favorites basket
user
Здраве11 октомври 2016

7 храни за елегантна фигура през есента

Пъстрият сезон крие много повече от аромата на печена тиква...

Първият хладен полъх, няколко паднали листа, аромат на тиква и печени чушки – есента вече е около нас. Похапването на ябълков пай от време на време е чудесно, но има още много и значително по-полезни есенни храни, които да търсите.

Тези сезонни изкушения са пълни с хранителни съставки, които ще ви помогнат да посрещнете хладните дни. Те са известни и с ниската си калоричност и могат да ви помогнат да намалите килограмите, ако се стремите към това. Но дори да не е така, са изключително вкусни и достатъчно хранителни, за да заслужат мястото си във всекидневната ви диета.

1. Ябълки и круши



Ябълките са страхотен източник на фибри, пълни са с витамини и имат сравнително малко калории. Същото важи и за крушите. Безброй са начините за приготвяне на тези есенни фаворити – както сладки, така и пикантни. Пуснете ги в салатата, изсушете ги или просто ги хапнете каквито са.


2. Тиква



Има толкова много сортове тиква, колкото и чудесни начини да бъде приготвена през студените месеци. Един от тях са спагетите от тиква. Те с основание са фаворит за хората,   които искат да намалят въглехидратите – имат вкуса и външния вид на истинската паста, но са по-богати на фибри и много, много по-бедни на въглехидрати. За да се изпекат спагетите, всичко, което трябва да направите, е да разрежете тиквата на две, да я подправите с малко зехтин и да я печете, докато омекне. След това обирате вътрешността с вилица и воала – спагети! Освен класически изпечена, тиквата е подходяща и под формата на супа. 


3. Тиквени семки

Отделете семената, останали от тиквата, изпечете ги и ги ползвайте като добавка към салатата или супата. Семената са протеин на растителна основа, също както ядките, и са богати на фолиева киселина, калий, витамин A и C. Те са чудесна високопротеинова храна, подходяща за леко хапване на бюрото, когато започнете да чувствате онзи типичен следобеден спад на енергията.


4. Карфиол

Този кръстоцветен зеленчук е още един любимец за намаляване на въглехидратите и още един ранноесенен фаворит, който да имате предвид. Можете да го превърнете в нискокалорична версия на хрупкавата коричка на пицата, на ориза, хляба и още много други.


5. Смокини

Те са заредени с фибри, което ги прави страхотни да задоволите желанието си за нещо сладко, като същевременно утолите и глада. Можете да ги хапвате с малко сирене или масло от ядки като леко ястие или да ги нарежете на четвъртинки, добавяйки ги към салатата.


6. Сладки картофи

Сладките картофи са пълни със сложни въглехидрати, така че е добре да ги добавите към вечерната си порция, особено ако ви е писнало от пълнозърнести храни. Опитайте ги печени, на пюре или дори под формата на крем супа.


7. Канела и индийско орехче



Тези нискокалорични подправки не са предназначени само за яйчен пунш. Добавете ги към печени зеленчуци, супи, салатен дресинг. Проявете креативност - те имат много различни приложения и определено заслужават постоянното си място в къта с подправки. Плюс това, когато готвите с тях, цялата ви къща ще се изпълни с есенен аромат...

Още идеи за елегантна фигура както през есента, така и през останалите сезони от годината, можете да намерите в блога на StepByStep

Източник: StepByStep
ПОДКРЕПИ НИ

Абонирай се за нашия бюлетин

Не забравяй да се абонираш за нашия бюлетин, който ще те уведомява за активни промоции, нови продукти и случващото се при нас.