Подкрепете ни!




Мистерии и загадкиЕкатерина Ангелова / 30 юни 2021

Кои са нашите невидими духовни водачи

Те бдят над нас и се появяват в точния момент, за да ни помогнат в трудна ситуация


илюстрации iStock
илюстрации iStock
Много хора свидетелстват, че в различни ситуации са усещали някакво невидимо присъствие, което се е погрижило за тях и им е помогнало в труден момент. Най-често свързваме това с ангели-пазители, но духовните ни водачи могат да бъдат и други същества.

Може би ви се е случвало да направите или кажете нещо странно, което сами не знаете защо и как се е случило, а впоследствие да се окаже, че това е било най-доброто действие за последвалата ситуация. Имали ли сте чувството, че някой друг говори или действа вместо вас? Именно с подобни обстоятелства най-често се свързва намесата на нашите духовни водачи в живота ни. Но кои са те?

Духовните водачи, които бдят над нас, са различни напреднали същества, които се появяват в точния момент, за да ни напътстват или да ни помогнат в трудна ситуация. Всеки човек има не един, а множество духовни водачи, които са около него през целия му живот.

Духовните водачи условно могат да бъдат разделени в няколко категории. Архангели, Ангели, Ангели-Пазители, Духовни водачи, Богини, Възнесени Учители, Просветени Същества, Предци, Духовни животни, Специфични духовни енергии и дори нещо, намиращо се на Земята, като например дърво, планина или водоем, чрез който нашите духовни водачи общуват с нас. Всичко, което е заредено и носи някаква енергия, може да предава послания и напътствия, идващи от астралния свят.

Под термина Духовен водач винаги се разбира положителното присъствие на някой от тези духове, който се намесва в живота ни с цел да го запази, подобри или да ни предаде някой ценен урок, който душата ни е дошла да научи в съответното прераждане на Земята – тук и сега. Ще изброим някои от главните духовни водачи в живота на хората и тяхната мисия, свързана с нас.



АРХАНГЕЛИ
В небесното царство и света на ангелите, най-главните сред тях са наричани Архангели. Твърди се, че те са проява на чистата Любов и често са посланици между върховното измерение и земния живот. Най-важните сред тях са, както следва:
  • Архангел Ариел – той е защитник на природата и е нашата пряка връзка със Земята.
  • Архангел Чамуел – наричан още Архангел на Любовта. Той възпитава у хората Любов към себе си и Любов към другите живи същества.
  • Архангел Гавраил – той е пратеникът на Бога, който ни помага да получаваме ясни знаци и послания от ангелския свят.
  • Архангел Михаил – предводителят на всички небесни ангели и архангели. Той е защитник на хората и винаги се появява в тежка за нас ситуация, за да бъде разрешен проблемът по възможно най-добрия начин.
  • Архангел Рафаел (или Рафаил) – Лечителят. Той може да бъде призован във всеки един момент, когато сме измъчвани от физическа или емоционална травма, за да ни помогне и излекува.
  • Архангел Уриел – Трансформаторът. Той носи Истината, Светлината и Мъдростта, за да ни доведе до правилна и дългоочаквана благотворна трансформация.
  • Архангел Задкиел - Прощаващият, който ни носи силата на състраданието и прошката.

АНГЕЛИ и АНГЕЛИ-ПАЗИТЕЛИ
Ангел може да се нарече всяко духовно същество от ангелската йерархия. Има обикновени ангели и ангели-пазители, които бдят над нас. Смята се, че при раждането си всеки човек се сдобива с един по-специален ангел – Пазител, който е с него през целия му живот. Но освен с него всеки може да се свързва и с всички останали ангели и архангели.



ВОДАЧИ
Астралните Водачи са духовете на високо просветлени същества, които могат да ни изпращат послания и да ни напътстват през целия ни живот, за да водят душата ни към израстване и да ни направят по-добри хора.

БОГИНИ
Различни божествени същества, и най-вече богини, са на почит сред много народи, религии и традиции. Вярва се, че духът на тези Богини напътства живота на хората и им помага в кризисни моменти. Сред най-почитаните и известни по света са богините:
  • Аматерасу - японската богиня на Слънцето;
  • Дурга - индуската божествена майка;
  • Фортуна - римската богиня на късмета;
  • Фрея - скандинавската богиня на плодородието, сексуалната енергия, изобилието и войната;
  • Гея - гръцката първична земна майка;
  • Изида - египетската богиня-майка и господарка на природата, магията и творчеството;
  • Куан Ин - китайската богиня на милостта и състраданието;
  • Пеле - хавайската богиня на вулканите, едновременно разрушител и създател;
  • Седна - инуитската богиня на морето и кралица на подземния свят;
  • Шекина - еврейската богиня на състраданието.



