Подкрепете ни!




Светът в тебЕкатерина Ангелова / 1 ноември 2021

12 универсални закона на Вселената (част I)

Познавайки ги, ние можем да подобрим живота, личността и духовното си съществуване

изображения: iStock
изображения: iStock


Според езотеричните вярвания съществуват 12 основни, неотменими и силно въздействащи върху живота ни Вселенски закона. Те са колкото взаимосвързани, толкова и уникални по своята същност. Познавайки 12-те основни закона на Вселената, ние сме в състояние многократно да подобрим живота, личността и духовното си съществуване, както и да се научим по-успешно да постигаме целите си. Много религии, духовни водачи и различни окултни школи са твърдо убедени в съществуването и непрекъснатото действие и въздействие на тези 12 универсални Вселенски канона. Ето първите шест от тях. 

Закон за Божественото Единство

Това е първият и най-важен закон на Вселената, който колкото по-бързо осъзнаем, толкова по-големи плодове ще даде в съзнанието, живота и ежедневието ни. Законът за Божественото Единство гласи, че всичко във Вселената е свързано и образува едно неразривно цяло. Всяко действие, дума или желание се отразява по един или друг начин на всичко и всички останали. Според този закон ние сме едно цяло с всички други живи същества. Ние сме едно както с приятелите си и обичаните ни близки, така и с онези, които не харесваме и дори мразим. Имайки ясна представа за Закона за Божественото единство, ставаме по-осъзнати, смирени и съпричастни. Така например когато правим добро на някого, ние се чувстваме добре, защото на дълбоко духовно (божествено) ниво ние сме този човек. И обратното, когато нараняваме околните, всъщност нараняваме самите себе си. Във всеки от нас има божествена частица, душа, която идва от Източника (Бог) и е неразривно свързана с частиците светлина на всичко останало, съществуващо във Вселената. Видимо или невидимо, материално или духовно.



Закон за вибрацията

Според този закон всичко живо и неживо във Вселената, всяка частица, дори и най-микроскопичната, има своя собствена вибрация и честота на трептене. Ние самите също вибрираме в наша собствена малка вселена. Затова и съществуват многобройни  практики и упражнения за повишаване на личната вибрация. Колкото по-висока е нашата честота на трептене, толкова по-извисен е духът ни и толкова повече се доближаваме до по-високите измерения и до пулса на самата необятна Вселена. До Източника на Сътворението, които мнозина възприемат като Бог. Макар и с много бавна скорост, материални обекти, които сме свикнали да считаме за статични – маса, стол и т.н., също са в постоянно невидимо за простото око движение – трептене.

Закон за Съответствието

Законът за съответствието е пряко свързан със Закона за Божественото единство. Според него животът ни е низ от постоянно повтарящи се подсъзнателни модели, които или ни помагат да се развиваме и да вървим напред, или ни спират и дърпат назад. Идеята тук е да успеем да разгадаем тези модели и да променим онези, които не ни вършат работа и ни саботират. Другото важно нещо, което се съдържа в този закон, е правилното разбиране за Съответствието – това, което изпитваме отвътре, се отразява и на живота ни отвън, както и обратното. Всички действия, мисли, чувства, усещания, опасения, страхове и идеи влияят на онова, което се случва реално в живота ни. Ако сме нещастни отвътре, то и външният свят около нас ще е нещастен. Ако сме вътрешно спокойни, благодарни и радостни, такъв ще бъде и светът около нас.


Закон за Привличането
Този закон е може би най-познатият и упражняван от всички дванайсет. За него ви разказахме подробно преди време. Накратко Законът за Привличането гласи, че всичко, което желаем, е възможно да бъде постигнато, стига да го поискаме с цялото си същество и да се фокусираме позитивно – с мисли, визуализации и намерения, в него. Положителните мисли и представи ни носят положителни проявления, както и обратното – негативните мисли ни водят към негативни последствия. Иначе казано – онова, което мислим и в което вярваме, сътворява нашата собствена реалност. Затова в голяма степен случващото се с нас е плод на нашето  съзнание и работата, която посвещаваме, за да го развиваме в позитивен план. Този закон се основава на убеждението, че всяка мисъл е форма на енергия, която тече вътре и извън нас. Така положителната енергия привлича успех във всички области на живота, включително здравето, финансите и взаимоотношенията. От своя страна негативните мисли, могат да се отразят пагубно на нашия живот. Най-просто казано, Законът за привличането действа на принципа, че подобното привлича подобно.

