Подкрепете ни!




ЗдравеМария Русева / 18 май 2023

Вълните на женствеността

Терапевтката Марина Бошева разкрива тайната на женското здраве и благополучие на всички нива


Вълните на женствеността
Вълна“ е дума, която на всяка жена е потребно да усвои. Да се носим по живота и да приемем безспирното лъкатушене като част от своята собствена женска природа. Да се освободим от мъжката стремителност, на която съвремието ни обрича, и да се върнем към естеството на своята природа и предназначение, е правият за нас (жените) път. След като тръгнем по него, можем да оздравим жената в себе си. Защото тя боледува. Наблюдаваме връх на десетки заболявания: в женската полова система, в ендокринната, нервната, трудно зачеване и пълно размиване на ролите в двойките мъж - жена. Затова ни е нужно решение.

Психологът Марина Бошева е проправила просека и вече отъпква пътя към женското благополучие, здраве и равновесие, водейки по него стотици дами, открили отново прелестта на живота в тяло на жена. Тя е психолог, работила е дълги години за различни институции, училища, помагала е на жени – жертви на домашно насилие, но вижда, че в установените подходи (като когнитивно поведенческата терапия и психоанализата) промяната се извършва бавно, а често дори няма такава.

Тогава тя започва да изучава и да прилага различни телесно-психотерапевтични женски енергийни практики. С тях преградите на аза и съзнанието се прескачат и работата се извършва на дълбоко подсъзнателно ниво.

В началото Марина прилага даоистки практики на близки и приятели и открива възхитителното им и бързо действие върху дамските проблеми. Днес прекрасната дама е горд основател на Школата за щастлив живот „Чародея“, в която е преподавател и сертифициран треньор.



Чудесата на женското лоно
С неприкрито вълнение терапевтката ни сподели едни от най-запомнящите се случаи на пациентки с репродуктивни проблеми. Веднъж при нея отишла жена на около 40 години, която от 20 години се опитвала да има дете. На нея лекарите постоянно предписвали хормонално лечение за стимулиране на овулацията, но не сработвало. Дамата отишла на 90-минутна групова практика, чрез която извиква спомен, че нейният баща всъщност е искал да му се роди момче, което не се случва и той напуска майката. Оттогава пациентката подсъзнателно се припознава като момче, за да се хареса на баща си. И тъй като момчетата нямат овулация и способност да зачеват, и тя не е способна на това.
Без да е нужно да повтори посещението си при Марина, жената зачева още на следващия месец. „Този случай е сред най-големите ми гордости. Помня и друг – една дама, която бе изоставена два пъти от свои съпрузи заради това, че не може да забременее, дойде на практика „Пробуждане“ и веднъж на танц „Мандала“. След 3 седмици тя ми се обади и ме попита „Марина, от твоите практики закъснява ли цикълът на жените?“. Отвърнах, че това е невъзможно, понеже след тях цикълът става точен като часовник. Но тя изключваше напълно възможността да е бременна. След няколко седмици аз отново бях във Варна, тя дойде при мен и ми показа... положителния си тест за бременност...“
А ето какво пише друга жена в благодарствено писмо до Марина: „В последния месец се видяхме три пъти - на „Освобождаване от родови програми и сценарии“ и на две практики „Зачеване с лекота“ и „Силата на женската енергия“. Споделям накратко: от март съм с отсъстващ менструален цикъл. Всички гинеколози ми изписват хормони, от които качвам килограми, повишава се окосмяването ми и губя самочувствието и усещането си за жена. По тази причина преди 3 месеца взех напълно осъзнатото решение, че не искам повече да приемам лекарства. За моите лекари това беше равносилно на самоубийство, защото „няма как да стане, тъй като няма начин да се нормализират хормоните (прогестерон и естроген) без лекарства и противозачатъчни“. Аз обаче взех правилното решение и за първи път от години насам мога да се похваля с истински цикъл (без стимулиране с хормони, без хистероскопии и т.н.). Никой около мен не може да повярва!“.



Преподавателката ни довери и още много изключителни случаи на жени, които след посещения при нея откриват любовта, отървават се от образувания като кисти и миоми, които изчезват буквално след една практика. Самата Марина е имала 2 кисти по време на развода си, които изчезват за 30 дни.
 
