Подкрепете ни!




Новини за 819 август 2019

Списание 8 на Аполония

Очакваме ви от 29 август до 7 септември в Созопол

Списание 8 на Аполония


Скъпи читатели на Списание 8, както всяка година по същото време, в края на лятото се откриват Празниците на изкуствата Аполония. Фестивалът тази година има своеобразен юбилей – 35 години от създаването си. Радваме се да ви споделим, че и ние ще бъдем там.

Очакваме ви от 29 август до 7 септември в Созопол!

На щанда ни ще имате възможността да се запознаете с част от екипа ни, да поговорите за темите, които ви вълнуват, както и да закупите наши броеве и книги на специални промо цени. Освен това, ще предлагаме и заглавия на нашите приятели от издателство „Кибеа“. Вижте по-долу кои са те.
  •  PEACE FOOD. МИРОТВОРНА ХРАНА (Още за книгата може да прочетете в бр.7/2019 г.)



В най-новата книга „Peace Food - Миротворна храна“ на д-р Рюдигер Далке ще намерите информация защо ни разболяват месото и млечните продукти. Авторът изтъква редица изследвания, според които на тези храни се приписват предимно ракови и сърдечносъдови заболявания, както и много други като диабет или автоимунни болести. Д-р Далке за щастие намира и лек – миротворна храна на базата на пълноценни въглехидрати и висококачествени растителни белтъчини. На фона на най-новите познания в областта на невроендокринологията авторът показва с какво трябва да се храним, за да стимулираме хормони като серотонин, допамин или GABA и да постигнем физическа и душевна хармония.
Книгата може да купите и от тук
  •  4-ТЕ СТРАНИ НА МЕДАЛА



„4-те страни на медала“ предлага гениално проста формула, която прави ученията на Рюдигер Далке практически приложими. Съавторът му Кристоф Хорник е развил метода заедно с него и го е изпробвал в дългогодишната си преподавателска дейност. Благодарение на тази изключително ефикасна техника законът за полярността, принципите на живота, работата със собствените сенчести аспекти, както и законът за резонанса добиват реални очертания. При различни проблеми – например конфликт в отношенията, трудна житейска ситуация или борба с предполагаеми слабости на собствената личност – тя показва пътя към баланс и хармония. Хоризонтът се разширява, черно-бялото мислене може да бъде изоставено и пътят към истинския център е свободен. Новата и по-осъзната гледна точка позволява да се намират по-мъдри решения, слабостта се превръща в сила, а проблемите – в шансове.

  • СПОМЕНИ ОТ РАЯ  (Още за книгата може да прочетете в бр.3/2019 г.)


Изумителните разкази на деца от времето, преди да се родят. Уейн У. Дайър и неговата съавторка Дий Гарнс често разговаряли за това, че за Бог знаят най-много онези, които доскоро са били в обятията на Божественото: бебетата и малките деца. Всъщност самата Дий провела с малкия си син разговор, който я убедил, че той познава нашия Първоизточник. Заинтригувани от този феномен, Уейн и Дий стигнали до идеята да отправят покана към родители от целия свят да споделят преживяванията си. Огромният брой отговори, които получили, ги подтикнал да подготвят настоящата книга, която включва най-интересните и показателни истории, в които момченца и момиченца говорят за спомените си от „времето, преди да се родят“. Децата разказват за разговорите си с Бог, говорят за отдавна починали роднини, които са познавали, докато са били в царството на Духа, споделят спомени от минали животи, заявяват, че сами са избрали родителите си и момента за идването си на Земята и описват красиво и точно Божествената любов, която съществува отвъд физическото царство. Разказват и много случки с игриви и забавни ангели.

  • ЧЕТИРИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ



Четирите основни правила за мъдър и щастлив живот: бъди безгрешен в словото си; не приемай нищо лично; не прави предложения; винаги прави най-доброто, на което си способен. В „Четирите споразумения“ дон Мигел Руис разкрива източника на убежденията, които ни ограничават, отнемат ни радостта и пораждат ненужно страдание. Плод на древната толтекска мъдрост, „Четирите споразумения“ предлагат могъщ кодекс на поведение, способен много бързо да преобрази живота ни и да ни донесе ново усещане за свобода, истинско щастие и любов.

