Подкрепете ни!




ХороскопБогомила-Сандия / 24 февруари 2024

Днес е пълнолунието в Дева

Най-важното е да осъзнаем, че отсрещният е само огледало. Това е време, през което е добре да се вгледаме навътре и да се освободим от старите модели на поведение.


Днес е пълнолунието в Дева
Пълнолунието в Дева се случва две седмици преди или след Новолунието в Риби и идва, за да прочисти всичко, което вече е остаряло и излишно и да отвори пространство за нещо ново. Можем да наблюдаваме в небето как през следващите четиринадесет дни Луната намалява всяка нощ, което спомага за изтичане на ненужното от живота ни. Сега е добър момент да се освободим от нездравословните модели и зависимости, за да можем да направим място за нещо по-подходящо.

Слънцето е свързано с нашето съзнателно намерение и волята за постигането му. В момента то се намира в Риби – знакът на мистиката, изкуството, въображението и мечтите. Луната носи подсъзнателните нагласи и това, от което се нуждаем, за да се чувстваме в безопасност. Тя е в противоположния знак Дева и е свързана с чистота, перфекционизъм и изпипване на детайлите.

Пълнолунието ще постави пред нас задачата, как да пресъздадем във физическата реалност това, което е в нашето въображение, в мечтите ни, което ни вдъхновява и ни дава смисъл. Как да разграничим илюзиите от реалността.

Това е оста на чистотата, здравето и лечението. И двата знака са подвижни – те идват след неподвижните Водолей и Лъв, за да разширят картината, да внесат нещо ново и да излязат от изградените досега навици. Имат нужда от свобода за действие, за да могат да пречистят и изфинят всичко, създадено до момента.

Колкото и противоположни да изглеждат, както винаги опозиционните знаци се чувстват привлечени един друг и търсят начин да намерят златната среда помежду си – как да въплътим магичната, фина и невидима реалност (Риби) в този по-плътен материален свят (Дева).

Основните теми, в които ще се случва лечение, пречистване и по които ще търсим баланс:
– чувства/ум;
– душа/тяло;
– невидим свят/материален свят;
– интуиция/логика;
– цялата картина/отделния детайл;
– почивка/работа;
– мечти/конкретни действия;
– заблуди/реалност;
– състрадание/критичност;
– въображение/ежедневие;
– хаос/ред;
– творчество/техничност;
– минали животи/сегашен живот;
– безвремие/точност;
– вяра/проверка

Съчетаването на двата принципа би могло да стане например чрез извършване на конкретни действия и ритуали (Дева) в името на висши цели и на това, от което има нужда душата ни – за проява и споделяне на любов и нежност, за даване и получаване на прошка, за изразяване на творчеството в нас, за благото на човечеството (Риби). Пълнолунието е момент на сливане на противоположностите, за намиране на баланс между това да виждаш цялата картина и в същото време да извършиш нужните конкретни действия, да си свързан с Божествената енергия, но и да знаеш как на практика да я приложиш.

Рибите са свързани с принципа на разширението, разтварянето, на сливането ни с другите. Те олицетворяват стремежа да сме едно с Бог и с цялата Вселена. Те живеят в свой измислен свят, не стъпват много-много по земята и често им е трудно да дадат материален израз на своя творчески потенциал и въображение.

Девата е точно обратното – за нея са важни подробностите и има нужда всичко да е под контрол, изпипано и подредено. Намира сигурност в най-малките детайли и е способна да открие цялата Вселена дори в един единствен атом. Тя знае как да задвижи нещата в материалния свят, така че нашите идеи да не останат само в света на мечтите.



При Рибите е толкова характерно това сливане с всичко и всички, че често изгубват усещане кои са те самите. Изпитват затруднение да видят отделните елементи и хвърчейки в облаците могат да пропуснат момента, да направят реалните стъпки.

Девата има склонност да се вманиачава в подробности и по този начин може да изпусне цялостната
картина. Да задълбае до такава степен в детайлите, че да забрави всъщност каква е била първоначалната идея. Много прилича на взирането през микроскоп, докато Рибите наблюдават през телескоп в стремежа да се достигнат други Галактики.

