Подкрепете ни!




ЗдравеД-р Станислава Цветкова, снимки Добрин Кашавелов / 25 юли 2023

Д-р Линда Ланкастър: Не съм изпила нито едно хапче!

Българката Елина Нушева оздравява от тежка болест благодарение на съветите на холистичния лекар


Д-р Линда Ланкастър: Не съм изпила нито едно хапче!
Възможно ли е да живеем без прием на антибиотици и лекарства, да си помагаме изцяло и само с природно лечение? Отговорът е „да“, а пример за това е д-р Линда Ланкастър, която не само води такъв живот, но и отглежда децата си по същия начин. Публикуваме интервюто, което даде за Списание 8, бр. 6/2023 г., със съкращения.

Д-р Ланкастър е сертифициран лекар натуропат и хомеопат, практикуващ от 1981 г. Основава център за енергийно лечение в Ню Мексико по система, която се основава на класическа хомеопатия, радиестезия, аюрведа, йога, билколечение, традиционна китайска медицина, детоксикационни методи и натуропатия. Консултант по здравословно хранене е на звезди като Робърт Редфорд, Гуинет Полтроу и австралийския модел Миранда Кер.



- Здравейте, д-р Ланкастър! Вие сте за първи път в България. Как се чувствате тук?
- Чувствам се наистина невероятно! Усещам чудесна енергия и смея да кажа, че страната ви е духовен център.

- Имате над 40 години практически опит. Как започна всичко?
- Да, 42 години, за да бъдем точни. Мисля, че просто съм родена по този начин. Аз знам неща, усещам неща… Но като цяло в живота ми всичко се случва по много странен начин. Не съм търсила целеустремено учителите си, винаги се случва така, сякаш те сами ме намират. Много съм чувствителна към различните енергии. Започнах да практикувам йога през 1971 г., тогава далеч не беше толкова разпространена, колкото днес. Това ми помогна да опозная себе си по-добре. Дълги години изучавах източна философия, след това се запознах с аюрведа и все повече проявявах интерес към темата, свързана с храненето. Изучавах и хомеопатия, защото за мен е важно да знам как да лекувам и себе си, и близките си по природен начин – нито аз, нито децата ми сме приемали каквито и да било лекарства и антибиотици през живота си.

- Как започнахте да лекувате групи хора?
- Имаше един период, в който провеждах готварски курсове у дома, за да изкарвам пари. На едно от занятията посетител ме попита дали не искам да започна да преподавам готварство в холистична клиника, в която практикуват различни методи за лечение, сред които акупунктура, колонотерапия, билкарство, хомеопатия. В първия момент отказах, защото синът ми беше едва на 2 години, трябваше да се грижа за него. Но в следващия момент сякаш нещо в мен проговори и се съгласих да проведа един такъв открит урок. След часа собственикът на клиниката ми каза: „Ти знаеш толкова много за храненето, би ли искала да станеш наш консултант по здравословно хранене?“. И аз се съгласих. Започнах да ги консултирам кои билки ще им помогнат при различни заболявания, какъв хранителен режим трябва да се спазва и т.н. Правех това по два дни в седмицата в продължение на около три месеца. Тогава директорът на клиниката напусна и собственикът ми предложи да заема поста. Това се случи през далечната 1981 г. Клиниката се разгърна, беше много успешна, а там правех и консултации, и диагностика...


- В книгата си доста пишете за паразитите в тялото, защо?
- Когато повечето хора мислят за паразити, те си представят чревни червеи като тения, кръгли червеи, анкилостоми и др. - всички те всъщност могат да се видят с просто око. Но истината е, че най-често срещаните паразити всъщност са микроскопични - амебите, метилите и спирохетите. Амебите например са често срещани през лятото. Обикновено хората се сдобиват с тях и когато се връщат от пътуване до Индия или Мексико, тъй като в тези страни водата е с лошо качество. Метилите пък са малки охлювчета, които живеят на дъното на езера и в сладка вода. Най-често се заразяваме с тях, когато плуваме в такива води. Според мен кандидата също може да се смята за паразит - всичко, което заразява тялото и има собствен живот, трябва да се счита за част от тази категория. И те са много често срещани. Според моята статистика около четирима на всеки шестима пациенти са заразени с паразити. По-голямата част от засегнатите хора не са диагностицирани и дори не знаят, че ги носят. Всички ние сме изложени на паразити постоянно. Можем да се сдобием с тях от приемането на не добре обработено месо или риба, от ходене боси или дори ако имаме домашен любимец.

- Кои са най-често срещаните симптоми, които може да проявим, ако имаме паразити в тялото си?
- Нарушенията на храносмилането и диарията са често срещани симптоми на амеби. Симптоми като обриви и псориазис също могат да бъдат причинени от паразити. Болезнените стави и ревматоидният артрит могат да бъдат причинени от тъканни паразити, а лошият дъх и хроничната умора са също показатели за паразитна инфекция.

