Подкрепете ни!




Събития10 август 2021

Да се разтоварим от стреса сега

Техниката за емоционална свобода овладява реакцията на стрес в тялото и променя заученото от мозъка


изображение: iStock
изображение: iStock
Знаете ли, че можете да се разтоварите от стреса СЕГА?
Не след време или години упражнения, а СЕГА?
  • Знаете ли, че можете да се освободите от отрицателните емоции СЕГА? Лесно и без усилие, при това СЕГА?
  • Знаете ли, че можете да спрете потока на негативните мисли СЕГА?
  • Знаете ли, че можете да премахнете физическата болка без хапчета СЕГА?
  • Знаете ли, че можете да се чувствате добре и без да се „награждавате“ с цигара, храна, алкохол, телевизия, пазаруване…
Открита е научно-доказана техника, която действа бързо и ефективно:
  • премахва стреса, притесненията, преумората от работа;
  • подобрява различни области на живота като взаимоотношенията, здравето, финансовото благополучие;
  • помага за преодоляването на зависимости и пристрастявания към храна, цигари, алкохол и дори наркотици.
Техника за емоционална свобода или потупването е научно-подкрепена техника, която овладява реакцията на стрес в тялото и променя заученото от мозъка. Базира се на китайската акупунктура и е известна още като психологическата акупунктура без игли.

Удивително проста и лесна за прилагане, тази техника действа бързо, овладява се с лекота дори от деца и всеки може да я използва в момент на нужда. Все повече експерти в областта на емоционалното здраве и благополучие от цял свят я прилагат в работата си.

Самата техника представлява потупване с пръсти по 10-на акупунктурни точки, докато се изпитва негативната емоция, което помага за бързото, в рамките на няколко минути, освобождаване от неприятното чувство. С медицински изследвания е установено, че това изпраща успокоителен сигнал до центъра в мозъка, отговарящ за реакцията ни „борба или бягство“. Този сигнал прекъсва връзката между мисълта, чувството и физическото усещане на тялото, които съответстват на това негативно усещане. „Изтриването“ на негативното чувство възстановява капацитета за рационално мислене и способностите за намиране на решения.

Използвайки ТЕС, без години усилия можем да се освободим от лоши навици, ирационални страхове, травмиращи преживявания, негативни мисли, тревожност и паник-атаки. Прилагането й драматично подобрява качеството на живота.

Едно от най-хубавите й качества е, че всеки може да я използва на момента, а не да чака часа за йога или фитнес, или пък уикенда за разходки сред природата или среща с приятел. И освен това прилагането й отнема минутки!

Пренареждане на Матрицата с ТЕС представлява форма на медитация, по време на която се прилага ТЕС върху минало "аз". Направените изследвания с енцефалограф по време на сесия на Пренареждане на Матрицата показват, че мозъчните вълни спадат до тета и дори делта (като при дълбок сън).

Техниката предлага много допълнителни ползи от прилагането на ТЕС – лесна за прилагане, бързо стига до сърцевината на проблема, открива болезнените преживявания и ограничаващи схващания, скрити от съзнателния ум, без проблем стига до травмиращи емоции от ранна възраст и дори минали прераждания. Прилагането на ТЕС по време на лекия транс дисенсибилизира травмата на дълбоко ниво.



За Ирена Рельовска-Бартън
Мастър-преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата към британската EFTMR Academy и Българската асоциация за развитие на енергийната психология (БАРЕП) и единствената българка с академичния сертификат по ТЕС от създателя му Гари Крейг. Основател и председател на БАРЕП от2014 г. Многократно е представяла ТЕС и Пренареждане на Матрицата в медиите.

