Подкрепете ни!




ЛюбопитноД-р инж. Гинка Стоева, снимки Добрин Кашавелов / 2 февруари 2023

Лечебната сила на конопа

Cannaderm – 100% натурална козметика, с масло от лечебен коноп


Лечебната сила на конопа
В предна статия ви запознахме с конопа, познат от хиляди години като основна суровина при производството на текстил, въжета, в маслодобивната и хартиената промишленост. Приложението му с медицинска цел започва преди 5000 г., като листата му са поставяни върху рани, за да се предотвратят инфекции и да се ускори заздравяването им. Днес, благодарение на широкото използване в медицинската и козметичната промишленост продуктите с конопено масло са все по-търсени.

Cannaderm е усилено развиваща се компания, специализирана в изследване, развитие, производство и разпространение на висококачествени хранителни добавки, в които се използват свойствата на конопа. Тя започва на чешкия пазар през 2002 г., а от 2014 г. е част от веригата Simply You Pharmaceuticals. Благодарение на усилията на фармацевтите Дорияна Чакърова и Методи Паскалев от 5 години изделията са достъпни и за българските потребители.

Защо да изберем Cannaderm?
След 20 години успешна работа компанията е разработила широка продуктова гама от оригинални рецепти. Качеството на изделията е доказано и те могат да бъдат използвани от деца, бременни, кърмачки и хора с чувствителна кожа. Основната суровина е студено пресовано масло от коноп със запазени органични свойства. Семената са от специален сорт Cannabis sativa - селектирани в Канада.

Когато 1+1 не е равно на 2
Ако всичко, изречено дотук, може да бъде споделено и за други фирми, то магистър-фармацевт Дорияна Чакърова ни разкрива още нещо за Cannaderm: „В нашите продукти са вложени извлеци на 280 лечебни растения, действащи в синергия“. Синергията е процес на взаимодействие между компонентите, при което цялото е повече от сбора на съставките. Точно каквато е разликата между самостоятелните занимания и екипната работа в други области от живота ни. Съчетанията на конопеното масло с лечебни растения правят революция в медицинската практика като допълнителна терапия при лечение на трудно преодолими кожни проблеми, травми, акне, косопад и себорея, проблеми с устната кухина. Срещу различните здравни предизвикателства Cannaderm са разработили 8 програми, представяме ви най-известните.



Програма „Каннадент“

Програмата се състои от две изделия, за които максимата „и малкото е много“ важи в пълна сила. Денталният серум е създаден за грижа за устните и лигавицата. Той е спасението за всички, които носят брекети и протези. Притежава антимикробно и антибактериално действие, което повлиява дегенеративните промени в устната кухина. От своя страна пастата за зъби има изключителното свойство да възстановява вкусовите рецептори. Тя е подходяща както за ежедневна употреба, така и за лечение на всички проблеми, свързани с емайла – зъбни шийки и кървящи венци.

Програма „Мускули, стави и вени“
Това е най-познатата и търсена серия на марката. Официален „партньор“ на чешкия биатлонист Michal Krčmář е затоплящият крем с канабис Thermolka. Тя е необикновено съчетание от капсаицин от червени люти чушки и ванилия, подходяща при остри хронични болки и нарушено кръвоснабдяване на крайниците. За болките в гърба, възпаленията на ставите и мускулите, крампите от претоварване са разработени охлаждащи гелове Mentholka, обогатени с извлеци от кестен, черен оман, арника, камфор, ментол и незаменимото конопено масло. За огромна радост към този тандем се включват и пластири с 8-часово действие, подпомагащи кремообразните форми. И не спираме дотук! Ако вашият проблем са разширени вени и капиляри, отичане и тежест в крайниците, Venosil под формата на крем или спрей е дълго търсеното решение.



Програма „Микосин“
При проблем с гъбички по ноктите и краката Mikosin, който е 100% натурален продукт, дава 100% решение. Не е за вярване, но е истина! Mikosin крем и серум са специалната грижа и за суха, зачервена и сърбяща кожа.

Програма „Регенерация“
Слънчевите и химични изгаряния, следоперативните рани, епилацията и болезнените ефекти от татуирането са обект на програма Regenerance. „Опитът ни показва, че болкоуспокояващият и противовъзпалителен ефект водят до регенериране на тъканите при 9-седмична терапия в по-тежките случаи“, споделя Дорияна Чакърова.

Програма „Капилус“
Косопад, пърхот и себорея са сред основните причини, предизвикващи неудобство и нарушаващи самочувствието на човек. Cannaderm може да помогне и в този случай – с програмата Capillus. „Не говорим за реклама, а хиляди доволни потребители!“, радва се искрено Дорияна.

