
Lactobacillus bulgaricus е едно от малкото научни наименования, които почти всеки у нас е чувал. То е повод за гордост, но и за пълнене на устата със слюнка само при мисълта за неповторимото наше кисело мляко. Знаем ли обаче, че щам на тази бактерия е открит в изворна вода у нас? А че бактерията е в състава на първата космическа храна, полетяла към звездите?
За Lactobacillus bulgaricus в пробиотиците Laktera на Дафлорн България ще си говорим на 30 април в предаването ни LIVE в 8 със Списание 8. Наш гост е Даниела Петрова, доктор по медицина, клиничен токсиколог и управител на Дафлорн България.
Ще й зададем въпросите:
- Как пътят на медик я отведе при знанието за пробиотиците?
- Как пробиотиците действат в тялото ни и какви ползи носят за нашето храносмилане и имунна система?
- Какво е микробиом и какви са основните му функции в организма?
- Как можем да поддържаме здравословен микробиом, освен чрез прием на пробиотици?
- Какви храни съдържат естествени пробиотици и как трябва да ги включим в ежедневната си диета?
- Какви са разликите между пробиотици в храната (например кисело мляко) и пробиотични добавки?
- Каква роля играят пробиотиците за поддържането на чревното здраве?
- Как пробиотиците могат да помогнат при лечението на чревни разстройства като IBS (синдром на раздразненото черво)?
- Кои са най-честите заблуди или митове за пробиотиците, с които се сблъсква?
- Какви съвременни изследвания има на пробиотиците и как те могат да се използват за защита от заболявания?
Научете повече относно Lactobacillus bulgaricus и разработките на Дафлорн от статията в априлския брой на Списание 8.
Къде: ютюб канала на Списание 8
Кога: 30 април (сряда), 20 ч.Кой: д-р Даниела Петрова
Тема: Пробиотиците: в полза на живота