ВЪЗНЕСЕНИ УЧИТЕЛИ
Това са духовете на високо просветлени същества, съществували на Земята като различни гурута, Учители, Духовни водачи. Те се грижат за нашето духовно израстване и повишаване на жизнената вибрация. Тяхна основна цел е нашето просветление и просвещение. Възнесените водачи (техните духове) са винаги насреща, когато имаме определен проблем или нужда от напътствие в трудна ситуация. Има много такива Възнесени учители. Сред тях попада и нашият сънародник – Учителя Петър Дънов. Както казват неговите ученици – той никога не си е отивал, просто се е трансформирал от една форма на живот в друга. Сред другите подобни Възнесени учители попадат: Иисус Христос, Дева Мария, Конфуций, Буда, Бабаджи, Мелхиседек и мн. др.

ШАМАНИ, СТАРЕЙШИНИ И ЖРИЦИ
Енергиите на тези дълбоко духовни същества също имат своята проекция в астралния свят. Те могат да осъществяват връзка с хората и да им помагат по пътя. Могат да бъдат призовавани и молени за помощ. За тези Духовни водачи се казва, че носят познанията на древността. Те изпращат послания, понякога и чрез сънищата, за да предадат своите познания и опит на хората. Целта, разбира се, е да ни помогнат да израснем и да направят света по-осъзнат, смислен, знаещ.

ПРЕДЦИ
Духовете на предците на всеки народ, и на хората като цяло, са свързани генетично със земните същества. Те изпълняват ролята на пазители и защитници. Тяхната основна мисия е да преосмислят миналото и да предвождат хората в посока да подобрят бъдещето.



ДУХОВЕ НА ПОЧИНАЛИ БЛИЗКИ
Всеки дух на починал наш близък може да се превърне в наш Духовен водач. Той може да ни подкрепя и напътства в живота, независимо дали ние усещаме и осъзнаваме това или не. Може да не знаем кой точно се грижи за нас, но въпреки това да усещаме силно това невидимо присъствие.

ВОДАЧИ-ЖИВОТНИ И ЕЛЕМЕНТАРНИ ДУХОВЕ
Духовете-животни и елементарните духове, които споменахме и по-горе в това число – цветя, дървета, планини, реки, водопади и т.н. също могат да бъдат мощен проводник на нашите Духовни водачи. Чрез тях можем да получим дълбоки послания, които да поведат живота ни и неговото развитие напред. Можем да усетим и разберем тези послания като се свържем с вибрацията на съответните обекти или животни.

Очаквайте скоро продължението на тази тема, в което ще споделим с вас как можете да се свържете и общувате с вашите Духовни водачи, за да подобрите и прозрете по-добре дълбините на вашия живот.

Още по темата:

На Марс е открито нещо, което е признак на живот Мистерии и загадки

На Марс е открито нещо, което е признак на живот

Учените са в недоумение от наличието на метан на червената планета

56 години по-късно смъртта на Юрий Гагарин все още е обвита в мистерия Мистерии и загадки

56 години по-късно смъртта на Юрий Гагарин все още е обвита в мистерия

Вече никой не говори за отвличане от извънземни, нито за пиянски инцидент, но не е и техническа неизправност на самолета

Eзерото, което ту се появява, ту изчезва Мистерии и загадки

Eзерото, което ту се появява, ту изчезва

Туларе е най-странният водоем в Калифорния

Над Донецк заснеха НЛО, „по-голямо от Емпайър Стейт Билдинг“ Мистерии и загадки

Над Донецк заснеха НЛО, „по-голямо от Емпайър Стейт Билдинг“

Учени опитаха да обяснят случая като мираж, но операторът на дрона е убеден, че това е НЛО

Антон ЛаВей – сатанист или шоумен? Мистерии и загадки

Антон ЛаВей – сатанист или шоумен?

Правилата му никак не изглеждат чак толкова дяволски

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)? Мистерии и загадки

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)?

Образите, които създава, са толкова невероятни, че мнозина мислят, че не са само плод на въображението му

Истинската история на Човека с желязната маска Мистерии и загадки

Истинската история на Човека с желязната маска

Версиите са много, но документите говорят за друг вид маска, не от метал...

Възможно ли е бог Посейдон да е бил прогонен извънземен? Мистерии и загадки

Възможно ли е бог Посейдон да е бил прогонен извънземен?

Предположенията на древните гръцки мислители за извънземния живот

Десетки изчезват безследно в малък град в Аляска в продължение на 40 години Мистерии и загадки

Десетки изчезват безследно в малък град в Аляска в продължение на 40 години

Мистерията на Ноум е разказана в трилъра „Четвъртият вид“, в който се твърди, че става дума за зловещи отвличания от извънземни

Последно: „извънземните“ от Перу са кукли от човешки, животински кости и хартия Мистерии и загадки

Последно: „извънземните“ от Перу са кукли от човешки, животински кости и хартия

Не са изработени през предиспанските времена, категорични са експертите

Извънземният ИИ вероятно е по-странен, отколкото можем да си представим Мистерии и загадки

Извънземният ИИ вероятно е по-странен, отколкото можем да си представим

Според британския кралски астроном само след два века хората ще бъдат надминати от неорганичния интелект

ДНК анализ на мумифицираните останки в Перу: „Определено не са хора“ Мистерии и загадки

ДНК анализ на мумифицираните останки в Перу: „Определено не са хора“

Уфолозите остават скептични, смятат, че става дума за чучела