Ирена разказва как от скептичен банкер се е превърнала в енергиен терапевт и преподавател:
Когато преди 12 години открих ТЕС, аз имах успешна банкова кариера, но стресът ми в работата беше взел превес в живота ми. Вече имах своите лични практики с автогенен тренинг и Силва Метод за контрол на ума, практикувах универсална енергия, но като че ли те спряха да работят. Случайно разгърнах книга, която отлежаваше на нощното ми шкафче от месеци и научих как се прави потупването. Приложих го и моментално усетих, че нещо в мен се промени.

Резултатът беше толкова впечатляващ, че не можеше да се сравни с познатите ми до тогава практики. Веднага си купих видео-курсовете на Гари Крейг, създателят на метода, заминах във Великобритания на курс, а след няколко месеца много сериозно учене и практикуване издържах неговия академичен изпит по ТЕС.

По време на първото ми обучение в Англия през 2009 г., човека, върху когото демонстрираха ТЕС за клаустрофобия, се потопи в дълбок транс, при който си припомни минал живот на малко дете, оковано като роб в тясна колиба. След сеанса с ТЕС той вече можеше да се качи в асансьор.

По време на обучението ми по Пренареждане на Матрицата по време на първата ми практика партньорката, върху която упражнявах за първи път Пренареждане на Матрицата, постепенно се върна в невербална възраст на 18-месечно бебе и ми описа в детайли какво вижда и се случва в спомена й. По тогавашните ми схващания това не беше възможно.

Самата аз съм силно скептична към миналите животи, но бях с отворено съзнание и докато практикувах Пренареждане на Матрицата започнаха да изплуват спомени от моите минали животи. По-интересното беше, че по някаква причина същото се случваше с моите клиенти, при това не само в сеанси, но и по време на живи демонстрации пред публика.

Пренареждането е нещо като медитация с ТЕС, което може да се превърне в дълбок транс с ярки сцени, звуци, присъствие на светли същества или енергии, които се усещат като много истински. Някои от преживяванията по време на тези трансове бяха толкова разтърсващи, изпълнени с екстаз и неописуема любов, с осъзнавания отвъд границите на личността, но нямах представа, че това са мистични преживявания. Една йога-учителка ми намекна, че съм раздвижила енергията кундалини и едва тогава започнах да проучвам темата и да разбирам какво се случва.

Веднъж провеждах демонстрация на живо на ПМ пред 25 души и приложих техниката върху една доброволка. Тя преминаваше от сцена в сцена с придружаващата я силна емоция, но също и с лекота и ясното съзнание на случващото й се. Върна се в минал живот, от там в мина в отвъдното, след което влезе в такова състояние на енергийно сливане с Мирозданието, което е сравнително рядко, още по-малко по време на демонстрация! Тя стоеше в транс поне още 15 мин. в онова блажено състояние, докато отговаряше на въпросите на публиката след сесията, а от нея бълваше екстаз дори на тръгване!

Подобни връщания в минали животи и мистични преживявания се случваха не само с мен и с моите клиенти, но дори и по време на обученията по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Не мога да обещая, че това може да се случи с всеки, но изглежда напоследък се случва все по-често. Дори създателят на Пренареждане на Матрицата ТЕС Мастър Карл Досън, който е силно скептичен към миналите животи, от 2018 г. реши да ги включи в материала за преподаване, защото курсисти и клиенти се озоваваха там без предупреждение или подготовка.

Оттогава насам съм работила с няколко хиляди души и съм обучила над 250 практици по ТЕС и Пренареждане на Матрицата от България, Великобритания, Румъния, Германия, Италия, Испания, Сърбия, Македония, Турция. Всеки път когато работя с ТЕС или Пренареждане на Матрицата се изумявам от лекотата и дълбочината, с която тези нежни и деликатни методи разрешават проблема.