  • ЗДРАВЕ ОТ АПТЕКАТА НА ГОСПОД



„Здраве от аптеката на Господ“ е основното произведение на Мария Требен, което вече три десетилетия се радва на незалязваща популярност. Книгата е преиздавана повече от 90 пъти, преведена е на 27 езика и от нея са продадени над 8 милиона екземпляра по целия свят. В нея са описани изчерпателно 31 основни билки, тяхната лечебна сила и начините на приложение. Авторката дава съветите си на достъпен и разбираем език, като изпъстря страниците с много примери от своята практика и свидетелства за положителния ефект от билколечението. Тъй като днес, за жалост, се отдалечаваме все повече от природосъобразния начин на живот и все повече болести са предизвикани от погрешна житейска нагласа, преоткриването на „аптеката на Господ“ отговаря на една всеобща потребност. С това ново издание по-възрастните ще си припомнят съветите на Мария Требен, а по-младите ще ги открият за себе си и за своите деца. Винаги е добре да имаш мъдър събеседник, който не само дава знание, но вдъхва и най-ценното – надежда.

  •  А ДАЛИ НЕ Е В12?



Дефицитът на витамин B12 е епидемия, водеща до повече вреди за здравето от полиомиелита, която може да бъде предотвратена с елементарен скрининг и лечение. 

  • БЕЗ КАРИЕС: НЕВИДИМАТА ВРЪЗКА НА ЗЪБИТЕ С ЦЯЛОСТНОТО ЗДРАВЕ



В своята книга „Без кариес - Невидимата връзка на зъбите с цялостното здраве“ д-р Радосвета Симеонова представя цялостна, ясна и разбираема картина на проблема, като отправна точка е убеждението, че заболяванията в устата не са проблем само на устата, а сигнал, че тялото е в дистрес и не може да поддържа баланса си поради някакви липси или прекомерно излагане на негативни фактори.Тръгвайки от далечното минало, когато хората са имали здрави и силни зъби, през зараждането на денталната медицина и обособяването й като самостоятелен дял от медицината и достигайки до широко използваните в наши дни методи за лечение на зъбите, д-р Симеонова отвежда читателя към корените на проблема. Тя продължава с обстоен преглед на устройството на зъбите и процесите,с които те са неразривно свързани с функционирането на цялото тяло. Д-р Симеонова дава професионални съвети за естествена профилактика на зъбите и тяхната реминерализация, основани на задълбоченото осъзнаване и разбиране на множеството замесени в тези процеси фактори: хранителният режим, ролята на бактериите и епигенетичното послание на храната, разнообразните средства за зъбна хигиена, стресът и начините за справянето с него, и най-вече – какво ни казват нашите зъби и как да се научим да ги разбираме.Убеден поддръжник на интегративния подход в зъболечението, д-р Симеонова предлага ценни насоки как да тълкуваме сигналите на своето тяло и да правим най-доброто за него. Защото е време да направим своя избор колко здрави искаме да бъдем ние и децата ни.
  • ЦАРИЧИНА – СЪДБОВЕН КОНТАКТ (Още за книгата може да прочетете в бр. 7/2018 г.)



Книгата представя истината за най-загадъчната, вероятно и най-оклеветената, експедиция в най-новата българска история, видяна през очите на прекия участник в събитията, който е определял техния ход и е прозрял техния смисъл. 

  • ПЪТУВАНЕ В МИНАЛИ ЖИВОТИ  (Още за книгата може да прочетете в бр.бр 6/2016 г.)



Мира Кели е отраснала в България, където на 13-годишна възраст има мощно регресивно преживяване. С огромен кураж и вяра в сърцето Мира следва интуицията си и заминава за САЩ, където посещава колеж. След като завършва право, работи като корпоративен адвокат за голяма фирма в Ню Йорк. Едно болезнено заболяване я кара да преоткрие моменталното физическо и емоционално изцеление, което предлага регресията. Една невероятна история за жена, преоткрила себе си точно в най-нужния момент, когато е изправена пред тежък избор. Днес българката Мира Кели е известна в САЩ със своите умения в регресивната хипноза и малцина подозират, че дълги години преди това тя е успешен адвокат. Сблъсква се с болезнен здравословен проблем и решава да потърси решението му във връщането към минали животи. Това й открива цял нов свят, който след това тя решава да сподели с повече хора, сред които вече сме и ние.

