Подкрепете ни!




Светът в тебСергей Лазарев / 21 март 2020

Каквито са ни греховете – такива ще са и болестите ни (втора част)

Сергей Лазарев: „Светът се движи под знака на капитализма. Същността му е поклонението на печалбата.“


Поклонението на Мамона, живопис от 1909 г.
Поклонението на Мамона, живопис от 1909 г.
Коронавирус е несъзнателният опит на човечеството да спаси душата си от разлагащите я тенденции, които я отклоняват от вярата, любовта и нравствеността. 
Какъв е изводът?

Светът се движи под знака на капитализма. Същността на капитализма е поклонението на печалбата. Поклонение на Мамона (демон, олицетворяващ богатство, алчността и користолюбието – библ. - бел.прев.) На купищата пари, благополучие, стабилност и удоволствия.

Христос е казал: не може да се покланяте и на Бог, и на Мамона. За да съхранят хората душата си – а значи своето бъдеще и потомството си, трябва да се спре стремежа към стабилност, благополучие и наслада. 

Тази епидемия е само началото. Първата лястовичка. После ще има срив в имунните системи, защото имунитета и вътрешната жизнена енергия отслабват, когато човек трупа агресия и привързаности. Когато имунитетът пада се появяват нови епидемии и пандемии. 

Когато по-голямата част от човечеството започва да губи вярата си в Бог
– а това се случва с днешната цивилизация, когато се изгубва нравствеността, вярата и любовта, тогава се отключва вътрешната агресивност в големи мащаби, а това формира и епидемиите, и катаклизмите. 
Подсъзнанието не влияее само на здравето ни, но и на всички събития, които се случват с нас и около нас.

Греховете в душата ни определят какви болести и нещастия ще имаме. В трагедията на тази пандемия хората започнаха да се замислят как трябва да изглежда хармоничното общество и хармоничната държава. Капитализмът умира и това се вижда. Комунизмът също не успя да стане жизнеспособен. Тези модели са неработещи и нехармонични, защото са материалистични. Базират се на постулата, че битието е базисното. 

За да се постигне хармония в обществото, трябва да се търсят нематериалните фактори. Защо говорим само за икономика, политика, средства за производство? Защото сме свикнали да мислим, че материалното, което ни заобикаля, е реална сила. И материалните въздействия дават реална трансформация на околната среда. 

Никой не знае какво е душа. Науката още не е решила дали има душа или няма такова нещо. Ето защо, когато някой каже, че трябва да се следват нуждите на душата, това изглежда наивно. Повечето хора не вярват, че ако следваме "някаква си безплодна душа" и "някакви си чувства" – целият свят може да се промени. Важността на душата по отношение на материалните аспекти се струва на повечето хора твърде малка. 

Всичко е точно обратното – това, което наричаме душа, е нашето подсъзнание или безсъзнателно. Подсъзнанието ни управлява на 95-97 процента. Защо ли? Защото в подсъзнанието ни се съхранява информацията за нашето минало и за нашето бъдеще. Нас ни управляват дълбинните ни чувства. И ако те не са наред, ако са с невярна представа за света, която се разминава с реалния извечно правилен модел на света, започваме да имаме много проблеми. 

За да се реши проблема с оцеляването на човечеството, трябва да се реши въпросът с хармонизирането на подсъзнанието. Този слой, който зависи от поведението ни, от възгледите ни, от представите ни за света. Ако всичко това е изкривено – биваме управлявани от неверния модел за света и тогава никакъв модел, бил той политически или икономически, не би могъл да ни спаси. 
А ни се струва, че сме умни, далновидни и собственици на света. Съзнанието мисли, че то управлява всичко, а на него се падат 2-3 процента от битието ни. 

Често един умен, талантлив, енергичен човек започва да получава много пари, получава влияние, струва му се, че той управлява света. Разширява все повече и повече бизнеса си, постига успехи във всички дела, с които се захване. Неусетно в него се формира усещането, че той е много важен човек, той започва да усеща превъзходството си над останалите хора. Отстрани изглежда – каква дреболия! Той се държи коректно. Не нарушава наказателния кодекс. Тоест от човешка гледна точка всичко е прекрасно.
И изведнъж отникъде сякаш, на равно място, започват да му се случват неприятности и нещастия. Има една руска поговорка – дойде ли беда – отваряй вратата. Какво означава това?