- Ще ни споделите ли някои полезни съвети, свързани с различните храни и билки? В какви случаи какво е добре да приемаме?
- Мога да споделя някои неща. Авокадото например е добър източник на витамин C, B6, E и K, фолат, магнезий, ниацин, пантотенова киселина, калий, рибофлавин и лецитин. То подпомага лечението на белите дробове и червата, поддържа мозъчната функция и се усвоява лесно, защото се води от т.нар. „добри мазнини“. Морковите са добър източник на витамин А, В6 и К, биотин и калий. Те са от полза за белите дробове, черния дроб, далака и панкреаса, като имат диуретично свойство и спомагат разграждането на тумори. Любопитен факт е, че кимионът може да се използва не само да овкусява храната ни, но и с лечебна цел. Може да бъде полезен при женски уринарни проблеми, като например бяло вагинално течение. Освен това е ценен в борбата с инфекциите на пикочните пътища, газовете, както и стомашни проблеми...

- Много от нас са в капана на големия град, където дори дългите разходки крият опасност, тъй като въздухът е замърсен. Възможно ли е да останем здрави в големия град?

- Моята препоръка е да си правите терапевтични вани. Повече от 3 години ги прилагам, за да помогна на пациентите да се изчисти от метали, химикали и радиация. Ваните трябва да се правят с топла вода, но не и гореща. Бихте могли да добавяте oколо 500 грама морска сол и също толкова количество сода за хляб във ваната, но не е задължително. Може и да го правите само с чиста вода, без добавки. Останете във ваната около 20 минути, или докато водата изстине. Тези, които имат високо кръвно налягане или сърдечно заболяване, трябва да опитат баните с по-хладка вода, за да не натоварват сърцето. Изпийте чаша вода по време на банята, за да подпомогнете движението на водата в тялото и да подпомогнете детоксикацията, като останете хидратирани. Препоръчвам ви да правите по около три такива прецедури седмично.



- Когато говорим за оводняване на тялото, колко вода е добре да приемаме дневно?

- Правилното оводняване е ключът към здравето. Два литра е най-общата препоръка. Важно е да пиете вода, за да измиете фасцията си – фина структура от съединителна тъкан, която обгражда мускулите, кръвоносните съдове, нервите, съединява структури помежду им. Ако пием твърде малко, се обезводняваме, при твърде много пък причиняваме стрес на бъбреците. Съветвам ви да пиете една или две чаши вода преди и по време на хранене. Не забравяйте, че водата е необходима за храносмилането.

- Ще споделите ли с нас каква е вашата дневна рутина?
- След като се събудя, ставам от леглото много бавно и веднага лягам на пода. Правя около 5 минути разтягане, раздвижвам тялото си, изпълнявам някои йога пози. След това пия топла вода с лимон. Отделям още 10 минути, за да прочета нещо вдъхновяващо. И след това отделям още 5 минути, за да направя кратка медитация и настройка за деня си. Много често си тананикам „Гаятри мантра“ под душа след това. Човек трябва да се фокусира върху себе си и любовта към себе си. Не може да обичаме друг човек, ако първо не обичаме себе си. Моята философия е, че трябва да се грижим за себе си и тялото си, защото не може да видиш Бог в другия, ако не видиш Бог в себе си.

Болестта ми изчезна, всичкo e в норма!

Българката Елина Нушева оздравява благодарение на съветите на Линда Ланкастър

През април тази година д-р Линда Ланкастър беше за първи път в България, където проведе семинар на тема „Махалото на здравето“. Негов организатор е Елина Нушева, която решава да разпространява методите є, след като самата тя се е излекувала от болест на щитовидната жлеза благодарение на тях.

От дълги години Елина е в САЩ. През 2018 г. животът є се преобръща, когато след няколко години опити инвитро при един от редовните прегледи лекарят є забелязва недобри резултати, които касаят щитовидната жлеза. „Направиха ми биопсия и няколко дни по-късно докторът ми се обади и каза, че трябва спешно да се оперирам, за да ми махнат щитовидната жлеза, защото имах рак“, спомня си тя.

Прави повторни изследвания и диагнозата се потвърждава. Следват редица прегледи при различни ендокринолози. „Исках да намеря отговори. Аз, като човек, който много се интересува от астрология, си правих различни прогнози по онова време – навсякъде казваха, че не виждат операция. И това сякаш още повече ми даде сили да продължа да търся“, разказва тя. Попада в най-голямата ракова болница в Америка - Memorial Sloan Kettering. Хирургът там є препоръчва да се срещне с техен много добър ендокринолог, който обаче не е много сигурно, че ще успее да я приеме, защото за 2 години напред няма свободни часове. По някакво стечение на обстоятелствата обаче той успява да я приеме след 2 седмици. „Обясни ми, че от пет години имат договор с японска болница и случаите като моя ги наблюдават по специален начин. Искаха да подпиша договор, че се съгласявам да ме наблюдават, да правят изследвания на всеки шест месеца. Искаха да ми изпишат хормони, лекарство с L-тироксин, а аз много се съпротивлявах срещу това“, допълва Ели.