Отношения

Противоположните енергии по време на Пълнолунието често създават напрежение и трудности в общуването ни с хората. Ако сме в романтично настроение и си представяме разходка в парка или вечеря на свещи (Риби), партньорът ни най-вероятно точно в този момент е решил да сложи ред в къщата и прелита от стая в стая с прахосмукачката. Ако пък ние сме в ролята на Девата и най-накрая сме се взели в ръце, засилвайки се да подреждаме ония кашони, дето стоят от две години в ъгъла на стаята, най-вероятно някой в това време ще е полегнал, да спи, да медитира или да гледа телевизия (Риби) и ще се наложи да му пазим тишина.

Най-важното е да осъзнаем, че дилемата е вътре в нас и отсрещният човек е само огледало. Пълнолунието е време, през което е добре да се вгледаме навътре и да се освободим от старите модели на поведение. Ако обикновено се усещаме жертва на обстоятелствата, сега е подходящ момент да осъзнаем, че околните не са виновни за начина, по който се чувстваме. Когато намерим баланса в себе си, като по чудо влизаме в хармонични отношения и със средата около нас.
 

Здраве

И двата знака са свързани с лечение, но подхождат от коренно противоположни позиции. Девата е свързана с официалната медицина и различните отделни специалисти, докато Рибите подхождат холистично и са привърженици на нетрадиционни методи – енергийно лечение, работа с емоционалните корени на заболяванията, хомеопатия и т.н. Тук са краткотрайните и вирусните заболявания (Дева), на които ако не обърнем внимание могат се превърнат в хронични (Риби).

Това Пълнолуние ни учи как да се погрижим за здравето си и да намерим баланс между различните подходи, защото всеки проблем има нужда от конкретно лечение. За някои неща си трябват антибиотици и хирургия, а за други е необходимо да се лекуват минали животи или унаследени енергийни модели. Понеже Рибите са като гъба и често засмукват тежките емоции на хората около себе си, те имат склонност да се пристрастяват към неща, които притъпяват болезнените усещания – алкохол, храна, наркотични вещества, интернет. Докато Девата ни подкрепя да се пречистим от вредните навици.

Моментът е добър за започване на нов режим на хранене, диети, детоксикации, влизане в програма за справяне със зависимостите. Важно е да се научим да пропускаме през себе си колективните настроения, съзнавайки, че не са наши, вместо да ги абсорбираме в себе си.



Работа

Девата е знак на работата, колегите и ежедневните дейности, които извършваме, докато Рибите са свързани с почивката, усамотяването и сънищата. Работохолизмът е точно толкова вреден, колкото и потъването в полусънно и безволево съществуване. Както мускулите имат нужда от свиване и отпускане, както дробовете ни имат нужда от вдишване и издишване, така ние самите имаме нужда от време за активност и време за отдих. Така че сега е добър момент, в който да проверим доколко ритъмът, в който живеем, е подходящ за нас и да го нагласим така, че да отговаря на индивидуалните ни нужди.

Това е подходящо време за промяна на отношенията с колегите в работата – ако има нещо, което ни тежи, сега би могло да бъде предоговорено. Много ползотворен период за всякакви практики със съня – осъзнато сънуване, получаване на напътствия по време на сън – тъй като Рибите ни свързват с невидимите светове, а Девата спомага за практическото овладяване на нещата.

Творчество

Тази ос е свързана и с творческия ни процес – ако Девата отговаря за техническите умения и практиката, то Рибите са музата и за да сме добри в това, което правим, имаме нужда и от двете. На таланта, който носим в себе си, му е необходима и техника на изпълнението, за да можем напълно да развихрим въображението си. Не можем да бъдем виртуозен музикант или художник, ако не сме усвоили техниката на свирене или рисуване, но същевременно, дори да практикуваме денонощно, ако я няма творческата искра, всичко, което правим, ще изглежда плоско и без душа.

По време на това Пълнолуние можем да си обещаем да се освободим от всичко, което стои на пътя ни да разгърнем напълно творческия си потенциал.