Защо хората са забелязали, че ако се случи една беда
, след нея обикновено идват и други. Човек може да достигне честно до своето благополучие, но при това да почне да му се разваля характерът. Ако цялата енергия е насочена към достигането на това благополучие. И още – ако пък някой отдаде цялата си енергия в стремеж за добро здраве – той може да има проблеми с благополучието. 

Ако човек е хармоничен – по всички направления всичко ще му е наред. Но ако човек започне да се държи неправилно и да нарушава висшите закони – тогава започна загубата на енергия. 

И всичко може да се случи по схемата на бедния Йов. Отначало се губи тънката енергия на бъдещето. Това е проблемът с потомците. После се губи енергията при близкия радиус на действие, започват неприятности и нещастия. Енергията намалява още и още, започват болестите. Ако човек не се осъзнае и не застане на правилния път – той умира. 

Извод: когато започват да ни се случват неприятности и нещастия, можете да дотичате до лекаря, но това няма да е ефективно. Трябва да се замислите за състоянието на душата си. И най-важното – преди да са започнали да ни се случват нещастия и неприятности – ние трябва да оценяваме качеството на живот не по парите, статуса, успеха, стабилността и благосъстоянието, а по качествата на нашия характер. По чувствата в нашата душа. 

Ако ни се появи чувство на презрение и превъзходство, ако ние осъждаме, ако ние униваме и се обиждаме, то ние вече сме болни, но още не знаем за това. Болестта започва от душата. 
Отначало ние сеем с чувствата и постъпките си семена, които после израстват като наша съдба, наш характер и наше здраве. 

Продължителната липса на любов в душите на хората се пренася и върху енергетиката на цялата цивилизация и тя започва да изпитва проблеми със здравето, с екологията и със съдбата. 

Ако се опитваме да решим въпроса с оцеляването на човечеството само опирайки се на материалните фактори, които изобщо не са маловажни, но ако се опираме само на тях и на физическото здраве – това няма да е достатъчно ефективно. 

Препоръчвам на всички да препрочетат Библията, за да разберат, че всичко започва от душата. И за душата трябва да се погрижим на първо място. 

Това е слово, произнесено от Сейргей Лазарев на 13.03.2020
Превод: Списание 8

Още по темата:

Какво е истинска молитва? Светът в теб

Какво е истинска молитва?

Садгуру: Вие мислите, че Бог е инструмент за постигане на удобство, богатство, власт и удоволствие

Няма значение колко опасен е пътят пред нас. Той е по-добър от този обратно. Светът в теб

Няма значение колко опасен е пътят пред нас. Той е по-добър от този обратно.

Емет Фокс: Ако нямате време за молитва и медитация, ще имате много време за болести и неприятности

Дете, оперирано от тумор, набира средства за други пациенти с тумор Светът в теб

Дете, оперирано от тумор, набира средства за други пациенти с тумор

8-годишният Рави изпя прекрасна песен в „Британия търси талант“, подкрепян от лекари, приятели и роднини

Планираме ли собствения си живот, преди да се родим? Светът в теб

Планираме ли собствения си живот, преди да се родим?

Душите ни може да подготвят сцената за определени уроци или възможности

Промени себе си, промени света Светът в теб

Промени себе си, промени света

Водена от Джо Диспенза медитация е преведена на български език

Доброто е заразно Светът в теб

Доброто е заразно

Винаги можете да помогнете на хора в затруднено положение, само да поискате

Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни Светът в теб

Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни

Анна Лембке за болката и невъзможността да се радваме на малкото, защото сме пристрастени към удоволствията

Д-р Емилова ни подари втори живот Светът в теб

Д-р Емилова ни подари втори живот

Павел Благев сваля 50 кг с плодолечение и вместо да смени става, изкачва Килиманджаро и минава Ел Камино

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията Светът в теб

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията

Потребители на социалните мрежи от цял свят я разубеждават

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп Светът в теб

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп

Отец Владимир Дойчев громи равнодушието на общинари, клир и вярващи към пропагандата на злото

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му Светът в теб

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му

Важно е да се прави разлика между естественото охладняване и дълбоко нездравословните връзки

7 съвета за справяне с разочарованието Светът в теб

7 съвета за справяне с разочарованието

Отнасяте се към себе си като към машина и забравяте, че вниманието, грижата и самоизключването също са важни

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо. Светът в теб

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо.

Дензъл Уошингтън за куража да продължим напред, дори когато ни се струва, че сме се провалили

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция Светът в теб

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция

Възстановява се по-бързо от лекарските очаквания

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони Светът в теб

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони

Твой дълг е да следваш с доверие безсмъртния ритъм