Подкрепете ни!




СъбитияГанета Сагова / 12 април 2019

Адам Чаксфийлд: Ние сме безкрайно поле на съзнание

Духовният учител идва за трети път в България

Адам Чаксфийлд: Ние сме безкрайно поле на съзнание


Адам Чаксфийлд е професор по политическа философия, но на 33 г. преживява „пробуждане” и вместо университетски преподавател... става духовен учител. Роден е в Англия, понастоящем живее в Сан Франциско. През 2010 г. с помощта и подкрепата на учителя си Питър Фенър Адам започва да води индивидуални и групови семинари в Северна Америка и Европа, лични и онлайн консултации. Основател е на Центъра за недуална осъзнатост в САЩ. Създател на обучителните програми Falling Open и WE Relating.

През април Адам Чаксфийлд идва за трети път в България благодарение на хора, които са се докоснали до неговото знание и опитност. Според тях Адам притежава изключителна дарба за изцеление чрез отваряне на съзнанието и сливане с потока на енергията на любовта и състраданието. Учениците му споделят, че чрез медитативни техники той успява да потопи съзнанието им отвъд решетките на илюзорното възприятие. Така човек може да се освободи от оковите на дуалността и да се наслади на естественото състояние на изобилие, радост, мъдрост и любов. Програмата на Адам Чаксфийлд можете да видите ТУК. А цялото интервю с него ще откриете в априлския ни брой. Всички събития на Адам са с дарение, но с предварително записване поради големия интерес. 


- Привет, Адам! Бихте ли споделили с нашите читатели кое бе онова, което ви накара да отместите фокуса си от политиката и философията и да станете духовен учител?

- Скоро след като станах университетски професор по политическа философия, преживях духовно пробуждане, което избистри представата ми, че дори един-единствен любящ момент струва много повече от всички сложни идеи, които бях култивирал. Стана ми ясно, че всички ценности от моя живот са лишени от каквато и да било стойност в сравнение с истинската Любов. Тя преливаше от истина и разкриваше фалша и празнотата на всичко останало. Тази любов бе достъпна за мен в моментите, в които се обръщах към нея, но старите ми привички не ме напускаха. Затова насочих вниманието си към това да въплътя тази истина и се посветих изцяло на духовно търсене. Бях натрупал спестявания благодарение на академичната си кариера и напуснах работа, превръщайки се в „пенсионер“, живеещ по доста оскъден начин. 

Продължих да срещам трудности в духовното си търсене, опитвайки се да осмисля  противоречията в различни учения. Тогава, четири години след моето „пенсиониране“, се натъкнах на изследване на недуализма от Питър Фенър, което сложи край на тези мои усилия. Умът ми най-накрая се разтвори в необятността, осъзнавайки, че не би могъл да схване истината с помощта на определена система от вярвания, идеи или представи.

В опит да споделя това пробуждане с приятели започнах да водя подобни разговори с тях, насърчавайки ги да изследват същността си. Бях поразен от начина, по който те успяваха да постигнат същото осъзнаване. Това бе далеч по-директен метод от това да караш хората да практикуват медитация. 

Давайки си сметка колко много се наслаждавам да споделям преживяното и осъзнатото от мен, отидох да се обучавам при Питър Фенър и с негова подкрепа събрах група в малкия си град. Не след дълго започнах да получавам покани да преподавам и на други места и така моята практика на преподаване се разрасна по естествен път.

- Защо много хора по света медитират с години, като се стремят да постигнат пробуждане, но не успяват?
- Нашето духовно развитие и пробуждане не е обвързано с броя часове, които посвещаваме на практиката си, или на някакво друго специално нещо. Вече сме осъзнати, така че е безполезно да практикуваме в убеждението, че искаме да се превърнем в нещо, което не сме, или да се опитваме да достигнем преживяване, което не е тук и сега. Но медитацията е възможност да прекъснем навиците си, да се върнем към себе си като осъзнаване и да се разтворим за дълбините на преживяванията, които често биват пренебрегвани. Припознавайки себе си все повече като светлината на съзнанието и позволявайки на тази светлина да разкрие нашата обусловеност, ние даваме възможност на условните модели, които доминират живота ни, да започват да изплуват и да се разтварят. Пространството, което се образува, на свой ред ни позволява още по-пълнокръвно да въплътим съзнанието. А когато станем по-свободни и живи, ни се разкриват нови сили и възможности. Така от познатата перспектива на времето и идентификацията с нашите спомени е полезно да видим просветлението като покана за все по-дълбоко отваряне към истината. И в същото време можем да осъзнаем във всеки един момент, че ние сме безкрайното поле на съзнание, посредством което възникват и преминават всички преживявания.

