия в механична и обратно. Например светлината се преобразува в механична енергия, а натискът води до излъчването на определен звук. Кристалите са уникални с възможността си да абсорбират, съхраняват, усилват и предават всякакви фини електромагнитни лъчения. Именно на този принцип сработват всички т.нар. вътрешни практики и окултни ритуали. Въздействието им често изглежда мистично и необяснимо, но е така само защото се подхожда едностранчиво. Именно чрез разглеждането на човека като кристал двете страни - наука и езотерика, могат да бъдат осмислени като части на едно цяло – учение за електромагнитната природа на нещата и корпускулярно-вълновия дуализъм в човека - едновременно изграден от частици и вълни.

Френският инженер и алхимик Андре Симонетон разработва радиестезичен метод за измерване на биологичната или жизнената енергия на растенията на принципа на махалото. То се е използвало в продължение на хиляди години във всички велики цивилизации. Фините лъчения, идващи от органична материя, задвижват махалото и то почва да се люлее и върти. Чрез измерване на разстоянието на дъгата и скоростта на завъртане, Симонетон бил в състояние да измерва специфични дължини на вълната, които показват истинската жизнена сила и относителна свежест на различни храни. 

Друг учен - д-р Глен Рейн, доказва, че електромагнитните, фини лъчения и излъчванията на кристалите оказват благоприятно биологично въздействие върху човешкото тяло. Положителните ментални импулси променят измеримо електромагнитния модел на кристала. Всичко това подсказва, че фините енергии като цяло могат да променят физическата структура на кристалите, а съответно - и на тялото. 

Кристалната структура на човешката костна система работи като антена за всички външни и вътрешни потоци вибрационна телесна енергия. Тази структура резонира директно с всички видове енергия от различните форми на подхранване (чрез музика, аромат, говор, движение, лъчение и т.н.); или индиректно – чрез електромагнитните полета около и вътре в нас. Тези свойства играят съществена роля за осмислянето на радикалните концепции в проекта NutriQ. 

Кристални
клетки

Основната дейност на проекта „Интегрално подхранване" се състои в изработването на кристални есенции в течен вид и като продукт, който има за цел да захрани електромагнитния спектър на нашата ДНК, използвайки всички изброени дотук доказани явления. В днешния свят, където човек се изхранва и набавя необходимите нутриенти основно чрез принципа на „термоядрения разпад" (разлагане и разграждане на хранителни вещества), тази система предлага една коренно нова форма - режим на подхранване чрез принципа на „термоядрения синтез". Това на свой ред изисква продукти, които предразполагат организма ни да премине в режим на съграждане, образуване и акумулиране на енергия и нутриенти вследствие на получения резонанс между кристалните структури в тялото и съответната кристална есенция. Процесът е точно обратен на обичайния: тялото да търси условия за термохимичен ядрен разпад - за разграждане, изгаряне на ресурси. Най-сериозното последствие от този нов режим на опериране на нашето тяло е абсолютната личностна промяна. Човек започва да ориентира фокуса и действията си към съграждане вместо към консумация - и в храненето, и в мислите си. 

В здраво състояние тялото е сложна структура от взаимодействащи си системи, които резонират в хармония, а болестта настъпва, когато хармонията се нарушава. Един от основните акценти на NutriQ гласи: храната е предимно инструмент за усвояване, а не източник на енергията! На тази енергия, която не се свежда до прост механичен, топлинен или електронен обмен. А свързаната с резонанса, съществуващ във всяка биологична система. Тя се обменя толкова бързо, че не се отделя топлина, а почти 100 % от нея се трансферира. Това дава значително предимство на кристалните есенции, разчитащи не толкова на механичната, колкото на вълновата природа на материята.

Според въплътената в продуктите философия за човека на фокус трябва да е не какво ще яде, а какво ще изгради в периода, когато не се храни. Храната трябва да е инструмент, който да ни подпомага в този акт на творене, а не извинение за получаването на временно удовлетворение в ежедневието, прикриващо по-дълбокото неудовлетворение от дейността ни през деня. Храни се, за да живееш, а не живей, за да се храниш!

За контакти:
www.nutriq.life
Integral във Фейсбук,
e-mail: info@inbi.bg
Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г. Любопитно

Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г.

Психопатът с прякор Зодиака безчинствал в райна на Сан Франциско и пращал на вестниците криптограми

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт Любопитно

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт

Престъплението на Труонг Ми Лан се нарежда сред най-големите банкови обири в историята

Пътят на лунната сянка Любопитно

Пътят на лунната сянка

Милиони наблюдаваха пълното слънчево затъмнение

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди Любопитно

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди

Късно тя разбира, че целият й живот е бил построен върху фалшиви основи

Прегърнете несъвършенствата си Любопитно

Прегърнете несъвършенствата си

Състраданието към себе си и разбирането на собствените ни недостатъци е ключ към стабилна връзка

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни Любопитно

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни

Вероятността от детонация нараства заради летливост на аматола

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон Любопитно

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон

Писателката се опасява, че точното описание на биологичния пол вече е престъпление

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа Любопитно

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа

Властите в Крит препоръчаха на децата и възрастните хора да останат на закрито

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ Любопитно

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ

Училища се затварят и хората са помолени да се запасят с храна, вода и гориво, валят черни прогнози

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер Любопитно

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер

През второто полувреме в мача с Белгия футболистите бяха без надписи на фланелките си

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година Любопитно

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година

България се качва на 81-о място от 143 държави във веселата класация

Как да се справите с хора, които говорят твърде много Любопитно

Как да се справите с хора, които говорят твърде много

Те просто не могат да се спрат да бърборят, а често дори не осъзнават, че го правят

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“ Любопитно

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“

Някои детайли, свързани с пясъчните червеи, са ненаучни

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години Любопитно

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години

Птицата се върна рано при своя приятел тази пролет

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram Любопитно

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram

Услугите на Meta бяха недостъпни, емисиите спряха, проблеми имаше и с влизането в Google