10. IMAGINE 


Imagine е изключително могъщо заявление, написано с невероятно дълбока любов към човечеството и неговото бъдеще. Йоко Оно Ленън споделя, че тази книга е много специална за нея: „Текстът е на съпруга ми Джон и аз съм много щастлива да го видя така прекрасно илюстриран. Джон написа песента Imagine като призив за мир в света. Днес мирът ни е по-нужен отвсякога, затова думите му са все така важни… Трябва да се отнасяме с всички еднакво, независимо откъде са и на какъв език говорят. Та нали гълъбът в тази книга приветства всички останали птици – независимо от цвета на перата им и от формата на клюна им. Така ще изпълваме със смисъл всеки свой ден. Всяко добро, което сме сторили, дори и най-дребното, помага да направим света по-добър. Вие можете да го направите, аз мога да го направя, всички можем. Представете си... Заедно можем да постигнем мир. И тогава светът наистина ще е обединен.“ 
  • БОЛЕСТТА КАТО ПЪТ – (Още за книгата може да прочетете в бр.7/2019)



Здравето - както казват е най-висшето благо. Тогава какъв смисъл имат болестите в нашия живот? За психолога Торвалд Детлефсен и лекаря Рюдигер Далке не съществува многообразие от болести, които могат да се лекуват, а една единствена болест - „нездравето“, проявяваща се в различни болестни картини. Тази болест съпровожда човека през целия му земен пъти се увенчава със смъртта. Тя е свързана с живота, така както въздухът с дишането. Тя е знак за това , че човекът живее в напрежение, чиито симптоми се остраняват - ако изобщо е възможно - чрез медикаменти или операция само временно. В тази книга Торвалд Детлефсен и Рюдигер Далке сочат път към по-дълбокото осмисляне на болестта. Всеки симптом е знак на душата за някаква същностна липса, израз на психологически конфликти и символ на екзистенциалните проблеми на личността. Разбирането за симптомите на различните заболяване: от инфекциите и стомашните смущения до ревматизма и рака, открива нов път към здравето и изцелението, към истината за себе си. Практическо ръководство за опознаване истинските причини на болестта и лечение чрез разтваряне границите на Аза.
Книгата може да купите и от тук
Авторът на „Умрях, за да живея“ Росица Якобс с втора книга! Новини за 8

Авторът на „Умрях, за да живея“ Росица Якобс с втора книга!

„12 рецепти за щастие“ Роси пише по настояване на читатели

Пътищата на времето в новия брой на Списание 8 Новини за 8

Пътищата на времето в новия брой на Списание 8

Какво разказва Пол Динах за живота през 3906 г.? Участвал ли е Обама в опити за пътуване във времето?

Тайнствените алиани в новия брой на Списание 8 Новини за 8

Тайнствените алиани в новия брой на Списание 8

Те пазят тайната на тангризма и богомилите, наброяват 50 000 у нас, а не знаем нищо за тях

Януарският брой ще се помни и търси Новини за 8

Януарският брой ще се помни и търси

Извиняваме се за грешката на корицата. Появи се сякаш, за да потвърди, че 2024 ще е предизвикателна. Но това прави броят специален, а вас и вашето разбиране – истински приятели!

Нумерология на България Новини за 8

Нумерология на България

В новия брой на Списание 8 – Числата на род и родина определят съдбата ни

Изненадайте скъп на сърцето ви човек с абонамент! Новини за 8

Изненадайте скъп на сърцето ви човек с абонамент!

Цяла година той ще се сеща за вашия жест

Списание 8 е на 15 г.! Новини за 8

Списание 8 е на 15 г.!

Вие сте тези, които ни дават смелостта да продължим

Българският гений Новини за 8

Българският гений

Наричат го българския Тесла, а с неговите изобретения животът ни би бил истински рай

Изберете си четиво за душата на Софийския международен панаир на книгата Новини за 8

Изберете си четиво за душата на Софийския международен панаир на книгата

Очакваме ви на щанда на Списание 8 от 5 до 10 декември 2023 г.

Кой кого ще изяде? Новини за 8

Кой кого ще изяде?

В новия брой на Списание 8 – Хора с епруветки се правят на богове

Нови книги на Христо Нанев и Ваклуш Толев в нашия онлайн магазин Новини за 8

Нови книги на Христо Нанев и Ваклуш Толев в нашия онлайн магазин

Научете повече за обществата в Атлантида, за религиите, за седемте лъча на евюлюцията и за езотеричните школи

Нови книги в онлайн магазина на Списание 8 Новини за 8

Нови книги в онлайн магазина на Списание 8

Представяме ви заглавия за безсмъртие, за самоизцеление, за вътрешни уещания, за издръжливостта на организма ни

Изчисти родовата карма с новия брой на Списание 8 Новини за 8

Изчисти родовата карма с новия брой на Списание 8

Прошка и помирение с родителите и предците лекуват болести и несполуки. Как да си върнем силата?

Списание 8 с три номинации за Годишните награди за биоразнообразие и климат 2023 Новини за 8

Списание 8 с три номинации за Годишните награди за биоразнообразие и климат 2023

Подкрепете ни в онлайн гласуването в категорията за журналистически материал!