Закон за Вдъхновеното действие  
Това е следващата стъпка, след като по силите на Закона за Привличането сме навлезли в полето, вибрацията и честотата на онова, за което мечтаем. Според Закона за Вдъхновеното действие ние трябва да предприемем конкретни действия по посока на осъществяването на онова, което истински желаем. Независимо дали сме се устремили към някакъв вид вътрешна промяна, или просто искаме нова кола или нова работа, това което е нужно да направим е да действаме. И то вдъхновено, с цялото си сърце и позитивна мисъл, за да го провокираме и сбъднем. Счита се, че Законът за Вдъхновеното действие е пряко продължение на Закона за Привличането.


Закон за Вечната Трансформация на Енергията
Енергията е нещо живо, подвижно и подлежи на постоянна промяна. Както енергията в заобикалящата ни среда и околните хора, така и енергията вътре в самите нас постоянно се трансформира. Можем да работим съзнателно за повишаване на вътрешната си енергия и чрез нея да променяме действителността около нас. Съгласно този закон дори една малка мисъл, послание или намерение са способни кардинално да променят живота ни и да способстват развитието му към по-положителни резултати и осъществяване на висши цели. В смисъла на този закон дори смъртта не е истинско умиране. Просто вътрешната ни енергия се трансформира от едно състояние в друго. Законът за Вечната Трансформация на Енергията повелява, че енергията е ресурс, който нито може да се създава, нито да се унищожава. Тя просто търпи постоянна промяна и трансформация.

Още по темата:

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията Светът в теб

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията

Потребители на социалните мрежи от цял свят я разубеждават

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп Светът в теб

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп

Отец Владимир Дойчев громи равнодушието на общинари, клир и вярващи към пропагандата на злото

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му Светът в теб

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му

Важно е да се прави разлика между естественото охладняване и дълбоко нездравословните връзки

7 съвета за справяне с разочарованието Светът в теб

7 съвета за справяне с разочарованието

Отнасяте се към себе си като към машина и забравяте, че вниманието, грижата и самоизключването също са важни

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо. Светът в теб

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо.

Дензъл Уошингтън за куража да продължим напред, дори когато ни се струва, че сме се провалили

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция Светът в теб

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция

Възстановява се по-бързо от лекарските очаквания

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони Светът в теб

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони

Твой дълг е да следваш с доверие безсмъртния ритъм

Пролетното равноденствие е магическо време Светът в теб

Пролетното равноденствие е магическо време

Това е ден на чиста енергия, в който да поправите грешките и да създадете слънчево бъдеще за себе си

Пролетното равноденствие: ново начало Светът в теб

Пролетното равноденствие: ново начало

Днес излезте на слънце, умиротворете се със светли мисли, споделете желанията си с Вселената и благодарете на Живота

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота Светът в теб

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота

Руми: Отвъд представите ни за погрешно и правилно има поле, ще се срещнем там

Молитвата пребори хероина Светът в теб

Молитвата пребори хероина

След 10 години тежки битки, след 10 комуни и престой в лудница Иво се измъква от пипалата на наркотиците благодарение на вярата в Бог

На гости на свети Никола Светът в теб

На гости на свети Никола

Светецът чудотворец се явява насън на Ангел Рафаилов и му посочва точното място, на което да направи манастир

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция? Светът в теб

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция?

Нека не бягаме от живота, а да го превърнем в пътуване, от което не искаме да си почиваме

Човек не е длъжен кротко да приема това, което съдбата му дава Светът в теб

Човек не е длъжен кротко да приема това, което съдбата му дава

Съветите на „ангелското“ същество от „по-високо измерение“Крион