Мандала за женска сила
От изключителна важност според основателката на школата „Чародея“ е да поддържаме връзката си с тялото и да развиваме долните си енергийни центрове, за да бъдем устойчиви. Да имаме както „вкореняване“, така и извисяване - чрез работа с по-горните чакри. Това сливане на енергиите на земята и Вселената се случва с танца „Мандала“. Той уравновесява силите в нас и е причина за хиляди женски изцеления. „Мандала“ е считан за най-женствения танц заради неговия бърз и лесен начин на преобразяване. Той е изграден на принципа на „цветето на живота“. Практиката е заимствана от свещените танци на суфите, индийски и тайландски храмови танци, а в съвременния си облик е възникнала в Русия.

Танцът отприщва жизнената сила, лекува тялото и душата - чрез него се преработват проблеми от дълбините на подсъзнанието. Докато играем, ние се свързваме не само със собствената си женска същност, но и с всички женски проявления във Вселената. С „Мандала“ се рисуват осмици, кръгове, спирали и вълни - всички движения са подбрани така, че вътрешните мускули на матката да са в действие през цялото време. Практиката възбужда кръвоносната и лимфната система.



Освен че провежда срещи, на които завихря дамите в този свещен и древен танц, нашата събеседничка има изключително широк спектър от дейности –   терапевтични групови събития, които води основно в София, София, Виена и Варна, онлайн курсове и лични консултации. Това са „Пробуждане на източника“, „Пробуждане на женската енергия“, използва тантра практика, както и различни психотерапевтични техники на психотерапевти, в същото време е арттерапевт, работи с глина, завършила е школата на Павел Пискарьов по нейрографика, която съчетава с чакрово дишане на Ошо. Използва похвати на принципа на психодрамата, освен това е констелатор на всички видове констелации, които съществуват към момента. След всеки сеанс и занимание Марина поставя основите на здрав и щастлив женски живот, пълноценен и възвърнал силата си.

Повече сведения как да върнете женската си сила можете да откриете в блога й в сайта charodeya.com.

Контакти:
тел.: 0889 931973
имейл: charodeyabg@gmail.com
facebook
instagram

Статията е публикувана в бр. 5/2023 г. на Списание 8

Витаминът, без който не можем Здраве

Витаминът, без който не можем

Недостигът на витамин Д носи със себе си най-тежките заболявания

Робърт Ф. Кенеди младши: Тения изяде част от мозъка ми Здраве

Робърт Ф. Кенеди младши: Тения изяде част от мозъка ми

Случаите в САЩ са стотици годишно, в Европа инфекцията се среща рядко

СЗО: Без глобален пандемичен пакт! Здраве

СЗО: Без глобален пандемичен пакт!

Провалиха се преговорите между 194 държави

Иде ли краят на слънцезащитните кремове? Здраве

Иде ли краят на слънцезащитните кремове?

Експертите коренно промениха мнението си как да се излагаме на слънчевите лъчи

Епидемия от киберхондрия Здраве

Епидемия от киберхондрия

Защо при здравна тревожност д-р Google нанася повече вреда, отколкото полза

5 най-полезни билки в България Здраве

5 най-полезни билки в България

Магията им се свързва с благосъстоянието на тялото и духа. По нашите ширини съществуват над 3600 растителни вида.

Сърцето ни трябва не само за обичане Здраве

Сърцето ни трябва не само за обичане

За него се грижим много добре с хранителната добавка „Кардиозон“

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат Здраве

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат страничните ефекти от първите

Пациентите с остеопороза и висок холестерол са тъпкани с хапчета, макар да няма сериозни рискове за здравето им

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак Здраве

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак

В магазините бутилките ще са далеч от храните и почти скрити, промоциите и рекламата са ограничени

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото Здраве

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото

Хипотеза: Имунната система атакува фрагменти от глутеновия протеин, наподобяващи тъканта на щитовидната жлеза

Битовата химия е опасна за мозъка Здраве

Битовата химия е опасна за мозъка

Nature Neuroscience: Домакинските препарати са свързани с неврологични заболявания

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им. Здраве

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им.

Употребата на лечебни растения трябва да е само след консултация с медицинско лице

Подагразон: билковият лек при подагра Здраве

Подагразон: билковият лек при подагра

Хранителната добавка обединява мощни царски билки за „царската болест“

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан Здраве

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан

Целта на казиното е да ви накара да останете достатъчно дълго, за да загубите

Болното дебело черво ни състарява преждевременно Здраве

Болното дебело черво ни състарява преждевременно

Неговият микробиом е свързан с биологичната възраст

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота Здраве

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота

Nature: Физическата активност компенсира депресивни състояние, свързани със социална изолация