Не се отказва и продължава да търси други начини. Паралелно си прави изследвания и в България, където лекарят є казва, че всъщност щитовидната жлеза е най-малкият є проблем. „Оказа се, че съм натрупала много токсини в черния дроб, откъдето тръгва всичко“, казва Елина и категорично отказва да приема това, което є предписват лекарите за щитовидната жлеза.



Съвсем случайно седмица по-късно нейна приятелка є споменава за д-р Линда Ланкастър и Ели веднага прави опит да се свърже с нея. „Казаха ми, че за години напред няма часове. Трябва да чакам, ако евентуално някой клиент се откаже. Минаха около 8 месеца и получих обаждане“, разказва още тя. Спомня си, че от първата си среща е усетила различната є енергия. Д-р Ланкастър също є потвърждава, че щитовидната жлеза не е най-големият є проблем. „Каза ми да започна да прилагам нейната система на пречистване от паразити“, допълва Ели.

„След първия цикъл от програмата, който направих, аз бях нов човек. Чувствах се чудесно, кожата ми се избистри. Не бях гладна изобщо през тези 8 дни, в които се приема само мляко. Изчистих паразитите, след това черния дроб и токсините. Тялото ми буквално започна да диша“, спомня си още Ели. А най-голямата є радост е, че след прочистването отива на лекар, прави отново изследвания и резултатът е невероятен – всичките є показатели вече са в норма.

„Лекарят много се учуди как се е случило, след като отказах да пия хапчетата. Накрая ми каза: „Елина, не знам какво правиш, но го правиш добре. Продължавай в същия дух“.

Личната є история и това, че е намерила изцеление, я вдъхновява да разпространи методите за лечение на д-р Линда Ланкастър. „Тя ми помогна да повярвам в силите си сама да се грижа за моето тяло и неговия баланс по един съвсем натурален и безболезнен начин“, споделя още Ели, която се сбогувала с рака и днес се радва на отлично здраве.

Статията е публикувана в бр. 6/2023 г. на Списание 8



Витаминът, без който не можем Здраве

Витаминът, без който не можем

Недостигът на витамин Д носи със себе си най-тежките заболявания

Робърт Ф. Кенеди младши: Тения изяде част от мозъка ми Здраве

Робърт Ф. Кенеди младши: Тения изяде част от мозъка ми

Случаите в САЩ са стотици годишно, в Европа инфекцията се среща рядко

СЗО: Без глобален пандемичен пакт! Здраве

СЗО: Без глобален пандемичен пакт!

Провалиха се преговорите между 194 държави

Иде ли краят на слънцезащитните кремове? Здраве

Иде ли краят на слънцезащитните кремове?

Експертите коренно промениха мнението си как да се излагаме на слънчевите лъчи

Епидемия от киберхондрия Здраве

Епидемия от киберхондрия

Защо при здравна тревожност д-р Google нанася повече вреда, отколкото полза

5 най-полезни билки в България Здраве

5 най-полезни билки в България

Магията им се свързва с благосъстоянието на тялото и духа. По нашите ширини съществуват над 3600 растителни вида.

Сърцето ни трябва не само за обичане Здраве

Сърцето ни трябва не само за обичане

За него се грижим много добре с хранителната добавка „Кардиозон“

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат Здраве

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат страничните ефекти от първите

Пациентите с остеопороза и висок холестерол са тъпкани с хапчета, макар да няма сериозни рискове за здравето им

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак Здраве

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак

В магазините бутилките ще са далеч от храните и почти скрити, промоциите и рекламата са ограничени

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото Здраве

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото

Хипотеза: Имунната система атакува фрагменти от глутеновия протеин, наподобяващи тъканта на щитовидната жлеза

Битовата химия е опасна за мозъка Здраве

Битовата химия е опасна за мозъка

Nature Neuroscience: Домакинските препарати са свързани с неврологични заболявания

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им. Здраве

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им.

Употребата на лечебни растения трябва да е само след консултация с медицинско лице

Подагразон: билковият лек при подагра Здраве

Подагразон: билковият лек при подагра

Хранителната добавка обединява мощни царски билки за „царската болест“

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан Здраве

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан

Целта на казиното е да ви накара да останете достатъчно дълго, за да загубите

Болното дебело черво ни състарява преждевременно Здраве

Болното дебело черво ни състарява преждевременно

Неговият микробиом е свързан с биологичната възраст

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота Здраве

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота

Nature: Физическата активност компенсира депресивни състояние, свързани със социална изолация