Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Най-добрите в „Твоят поглед 2016“

Вижте кои са месечните победители в конкурса за читателски снимки

Надпреварата в конкурса за читателски снимки „Твоят поглед" приключи. Кои са най-добрите - вижте на изложбата от 22 март 2017 г. във „Фотосинтезис“

Ето кои са месечните победители досега:

Февруари


Мари Аведисян стана първият месечен победител в конкурса „Твоят поглед" с атрактивната си снимка, направена край язовир „Жребчево". „Нощно време, когато сме лишени от естествена светлина, се пораждат идеи за игра с огъня", разказва авторката за своя кадър.


Март


Даниел Николов от Варна ни впечатли с изпълнената си с настроение „семейна" снимка на пингвини. Вече 3 години Даниел пътува до Антарктика. „Малките пингвини ревностно се пазят от няколко вида агресивни птици, които непрекъснато кръжат и се опитват да откраднат яйце или направо пингвинче", разказва Даниел.


Април


Мартина Морати спечели надпреварата този месец с тематичната си снимка, озаглавена „Всичко се върти". „Когато имаш чувството, че всичко се върти, спри и си помисли за твоята цел!", гласи посланието на Мартина, а ние ви пожелаваме във водовъртежа на ежедневието и вие да откриете своята истинска цел...


Май


Мирослав Момински заслужи месечната награда за читателска снимка с тематичния си кадър за началото на лятото. „Диви и красиви" е озаглавил той своята фотография, уловила характерните божури на брега на морето в резервата Яйлата. Още един повод поне мислено да се насочим към незабравимото Северно Черноморие...


Юни


Борис Ташков е месечният победител в рубриката за читателски снимки „Твоят поглед". Той спечели екипа ни със своята тематична, „мека" фотография, направена в ясна, звездна нощ. На нея е родопското село Косово недалеч от Асеновград. Ако и вие имате хубави снимки, които искате да представите пред повече хора, не се колебайте да се включите в конкурса!


Юли


Мирослав Момински за втори път печели месечната надпревара в конкурса „Твоят поглед". „Планината, в която всеки миг е вълшебен" е озаглавил Мирослав магическия си кадър, спечелил екипа ни. На него е едно незабравимо за фотографа утро от яз. „Широка Поляна" в Родопите. Слънчевите лъчи пробиват мъглата и проектират отраженията на боровете върху водата...


Август


Десислава Игнатова изпраща лятото с този изразителен кадър, озаглавен „Детство мое, прекрасно и вълшебно". Тематично я допълваме с цитат от „Вино от глухарчета" на Рей Бредбъри: „Началото на мъдростта, както се казва. Когато е на седемнадесет, човек знае всичко. На двадесет и седем, ако все още знае всичко, значи все още е на седемнадесет..."


Септември


Инко Бургелов ни впечатли със снимката си на лятна буря. Фотографът разказва, че излязъл, за да гледа падащите звезди - Персеиди, когато попаднал на тази гледка. Снимката комбинира 9 кадъра за общо 30 секунди. Долу е Тракийската низина от Първомай до Чирпан. Фотографията е от скалите под връх Аида край Хасковски Минерални Бани.


Октомври


Таня Гюлтекин е месечният победител за октомври с този стоплящ кадър, направен през лятото край Поморийското езеро. Надяваме се да усмихне и вас, както стори с екипа ни. Очакваме и вашите фотографии!


Ноември


Валентин Джиговски спечели месечната награда със своя ветровит залез над параклиса „Възнесение Господне" досущ като от фентъзи филм. „Местността край параклиса над село Борово е едно от най-специалните места в България. Гледката и атмосферата са просто неповторими", разказва за своята фотография авторът.


Декември


Красимир Матаров ни впечатли с поетична снимка, носеща не по-малко поетичното заглавие „Нощ над лавандуловото поле". На нея е уловен млечният път над нос Калиакра. Красивият нощен кадър е и последният месечен победител в състезанието за читателски снимки. Очаквайте скоро официалното обявяване на големия победител!
ПОДОБНИ СТАТИИ

 

Светещи кълба по снимките

Запрашен обектив, дефект или енергийни същества от паралелни светове повече »

Загадки
 
 
31

Сподели с ближния

Втора част от конкурса за разказ буриме. Включете се и вие! повече »

Загадки
 
 
0

Жури начело с Бертолучи награди наш филм

Добрин Кашавелов получи приза в световен конкурс за режисурата на GLOBAL WARNING повече »

Личности
 
 
0
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане