Подкрепете ни!




Светът в тебГанета Сагова, Силяна Руменова / 5 септември 2023

Сал Ракели: Земята се пречиства

През октомври известният писател езотерик ще проведе на живо два курса – „Мистерията на времето“ и „Интеграция на душата“


Сал Ракели: Земята се пречиства
Салвадор Ракели, познат в България с името Сал Ракели, е американски писател, учител, лечител, свещеник, духовен съветник, лечител на времевата линия, музикант и звукозаписен артист. Също така е физик и математик. Автор е на книги, които помагат на хората да навлязат дълбоко във вътрешния си свят, да потърсят смисъла на съществуването си и да живеят осъзнато.

Тази година Сал Ракели ще бъде в България през октомври. Ще проведе на живо два курса във Варна и София – „Мистерията на времето“ и „Интеграция на душата“.
 
Информация и билети:
МИСТЕРИЯТА НА ВРЕМЕТО
Еднодневен курс, разкриващ тайните на времевите линии и парадокси, паралелните реалности, природата на свободната воля и на съдбата.
Варна – 7 октомври 2023
София – 21 октомври 2023

ИНТЕГРАЦИЯ НА ДУШАТА
Практически еднодневен курс, изучаващ взаимовръзките между всички нива на нашето съществуване.
Варна – 8 октомври 2023
София – 22 октомври 2023

- Сал, казвате, че скоро на Земята ще настъпи „златна епоха“ – епоха на мир и еволюция на човешката душа. Но това, което се случва през последните години, е по-скоро тревожно, отколкото обнадеждаващо. Защо е така?
- Така изглежда, защото е най-тъмно точно преди зазоряване. В момента Земята преминава през ускорено пречистване, което е необходимо заради дългото време на отрицателна нагласа. След това прочистване ще настъпи така наречената златна ера на мир на Земята. Човечеството обаче трябва да премине през апокалипсиса, описан във всички религии. Той в никакъв случай не е разрушение, а е преодоляване на всички отрицателни модели и прикачености, които имат душите на планетата, всякакви енергийни намеси в етерното ни поле. Това, което се случва, е, че ставаме много по-осъзнати за ниските енергийни проявления, в които се намираме, и за отрицателните, тъмни убеждения и модели, които сме трупали години наред. Когато за първи път се запознах с дихателната техника „рeбърдинг“ (от англ. ез. – rebirthing – прераждане), която помага на съзнанието ни да навлезе в покой и да изчисти всички шумове от нашата 3-измерна материална действителност, се почувствах изключително зле. Всички отрицателни неща, трупани с годините, започнаха да излизат. Човек преживява болка и неудобство, когато започне да се чисти. Но колкото по-дълбоко е прочистването, толкова повече се повишават трептенията и осъзнатостта.

- Това са предизвикателствата на хората, които вървят по духовния път, но има хора, които са изцяло в материалния свят...
- Така е. Днес нивата на корупция са огромни, потресаващи и болезнени. Така наречените водачи в този свят са насочени към това да упражняват въображаемата си власт и да поддържат представата, че я притежават, вместо да служат на хората. Това е видно за мнозина от нас, но за голям брой хора е нещо съвсем ново. Те до голяма степен вярват сляпо в нещата, които им представят масмедиите. В това е същинската беда.



- Ние можем ли да променим хода на историята и как?
- Да, ние имаме силата да повлияем. Има много неща, които можем да направим. Едно от първите е да осъзнаем, че сме мощно творческо, духовно същество. Творци на собствената си действителност. Ние имаме висш аз, който е всезнаещ, всемъдър. Този висш аз разбира хората, които са в заблудата на контролирането...

- Какво e заблуда на контролирането?
- Това е заблудата, че силата идва отвън, а всъщност истинската сила идва отвътре. Ако аз знам, че съм мощно същество, че божественото е вътре в мен, защо би ми било нужно да манипулирам другите хора? Но заблудата се поражда от едно дълбоко убеждение у хората – вярването за недоимък. Милиардерът има много пари, но иска още и още, и още… Защото вътре в него има такова възприятие и той иска да запълни вътрешната празнота. Затова най-важното е да разпознаем истинската сила вътре в нас. Има много хора, които са служили точно на това дело – Ганди, Айнщайн, Майка Тереза. Ние имаме същите способности като техните.

Това, което можем да направим, е да се събираме на групи, тогава силата ни многократно се увеличава, както и въздействието є. Днес има интернет, социални мрежи – един безкраен начин за свързване. Преди години в Русия ме поканиха на интервю и то имаше хиляди гледания, всички тези хора споделят идеите и вижданията, които са научили от това видео. Много съмишленици могат да бъдат повлияни по този начин.

Ако искате да промените бъдещето, можете да разпространявате тези знания, това е много вдъхновяващо...

Понякога и несъдействието е отговор. Много хора просто казват: „Не, това няма да стане!“... Всичко, което се случва днес, е, за да се предотврати заблудата за контрол, създавана години наред. Да бъде отхвърлена.



- Според учени честотата на трептене на Земята, известна като честота на Шуман, много се ускорява през последните години. До какво ще доведе това?
- Така е, Земята повишава своята честота. Тези, които успеят да се приспособят, ще имат ползи в живота си. Но за хората, които отказват да променят старите си навици, ще е много трудно и болезнено. Преди 15 години моите водачи ми казаха, че човечеството ще има затруднения с имунната система. Предвидиха, че ще се появят зарази, които ще засегнат голяма част от населението, както биологично създадени агенти, вируси, така и природни, създадени в естествената си среда. Много хора не го осъзнават, но не вирусът разболява, а сривът на имунната система. Всеки от нас има хиляди вируси в тялото си, но не е постоянно болен. Въпросът е как да постигнем високо ниво на имунитет. И това е една от основните теми в книгата „Тайната на безкрайната енергия“. Как да увеличим чистата енергия, която ни възстановява, и да намалим тази, която руши, да я изведем от тялото...

Важно е да знаем, че нашето съзнание е това, което определя как да преживяваме нашата действителност. Много хора смятат, че не създават своята реалност, но всъщност ние я създаваме чрез вярванията си и нивото си на съзнание.

Твоите мисли взаимодействат с всеобщото съзнание. Твоите лични убеждения влияят на цялото и могат да променят материалната действителност. Начинът, по който виждаш живота, зависи от това как ти самият го преживяваш. И ако се върнем към началото на въпроса – защо нещата, изглежда, че стават по-зле, трябва да уточня, че това е въпрос на тълкуване. Ако се съсредоточим върху нискотрептящите измерения, тогава да, нещата, изглежда, че се влошават, но ако насочим вниманието си към висшите измерения, установяваме, че всъщност стават по-добре.

- Но общата ни карма не е ли по-силна от личната?
- Това е доста труден въпрос, тъй като има намесена много математика. Но това може да се изчисли. В моите трудове са описани 12 слоя, 12 измерения и как човек влияе на всяко едно от тях. Пример – личност със съзнание от трета плътност има единица съзнание, то се равнява на единица. Личност с душа от четвърта плътност би имала 10 пъти повече енергия. При пета плътност – 100 пъти повече, при шеста – 1000 пъти. На всяко следващо измерение умножаваме по 10.

- Хората се страхуват от ядрена катастрофа заради войната в Украйна. Има ли такава опасност?
- Според това, което имам като сведения от моите водачи, както и от военни, много пъти досега се е случвало да има възпрепятстване на такива дейности.



- От кого? От извънземни ли?
- Да, те са предотвратявали ядрени сблъсъци. И има разбирателство с извънземни сили ние да не се унищожим с ядрени нападения. Причината е, че сме достигнали критичната маса от души, които желаят да живеят в мир на Земята. Темата за нарушаване на свободната воля е изключително сложна и е трудно да се направят предвиждания. Моето виждане е, че ще има война, много държави ще бъдат въвлечени и със сигурност има такива, които ще искат Трета световна война. Причината за това са всички производители на оръжия и политиците, които искат да запазят властта си. Но ние сме сила, която може да се справи с тях!

- Говори се, че през 2029 г. човечеството ще стигне точката на сингулярност – заради експоненциалното развитие на изкуствения интелект, и няма да знаем какво ще се случи...

- Изкуственият интелект никога няма да стане по-велик от човешкия. Може да е по-бърз или убедителен от някоя гледна точка, но човешкият дух е много по-широк от който и да е друг алгоритъм. Вярно е, че има хора, които искат да превърнат жителите на планетата в машини. Вероятно защото така населението може по-лесно да бъде програмирано и управлявано. Но не е нужно да се стига до такава крайност, тъй като голяма част от хората вече са контролирани...

Има три доминантни времеви линии, които са възможни, свързани с нашия разговор. Първата – 65% от населението на планетата са хора, които остават в трета плътност – това е честотата, която наричам самоизбран затвор. Тези хора нямат свободна воля, те буквално са роби на своята изградена система от вярвания. Те следват всичко, което чуват от медиите или от авторитети. Тяхната честота предизвиква свади, бедност, замърсяване.

25% от хората са от четвърта плътност – действителността на свободната воля, в която душите осъзнават свободната си воля и правото си на избор.

Останалите са души в пета плътност. Това е действителността на Божията воля.



- И как ще живеят заедно тези хора, които са толкова различни?
- Ще има различни начини на живот, въпреки че всички ще сме на Земята. Душите от 4-та плътност ще се съберат и ще изградят малки общества, в които ще живеят. От 5-а плътност са тези, които ще са преминали отвъд ограниченията на 3-та и 4-та плътност. Те няма повече да бъдат засегнати от това, което се случва с душите от 3-та и 4-та плътност. Книгата „Селестинското пророчество“ е плахо написана, но идеята є е такава. Има и филм по тази идея, в който хората от 5-а плътност стават невидими за тези, които са с по-ниска плътност. Ще има хора, на които няма да им е необходима храна и дори вода. Някои ще могат да преминават през огън или да вървят по вода. Като Христос.

- Вярно ли е, че сега условията са по-добри да се постигне просветление?
- Напълно!

- Кои са най-важните неща, за да откриеш кой си?

- В книгата „Интеграция на душата“ съм дал цял лист с насоки. Номер едно е да прекарваш повече време с хора с по-висока честота. Това не е лесно да се постигне на живо, но пък много учители са онлайн достъпни. Можеш да откриеш онлайн учители, които водят медитации, при това доста от тях го
правят безплатно. Потопете се дълбоко в учение от висша честота, четете книги от такива автори.

Второто най-важно нещо е медитацията. Медитацията е отдръпване от това, което се случва в ежедневието, и наблюдаване от неутрално място, съзерцаване с вътрешното око потока на мислите и всичко, което се случва.

Трето – дихателни упражнения. С тях можеш много бързо да повишиш трептенията си.
Правилната диета е на четвърто място.

Призовавай висшите сили, водачите, за да те придружават. Прекарвай повече време сред природата, прави разходки на чист въздух. Слушай високовибрационна музика. Упражнявай тай чи, цигун, други форми на йога... Има много съвети – над 40, описал съм ги.



- Високата честота ли е ключът?
- Ние сме същества, които пребивават едновременно в тези 12 измерения, но сме задействали само първите 4 нива. Задействане означава да сме отделили време и да сме се съсредочим върху нещо. Само така можем да задействаме ниво 5, което аз наричам изграждане на кристално тяло.

- Една от книгите ви е за изцеляване на времевата линия. Какво означава това?
- Това е начин да постигнем равновесие на енергията в тялото. В ниските нива на съществуване енергията може да се опише като ентропия, тя е като хаоса. Във висшите измерения преобладава синтропията, която е точно обратното. Тя има за цел да организира и да подрежда духовния свят. Тайната съставка за постигането на това равновесие е да се насочи вниманието върху енергията, която получаваме от висшите сфери, да използваме синтропията така, че тя да „подреди“ ентропните сфери, за да може тази енергия да се подхранва и да се задържи по-дълго време.

- Какво е най-важното нещо, което човек трябва да направи в живота си според вас?
- Да работи върху себе си – това е основното и най-важно. Имаме слоеве и слоеве със схващания и убеждения, които са на подсъзнателно ниво и е добре да се освободим от тях. Много хора казват: „Да, разбирам, вярвам в това, но животът ми е бъркотия. Децата вземат наркотици, имам да плащам сметки, майка ми е болна и още много грижи“. Отнема много работа и време да премахнеш всички тези слоеве от отрицателни възприятия на подсъзнателния ум. Бих казал – станали сме по-лениви, мързеливи. Една от причините са технологиите – чрез натискането на няколко бутона можеш да си поръчаш храна и тя след минути ще е на вратата ти. Не казвам, че технологиите са лоши, те могат да донесат благоденствие и блаженство. Но медиите програмират мисленето на хората по определен начин, да мислят в определена посока. Всичко е потребление, което ни дава измамно щастие. Този начин на живот ни отдалечава от вътрешното знание кои сме всъщност. Нужно е всеки от нас да осъзнае, че никога не е бил разделян от Бог, че сме едно с него. Въпросът е как да си припомним това и да се отделим от всички лъжовни убеждения, от неща и от хора. Можем да обичаме някого изключително силно, без да сме закачени, зависими от него.

Ние можем да преминем отвъд матрицата. Да сме емоционално и мисловно независими от системата и вярванията на света. Например пандемията, която всички преживяхме, е „пандемията на страха“. Тя ни учи как да преминем отвъд страха и ужаса, как да засилим имунната си система и да повишим честотата си на такова ниво, че да не бъдем уязвими от каквито и да е по-нисши влияния и енергийни трептения. Всяка болест може да бъде излекувана с изцелението на времевата линия. Дори родовите увреждания и проклятия могат да бъдат изчистени.



Посетете лекцията на Сал Ракели на събитието „Списание 8 НА ЖИВО“ на 21 октомври в залата на Софийска опера и балет.

Статията е публикувана в бр. 8/2023 г. на Списание 8
Вечната скръб и сълзи ви вкарват в самосъжаление и ви отдалечават от любовта Светът в теб

Вечната скръб и сълзи ви вкарват в самосъжаление и ви отдалечават от любовта

Кришнамурти: Страданието не е твое, защото всички около теб страдат

Вълшебна песен, наниз и ухание Светът в теб

Вълшебна песен, наниз и ухание

Създадени от гласовитата Смиляна да умиротворяват и насищат живота ни с радост и сполуки

Честит Великден! Светът в теб

Честит Великден!

Цели 40 дни след Великден православните християни се поздравяват с Христос Воскресе и Воистину Воскресе!

Всички неща около нас са капчици на Божията любов Светът в теб

Всички неща около нас са капчици на Божията любов

Природните красоти са малките проявления на любовта, които ни водят към великата Любов, към Христа

Писано яйце Светът в теб

Писано яйце

Или как да си сътворите великденски шедьовър с восък и боя

Чудото благодатен огън Светът в теб

Чудото благодатен огън

Как божественият пламък слиза на Великден в Йерусалим и колко малко знаем за явлението горене

Велика събота е Светът в теб

Велика събота е

Богослуженията днес са най-високата точка в православната литургическа традиция

Разпети петък е Светът в теб

Разпети петък е

Това е денят, в който разпънали на кръст невинния Агнец – „изтезаван за нашите беззакония и мъчен за нашите грехове"

До разпятието ще застана, ще примра с изстинало сърце Светът в теб

До разпятието ще застана, ще примра с изстинало сърце

Пастернак посвещава на Мария Магдалина стихотворения в „Доктор Живаго“

Не си събирайте съкровища на земята Светът в теб

Не си събирайте съкровища на земята

Проповедта на планината е основополагащ текст от Библията, който носи непреходни послания и до днес

Събудете своята духовна ДНК и изживейте промяната Светът в теб

Събудете своята духовна ДНК и изживейте промяната

Когато следвате зова на душата си, израстването се простира далеч отвъд вас, вашето семейство и приятели

Юда попита: „Аз ли съм, Учителю?“ Светът в теб

Юда попита: „Аз ли съм, Учителю?“

Дали най-известният предател в историята не е участник в божествен стратегически план

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му Светът в теб

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му

5 лесни стъпки, чрез които да привличате в живота си онова, за което мечтаете

То е вратата към любовта Светът в теб

То е вратата към любовта

4 неща, които е важно да знаете за вашето вътрешно дете

Какво е истинска молитва? Светът в теб

Какво е истинска молитва?

Садгуру: Вие мислите, че Бог е инструмент за постигане на удобство, богатство, власт и удоволствие