Листото на канабиса – логото на производителя Cannaderm, е добре познато освен в Чехия в Турция, Гърция и други държави от ЕС. В България изделията на Cannaderm може да закупите в аптечните вериги, както и на сайта на Cannaderm.


„Термолка“ се справи с отока и болките
Имах травма на ходилото с пукната предноходилна кост. От седмица се опитвах да се справя с болката и отоците чрез различни медикаменти и лепенки. Тогава съдбата ме срещна с приятелка, която ми препоръча и подари гел балсам „Термолка. Ефектът беше поразителен! За три вечери постигнах това, което не успях за 7 дена. Сега се движа нормално, стъпвам на ходилото без болка. Балсамът загрява, отпуска и лекува. Споделих не само впечатленията си, но и част от мазилото с моя близка, която се беше схванала в раменната област. След масажа остана възхитена от бързото действие на „Термолка“. Прекрасно е, че има такива продукти у нас! Благодарим ви!

Без псориазис – с „Атопос
Псориазисът е особено неприятно, хронично автоимунно заболяване, което се изразява чрез кожни раздразнения, причинени от крайно засиления обмен на кожни клетки. Моята борба с него продължи повече от две изключително мъчителни години, през които изпробвах какво ли не, а подобрение нямаше. Сърбежът беше непоносим, съпроводен с ужасна болка, нацепена до кръв кожа, а мазилата за псориазис от аптеката допринесоха за влошаването на състоянието. Бях изгубила надежда, докато един ден не прочетох за ползите от конопеното масло и реших да си дам шанс с крема „Атопос“. Не губех нищо! Резултатът? След месеци загубих псориазиса.

Продуктите на Cannaderm са сертифицирани със знаците: „Сертифицирана природна козметика“ (CРК) или „Сертифицирана природна козметика био“ (CPK bio).

Тези сертификати гарантират естествения произход на растенията.

Сертифицираната природна козметика НЕ съдържа:
  • синтетични парфюми и бои
  • консерванти и парабени
  • нефтени суровини, като например минерално масло, вазелин или парафин
  • генетични подобрители или нефтени продукти
  • животински продукти с изключение на пчелен восък и мас от овча вълна
  • химични UV филтри
  • изделията не са тествани върху животни

www.cannaderm.bg
+359 893 592 343


Статията е публикувана в Списание 8, бр.12/2022 г.

Още по темата:

Да бъдеш в нещастна връзка е по-лошо, отколкото да си сам Любопитно

Да бъдеш в нещастна връзка е по-лошо, отколкото да си сам

Все повече хора се чувстват чудесно в самотността си

Уморени от обреченост Любопитно

Уморени от обреченост

Какво да правим, когато всички новини са лоши

Жан-Мишел Жар е първият пътник на словашката „летяща кола“ Любопитно

Жан-Мишел Жар е първият пътник на словашката „летяща кола“

Изисква се и шофьорска книжка, и курс за летец

Ох, свърши ми сезонът, искам още! Любопитно

Ох, свърши ми сезонът, искам още!

Какво се случва с мозъка ви, когато поглъщате телевизионен сериал

Чатбот на български бълва лъжи Любопитно

Чатбот на български бълва лъжи

По литература ще има много двойки, ако учениците го ползват.

Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г. Любопитно

Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г.

Психопатът с прякор Зодиака безчинствал в райна на Сан Франциско и пращал на вестниците криптограми

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт Любопитно

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт

Престъплението на Труонг Ми Лан се нарежда сред най-големите банкови обири в историята

Пътят на лунната сянка Любопитно

Пътят на лунната сянка

Милиони наблюдаваха пълното слънчево затъмнение

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди Любопитно

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди

Късно тя разбира, че целият й живот е бил построен върху фалшиви основи

Прегърнете несъвършенствата си Любопитно

Прегърнете несъвършенствата си

Състраданието към себе си и разбирането на собствените ни недостатъци е ключ към стабилна връзка

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни Любопитно

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни

Вероятността от детонация нараства заради летливост на аматола

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон Любопитно

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон

Писателката се опасява, че точното описание на биологичния пол вече е престъпление

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа Любопитно

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа

Властите в Крит препоръчаха на децата и възрастните хора да останат на закрито

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ Любопитно

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ

Училища се затварят и хората са помолени да се запасят с храна, вода и гориво, валят черни прогнози

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер Любопитно

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер

През второто полувреме в мача с Белгия футболистите бяха без надписи на фланелките си