- Как помагате на хората да открият своята истинска същност?
- На организираните от мен събития и индивидуални срещи подкрепям хората, като се явявам в открито съзнание и съм на разположение да се срещам с тях, където и да се намират. Често те се оказват резониращи с това и се отварят съвсем естествено. По време на тези срещи разговаряме, но за всички е ясно, че споделяме много повече от изказаното с думи.

- Как бихме могли да поддържаме това състояние в напрегнатото ежедневие?
- Това, което споделям и към което насочвам, е нашето естествено състояние, така че то не изисква никаква поддръжка. То е просто онова, което се разкрива, когато преустановим да се подчиняваме на идеите ни за наша идентичност и за това кои сме. Така че отворената покана към всички ни е да се освободим от усилията си да защитаваме нашите истории и вярвания и вместо това да потърсим лично преживяване. И тогава, вместо да се опитваме да променяме, отричаме или да се придържаме към това, което чувстваме, ние сме поканени да бъдем интимни с това, което наистина е тук и сега, с любопитство и любов.

Гората.бг подарява 55 хиляди дръвчета на софиянци Събития

Гората.бг подарява 55 хиляди дръвчета на софиянци

Волята на дарителите е фиданките да не се продават и който ги вземе - да се грижи с любов за тях

Сънуващият пророк видя атентата в Русия Събития

Сънуващият пророк видя атентата в Русия

Той предсказа събитието с невероятна точност. На 27 април идва в България с подробности за предстоящи природни бедствия.

Време е за полет на звезди Събития

Време е за полет на звезди

Единственият по рода си български конкурс Wings for stars отново набира участници, както и спомоществователи

В края на юни във Варна ще се проведе семинарът „Въведение в катара и тантриара“ Събития

В края на юни във Варна ще се проведе семинарът „Въведение в катара и тантриара“

Разберете кои са най-важните послания на Съюза на Пазителите към човечеството през последните 25 години

Опитайте над 150 вина от цял свят Събития

Опитайте над 150 вина от цял свят

Петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс ще се проведе на 15 март

Честита Баба Марта! Събития

Честита Баба Марта!

Днес се връщаме във времена, когато нашите прадеди са били по-близо до природата

Над 150 вина от цял свят на петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс Събития

Над 150 вина от цял свят на петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс

Участвайте и в майсторските класове с известни лектори. Ранното записване и за двете събития е до 8 март.

За първи път в България – операта „Медея“ от Луиджи Керубини Събития

За първи път в България – операта „Медея“ от Луиджи Керубини

Подарете си това преживяване в Софийската опера на 23, 24 и 25 февруари

„Планината на Танръ“ на Мухарем Алиосман с нов тираж Събития

„Планината на Танръ“ на Мухарем Алиосман с нов тираж

Това е увлекателен разказ за суфизма и мистичния ислям в Източните Родопи, за които се знае твърде малко

Концерт за виолончело и оркестър Събития

Концерт за виолончело и оркестър

33-тият сезон на Нов симфоничен оркестър се посвещава на неговия основател Юлия Христова

„Планината на Танръ“ – памет и вяра на алианите от Източните Родопи Събития

„Планината на Танръ“ – памет и вяра на алианите от Източните Родопи

Елате на представянето на книгата на 17.02.2024 г. в клуб „Перото“!

И българските фермери се вдигнаха на протест: искат защита на продукцията си Събития

И българските фермери се вдигнаха на протест: искат защита на продукцията си

Отхвърлиха предложение да им се компенсират загубите от вноса на украинско жито, но само срещу финансов отчет

Зимен ритрийт с Учителя Зор Алеф и цикъл от актове Свещена терапия Събития

Зимен ритрийт с Учителя Зор Алеф и цикъл от актове Свещена терапия

Темата е духовна свобода, просветление и съвършенство. Срокът за записване е до 7 февруари.

Френски фермер: „Нашата цел е да обкръжим Париж“ Събития

Френски фермер: „Нашата цел е да обкръжим Париж“

Протестите подкрепят селскостопански производители от почти всички страни в Европа