Ритуал

Подходящ момент е в дните около Пълнолунието да си отделим време насаме, да седнем в тишина, да си запалим свещ и да напишем на листче нещата, които бихме искали да пречистим и освободим от живота си – здравословни проблеми, напрежение с колегите, вредни навици. Да затворим очи, да проследим бавно вдишването и издишването си. След това да ги отворим и да изгорим листчето, като едновременно с това вътрешно помолим Вселената да ни помогне, така че това пречистване да стане по най-подходящия за нас (и всички свързани по някакъв начин с молбата ни) начин, с оптималното темпо и количество. После може да пуснем осъзнато и с уважение пепелта в течаща вода.

Трябва да имаме предвид, че всеки такъв ритуал може да започне процеси, които да предизвикат размествания в живота ни, да има лечебни кризи, докато всичко остаряло се прочиства. Накрая можем да благодарим на Вселената за помощта и благословията.

Това бе откъс от книгата на Богомила-Сандия Новолуния и Пълнолуния. Купете я от тук, за да прочетете за останалите 23 събития (книгата-наръчник може да се ползва до 2033 г.)
и да се запознаете по-добре с това как действа Луната върху нашия живот. Тук може да прочетете за новолунието в Стрелец, тук за пълнолунието в Рак, а тук за новолунието в Козирог.

Интервю с Богомила прочети
тук
Гледай участието на Богомила в
LIVE в 8 със Списание 8
Купи тук книгата „Новолуния и Пълнолуния"

Още по темата:

Колелото на Съдбата – карта Таро за 16 май Хороскоп

Колелото на Съдбата – карта Таро за 16 май

Пред нас се отварят нови възможности, ако се уповаваме на вярата си и вярваме в късмета си

Кралица Мечове – карта Таро за 15 май Хороскоп

Кралица Мечове – карта Таро за 15 май

След прахоляка от руините на Кулата днес отново се появява яснота

Кулата– карта Таро за 14 май Хороскоп

Кулата– карта Таро за 14 май

Каквото и да става, то не е случайно, а защото сме вървели в грешната посока

Четворка Жезли – карта Таро за 13 май Хороскоп

Четворка Жезли – карта Таро за 13 май

Днес е ден, в който да се веселим и да се свържем с хора със сродни интереси

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Във вторник бъдете по-дипломатични, в сряда действайте решително, неделя носи мощна изцелителна енергия

Деветка Пентакли – карта Таро за 12 май Хороскоп

Деветка Пентакли – карта Таро за 12 май

Днес е един от тези моменти, когато всичко изглежда по-светло и по-ярко

Десетка Жезли – карта Таро за 11 май Хороскоп

Десетка Жезли – карта Таро за 11 май

Много е вероятно да носим ограничаващи вярвания и навици

Ведически хороскоп за 10 май Хороскоп

Ведически хороскоп за 10 май

Днес е Акшая Тритя – и денят е един от най-благоприятните и силни за тази година

Умереността – карта Таро за 10 май Хороскоп

Умереността – карта Таро за 10 май

От нас се иска да потърсим начин да съчетаем привидно несъчетаемото

Асо Мечове – карта Таро за 9 май Хороскоп

Асо Мечове – карта Таро за 9 май

Успешен ден за поставяне на ново начало, в който може да получим осветляване по дадена тема

Глупакът – карта Таро за 8 май Хороскоп

Глупакът – карта Таро за 8 май

Невинността и детският оптимизъм ни водят напред и ни предпазват

Идва период на промяна Хороскоп

Идва период на промяна

Новолунието в Телец отваря пред нас портите на земната мъдрост и ни призовава към действие

Тройка Мечове – карта Таро за 7 май Хороскоп

Тройка Мечове – карта Таро за 7 май

След всяко падане ние се изправяме по-силни и мъдри отпреди

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

В сряда се възползвайте пълноценно от Амавася, петък идва със силата на един специален ден – Акшая Тритя

Седмица Чаши – карта Таро за 6 май Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 6 май

Предстоят ни решения, но все още не можем да направим крачка, защото нямаме яснота

Осмица Мечове – карта Таро за 5 май Хороскоп

Осмица Мечове – карта Таро за 5 май

Свободен съм да избера своето лечение и своята светлина