В началото на септември в хотел „Централ”- София ще се проведат сертификационни семинари по:
ТЕС (4-6 септември)
Пренареждане на Матрицата (7-10 септември).
За записване: office.barep@barep.org и тел. 0888 923 621.
www.barep.org

Към кого са насочени семинарите:
  • психолози (в т.ч. и студенти), психотерапевти, хомеопати, хипнотерапевти, регресионисти, диетолози, НЛП-консултанти, социални работници и всякакви професионалисти, които помагат в преодоляване на негативни състояния и могат да прилагат ТЕС и ПМ в работата си с клиенти;
  • професионалисти от алтернативните методи за здравето и благополучието: ТЕС-консултанти, лайф-коучове, СКЕНАР-терапевти, енергийни лечители, масажисти и юмейхоисти, йога-инструктори;
  • хора, търсещи ефективни методи за лична трансформация;
За новости в областта на енергийната психология посетете facebook страницата на БАРЕП facebook.com/barep.org

Ирена ще бъде гост в новото издание на LIVE в 8 със Списание 8, което ще се проведе на 11 август от 20 ч. във фейсбук страницата на Списание 8.

Още по темата:

„Байк и рън за Чепън” тази година ще е два дни (27 и 28 април в Драгоман) Събития

„Байк и рън за Чепън” тази година ще е два дни (27 и 28 април в Драгоман)

13-ото издание на състезанието за планинско бягане и колоездене включва и нова XCM дистанция 66 км

Ваклуш Толев: Възкресението е само на 8 април Събития

Ваклуш Толев: Възкресението е само на 8 април

Ден преди това – на 7 април в Камерната зала „България“ в София от 14:00 ч. ще бъде представен албумът „Ваклуш“

Гората.бг подарява 55 хиляди дръвчета на софиянци Събития

Гората.бг подарява 55 хиляди дръвчета на софиянци

Волята на дарителите е фиданките да не се продават и който ги вземе - да се грижи с любов за тях

Сънуващият пророк видя атентата в Русия Събития

Сънуващият пророк видя атентата в Русия

Той предсказа събитието с невероятна точност. На 27 април идва в България с подробности за предстоящи природни бедствия.

Време е за полет на звезди Събития

Време е за полет на звезди

Единственият по рода си български конкурс Wings for stars отново набира участници, както и спомоществователи

В края на юни във Варна ще се проведе семинарът „Въведение в катара и тантриара“ Събития

В края на юни във Варна ще се проведе семинарът „Въведение в катара и тантриара“

Разберете кои са най-важните послания на Съюза на Пазителите към човечеството през последните 25 години

Опитайте над 150 вина от цял свят Събития

Опитайте над 150 вина от цял свят

Петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс ще се проведе на 15 март

Честита Баба Марта! Събития

Честита Баба Марта!

Днес се връщаме във времена, когато нашите прадеди са били по-близо до природата

Над 150 вина от цял свят на петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс Събития

Над 150 вина от цял свят на петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс

Участвайте и в майсторските класове с известни лектори. Ранното записване и за двете събития е до 8 март.

За първи път в България – операта „Медея“ от Луиджи Керубини Събития

За първи път в България – операта „Медея“ от Луиджи Керубини

Подарете си това преживяване в Софийската опера на 23, 24 и 25 февруари

„Планината на Танръ“ на Мухарем Алиосман с нов тираж Събития

„Планината на Танръ“ на Мухарем Алиосман с нов тираж

Това е увлекателен разказ за суфизма и мистичния ислям в Източните Родопи, за които се знае твърде малко

Концерт за виолончело и оркестър Събития

Концерт за виолончело и оркестър

33-тият сезон на Нов симфоничен оркестър се посвещава на неговия основател Юлия Христова

„Планината на Танръ“ – памет и вяра на алианите от Източните Родопи Събития

„Планината на Танръ“ – памет и вяра на алианите от Източните Родопи

Елате на представянето на книгата на 17.02.2024 г. в клуб „Перото“!

И българските фермери се вдигнаха на протест: искат защита на продукцията си Събития

И българските фермери се вдигнаха на протест: искат защита на продукцията си

Отхвърлиха предложение да им се компенсират загубите от вноса на украинско жито, но само срещу финансов отчет